ماموریت جدید دولت به سازمان تامین اجتماعی
معاون اول رئیس جمهور با ابلاغ مصوبهای به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است لیست حقوق و دستمزد ارسالی کارفرمایان را حداکثر ظرف مدت شش ماه مورد رسیدگی قرار دهد.
پایگاه اطلاع رسانی دولت: معاون اول رییس جمهور و رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مصوبه جلسه اخیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی مورخ ۱۳۹۶.۴.۲۶ در خصوص رفع مشکلات فعالان اقتصادی بخش خصوصی در جهت بهبود فضای کسب و کار را به وزارتخانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ابلاغ کرد.
متن کامل این مصوبات به شرح ذیل است:
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
«ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» در جلسه سی و نهم مورخ ۲۶/۴/۱۳۹۶ به استناد مفاد مصوبه شماره ۸۵۰۰۱/ت۵۲۴۴۲ هـ مورخ ۳۱/۶/۱۳۹۴ هیئت محترم وزیران و در راستای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، به منظور رفع مشکلات فعالان اقتصادی بخش خصوصی با سازمان تأمین اجتماعی و مساعدت در جهت بهبود فضای کسب و کار ، امنیت سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال ، در اجرای مواد ۳۹ و ۱۰۱ قانون تأمین اجتماعی مصوب نمود؛
۱- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است لیست حقوق و دستمزد ارسالی کارفرمایان را حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ دریافت ، مورد رسیدگی قرار داده و در صورتی که از لحاظ تعداد بیمهشدگان یا میزان دستمزد یا حقوق یا کار (مدت اشتغال) نقص یا اختلافی مشاهده نماید، مراتب را به کارفرما ابلاغ و مابهالتفاوت را وصول نماید. رسیدگی و بازرسی از دفاتر و مدارک کارفرمایان صرفاً محدود به آن بخش از دفاتر میباشد که مرتبط با حقوق و مزایای کارکنان و پیمانها است.
۲- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است در صورت شکایت هر یک از کارکنان کارگاه مبنی بر عدم پرداخت حق بیمه در مدت اشتغال با استناد به ماده ۴۷ قانون تأمین اجتماعی و نظر بازرسی یا مندرجات دفاتر قانونی، حق بیمه فرد یا افراد شاکی را مورد مطالبه قرار دهد.
۳- در موارد عدم ارایه پیمانها توسط کارفرما با رعایت مفاد ماده ۳۸ قانون تأمین اجتماعی ، بازرسی مندرجات دفاتر قانونی توسط بازرس ملاک مطالبات سازمان تأمین اجتماعی خواهد بود.
۴- بازرسی مندرجات دفاتر قانونی صرفاً در بازه یکسال قبل از ارایه آخرین لیست ارسالی کارفرمایان مجاز است.
۵- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است لیست بیمه شدگان را به تفکیک کارگاههای محل اشتغال در یک سامانه الکترونیک نگهداری نماید. تمامی طرفهای قرارداد مکلفند لیست بیمهشدگان و پیمانهای خود را در سامانه مزبور ثبت نمایند.
بدینوسیله مراتب فوق برای اجرا ابلاغ میشود.
اسحاق جهانگیری
نظر کاربران
این مصوبه چه سودی به حال فعالان اقتصادی داشت؟
بالا رفتن نرخ بیکاری بدلیل برداشتن و حذف یارانه حق بیمه پرداختی کارفرمایان (بند و ماده 80 )که موجب کاهش رغبت جذب کارجویان درنتیجه بالارفتن نرخ بیکاری گردیده است