دولت به دنبال تعیین نهاد ناظر بر شورای نگهبان؟
عضو کمیسیون حقوقی قضایی مجلس، گفت:به موجب لایحه جامع نظام انتخابات، یک نهادی را در کشور و استانها تشکیل میدهند به عنوان مرجع عالی نظارت که از تمام قوا تشکیل میشود .
ابوالفضل ابوترابی درباره مواردی که لازم است در قانون جامع انتخابات دیده شود، اظهار داشت: مقام معظم رهبری سیاستهای کلی انتخابات را به عنوان سند بالا دستی ابلاغ کردند، یکی از موضوعاتی که حتما باید در لایحه جامع انتخابات به آن توجه شود، شفافسازی منابع هزینه کرد کاندیداها در تمامی انتخابات است.
نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: افرادی که وظیفه نظارتی دارند اثباتا یا نفیا، مستقیم یا غیر مستقیم به اظهار نظر در خصوص کاندیداها نپردازند یا در نهادهایی که مستقیم اظهار نظر میکنند، عضویت نداشته باشند.
وی افزود: برای مثال، هیچ یک از اعضای شورای نگهبان نباید عضو تشکل سیاسی باشند که بخواهند به عنوان عضو آن تشکل اظهار نظر داشته باشند. اگر قرار است این اتفاق رخ دهد، زمانی که این افراد عضو شورای نگهبان هستند به جهت وظیفه نظارتی خود، نباید عضو آن تشکل باشند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حتما باید موضوع ورود نظامیها به انتخابات که خلاف شرع و قانون است در لایحه جامع نظام انتخابات دیده شود، ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری نیز در زمینه منع ورود نظامیان به انتخابات فتوا صادر کردهاند نظر حضرت امام (ره) و رهبری معظم انقلاب حتما باید مدنظر قرار داده شود، زیرا این موضوع به نفع سلامت خود نظامیان است.
ابوترابی با بیان اینکه لایحه جامع نظام انتخابات توسط دولت در حال تهیه است و به صورت غیرمستقیم به مجلس ارائه شده است، متذکر شد: بحثی در این لایحه وجود دارد که خلاف قانون اساسی است، زیرا منتج به تضعیف جایگاه شورای نگهبان میشود.
وی افزود: به موجب این لایحه، یک نهادی را در کشور و استانها تشکیل میدهند به عنوان مرجع عالی نظارت که از تمام قوا تشکیل میشود.
نماینده مردم نجف آباد، تیران و کرون در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به دنبال تقویت جایگاه شورای نگهبان باشیم نه اینکه این شورا را تضعیف کنیم، گفت: بخشی از تقویت شورای نگهبان به خود اعضای این شورا بر میگردد، اعضای اظهار نظرهای زودهنگام یا اظهارنظرهایی که در رسانهها پیرامون کاندیداها از سوی اعضای شورای نگهبان انجام میشود، در قانون جامع باید نفی شود اما جایگاه شورای نگهبان نباید تضعیف شود.
ابوترابی اظهار داشت: به عنوان عضو کمیسیون شوراها تاکنون هیچ مراوده و نظر مشورتی بین دولت، مجلس و شورای نگهبان در خصوص لایحه جامع نظام انتخابا انجام نشده، کمیسیون شوراها نیز به عنوان کمیسیون اصلی در این زمینه، تاکنون جلسهای نداشته و اگر هم جلسهای بوده با شخص رئیس مجلس بوده و کمیسیون شوراها در جریان این موضوعات نیست.
لازم به ذکر است عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در خصوص قانون انتخابات گفته است، در زمان انتخابات و بعد انتخابات جلسات کارشناسی داشتیم و بعد از انتخابات جلساتی برای بررسی مشکلات انتخابات برگزار شد. هفته گذشته هم ملاقاتی با رئیس مجلس داشتم. قرار است جلسهای بین دولت، مجلس و شورای نگهبان و نهادهایی که در این باره ذی نفع هستند برگزار شود و ببینیم نسبت به مصوبه نهایی چه اقداماتی باید انجام شود. امیدواریم قبل از انتخابات آینده یک قانون جامع در اینباره داشته باشیم.
نظر کاربران
اگر دولت ناظر شد تکلیف مشخصه فقط طرفداران خودش قبولاند تا الان همه چیز دستش بو. فقط مانده تایید کاندیدا خدا رحم کند