هزینه ۳ هزار میلیاردی تبدیل «ریال» به «تومان»
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: تغییر واحد پولی از ریال به تومان کاری اسمی و کم فایده است.
وی گفت: برای اصلاح ساختار اقتصادی باید بیش از سه صفر از واحد پولی حذف شود و آن نیز به دلیل حفظ ارزشی پولی یا تورم شدید است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون تاکید ما حفظ ارزش پول، حمایت از صادرات و مشوق های صادراتی، یکسان سازی نرخ ارز، ادغام بانک ها و ... است که اولویت های اقتصادی کشور هستند.
زارع گفت: این کار در بعد اجتماعی تاثیری ندارد و در بعد تورمی نیز ممکن است برخی قیمت های زیر هزار تومان تغییر کند اما با توجه به وجود ۵۰ هزار میلیارد تومان پول کاغذی در کشور هزینه تغییر این اسکناس ها سه هزار میلیارد تومان است.
وی افزود: در عین حال کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هفته آینده در پنج روز کاری این موضوع را در مشهد بررسی می کند.
نظر کاربران
مدتها پیش، پیشنهاد انتشار زرچک و سیم چک به مثابه پول حقیقی همراه پول اعتباری رایج (غیر حقیقی) دادم بهجای ایرانچک؛ البته برای یک مدت مشخص (مثلاً 10 سال) تا بررسی شود آیا ممکن است دوباره بازگشت به پول حقیقی کرد که عین المثل یک کالای پولواره مانند فلزات گرانبها؟ خب اینجا به زعم نگارنده، خوب است. اما همیشه دوگانگی خوب نیست و یا بعد مدتی معلوم میشود خوب نبوده! مثلاً شاید اکثر صاحبنظران و اقتصاددان معتقدند که ارز خارجی بایست تکنرخی باشد، چرا که دوگانگی موجب رانت میشود.
این خودش کلی گرونی هست
یعنی پول خرد نداریم
پس اون بنده خدایی که اون دوره سه هزار میلیارد اختلاص کرد و رفت الان یعنی هزینه ریال به تومانش با خودشه؟
اگر به اصلاح ساختار اقتصادی منجر نشود کار بیهوده ی است!