۵۶۸۴۵۹
۵۰۱۰
۵۰۱۰
پ

دورخیز فراکسیون‎های مجلس برای کابینه دوازدهم

عزم روحانی برای معرفی کابینه در همان روز مراسم تحلیف جدی است و بعید است از فرصت قانونی بیشتر استفاده کند. برای همین است که افراد و گروه‎ها به ویژه در میان تقسیم بندی‎های سیاسی مجلس به تکاپو افتادند تا بتوانند سهمی از کابینه یازدهم داشته باشند.

خبرآنلاین: عزم روحانی برای معرفی کابینه در همان روز مراسم تحلیف جدی است و بعید است از فرصت قانونی بیشتر استفاده کند. برای همین است که افراد و گروه‎ها به ویژه در میان تقسیم بندی‎های سیاسی مجلس به تکاپو افتادند تا بتوانند سهمی از کابینه یازدهم داشته باشند.

نبض دولت یازدهم آخرین تپش‎هایش را طی می‎کند و حسن روحانی برای پوشیدن ردای ریاست جمهوری دوازدهم باید ۱۴ مرداد عازم ساختمان هرمی شکل بهارستان شود تا در برابر نمایندگان سوگند یاد کند و رسما سکان قوه مجریه را تا سال ۱۴۰۰ به دست بگیرد. هرچند تا مراسم تحلیف فرصت باقی است و البته طبق قانون، رئیس جمهور تا دو هفته بعد از تحلیف برای معرفی کابینه فرصت دارد؛ اما اگر به تجربه ریاست جمهوری یازدهم که نگاه کنیم به نظر می رسد عزم روحانی برای معرفی کابینه در همان روز مراسم تحلیف جدی است و بعید است از فرصت قانونی اش استفاده کند.

برای همین است که گروه ها و جناح ها به ویژه در میان تقسیم بندی های سیاسی مجلس به تکاپو افتادند تا بتوانند سهمی از کابینه یازدهم داشته باشند. هر چند تلاش می شود سهم خواهی به جریان اصلاح طلب نسبت داده شود اما دیگر جریان ها نیز چندان دست روی دست نگذاشته اند و این روزها خبرهای دیدار با روحانی بیش از گذشته به گوش می رسد.

دیدار عارف و روحانی

اواخر خرداد بود که محمدرضا تابش نائب رئیس اول فراکسیون امید از تشکیل کارگروه ارزیابی و تعامل درباره کابینه دوازدهم در فراکسیون امید خبرداد. او گفت: ما خود را هم‌پیمان آقای رئیس‌جمهور در تحقق شعارها و وعده ها می دانیم. لذا موظفیم عملکرد وزرای فعلی را بررسی کنیم و آن را به اطلاع آقای رئیس‌جمهور برسانیم تا اگر قرار به ادامه فعالیت برخی از آنها است، نقاط ضعف برطرف شود.

بعد از مدتی این کارگروه در حد حرف باقی نماند و جلسات رسمی‎تری تشکیل شد. اعضای فراکسیون امید در اولین قدم و اولین تعاملات نشستی را با اسحاق جهانگیری داشتند. جلسه ای که گفته می شود بیشتر حول شاخص‎ها چرخیده و چندان باب مصادیق به آن باز نشده است.

در گیر و دار بحث های داغ چینش کابینه و گمانه زنی ها در مورد رفت و آمد وزرا، خبری مبنی بر دیدار محمدرضا عارف با حسن روحانی به گوش رسید. محمدرضا عارف یک بار سال ۹۲ با انصراف از یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری، حسن روحانی را برای رسیدن به ساختمان پاستورحمایت کرده بود و در انتخابات اخیر نیز به عنوان رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، برای چهارسال دیگر حمایتش را از تداوم دولت تدبیر و امید تکرار کرد. از همین رو شاید چندان دور از انتظار نبود که دیدارهایی میان این دو نفر انجام شود اما خبر دیدار خصوصی این دو دایره گمانه زنی‎ها را تقویت کرد تا اینکه عارف سکوت را شکست و البته تائید کرد که این دیدار درمورد کابینه دوازدهم بوده است. آنطور که عارف گفته است، گویا بر سر مصادیق هم صحبت هایی به میان آمده است. عارف همچنین می گوید: «فراكسيون اميد از عملكرد وزرا ارزيابي‎هایی دارد كه ان‌شاءالله به صورت محرمانه تقديم رييس‌جمهور خواهد شد.»

البته عارف رايزني در خصوص كابينه را به فراکسیون های دیگر نیز توصیه می کند و می گوید «براي افزايش سطح كارايي دولت چنين اقداماتي لازم است». دیدار عارف و روحانی دوباره تکرار شد. آن هم پس از گلایه عارف که دولت حامیانش را فراموش نکند و خط و نشان حسام الدین آشنا در نهی سهم خواهی‎های جناحی. دیداری که جزئیاتش باز هم محرمانه ماند و تنها گفته شد که روحانی امیدوار است همچنان حمایت اصلاح طلبان را با خود داشته باشد.

پارسایی سخنگوی فراکسیون امید نهایتا گفت که جمع‌بندی فراکسیون امید درباره کابینه دوازدهم، میثاق فراکسیون امید و مبنای عملکرد آنها در جلسه رای گیری خواهد بود.

ماموریت ۱۵ نفره

هفته پیش سخنگوی فراکسیون ولایی(اصولگرایان) به میان خبرنگاران آمد و لیستی از جیب خود بیرون آورد که نام ۱۵ نفر در آن به چشم می خورد. به گفته او این پانزده نفر از سوی فراکسیون ماموریت دارند تا با حسن روحانی برای کابینه دوازدهم به بحث بنشینند مسئله ای که به نظر می رسد چندان بی ارتباط با فعالیت های فراکسیون رقیب نباشد. چراکه رایزنی‎های دیگران معطوف به نتیجه باشد و سر فراکسیون اصولگرا، بی کلاه بماند. همین دلیل کافی است که این بد گمانی استارت بخورد که نشست و برخاست‎ها برای ۱۸ وزارتخانه نه تنها برای مشخص کردن شاخص ها نیست، بلکه پای سهم خواهی‌ها هم در میان است. این موضوع وقتی پررنگ تر می شود که واعظی وزیر ارتباطات دولت یازدهم پیام آور فراکسیون ولایی می شود و در جلسه این فرکسیون می گوید: دولت با همه فراکسیون‌ها تعامل می‌کند و تلاش دارد که همکاری خوبی با مجلس و نمایندگان داشته باشد.

این موضوع وقتی جدی تر می شود که بحث لابی دولت با ولایی‎ها به یک اظهارنظر از سوی وزیر ارتباطات خلاصه نمی شود و حاجی بابایی در این رابطه می گوید: دوستانی که درخواست ما را برای اعلام نظرمان به رئیس‌جمهور درباره کابینه دوازدهم پیگیری می‌کنند، گفتند که آقای روحانی از این درخواست استقبال کرده است.

در کمین وزارت

هر چند صحبتی از جلسات فراکسیون مستقلین و رفت آمدهای آنها برای رایزنی با دولت بر سر کابینه دوازدهم به میان نمی آید یا حداقل بحث داغی از آن سو شنیده نمی شود اما این بدان معنا نیست که حرکتی یا انتظاری هم وجود ندارد.

از صحبت های مهرداد بائوج لاهوتی سخنگوی این فراکسیون چنین برداشت می شود که انتظار فراکسیون مستقلین گامی بیشتر از تعیین شاخص ها و مصادیق است. آنها می خواهند تا افرادی از این فراکسیون در میان کابینه دوازدهم جای بگیرند. در این رابطه لاهوتی می گوید: آقاي كاظم جلالي وزن خوبي براي وزارتخانه‌هاي آموزش و پرورش و علوم دارند و شنيده‌ام كه اسامي آقايان جلالي و نعمتي در ليستي كه در دولت در حال تهيه شدن است براي حضور در كابينه وجود دارد. او ادامه می دهد: ما در فراكسيون مستقلين هيچ بحثي در مورد پيشنهاد افراد به دولت نداشته ايم و اين نگاه دولت است كه از اين افراد استفاده كنند و اگر اين اتفاق بيفتد ما نيز حمايت مي كنيم.

البته به گفته لاهوتی فراکسیون مستقلین جلساتی هم با معاون اجرایی دولت داشته است و گویا قرار است این جلسات ادامه داشته باشد.

درنهایت این بازار لابی‌ها و قدرت لابی‌گری‌هاست که خود را به نمایش می‌گذارد و نتیجه آن را باید در نیمه مرداد دید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج