در آیین رونمایی از کتاب سخنگوی «بار دیگر شهری که دوست میداشتم» نادر ابراهیمی، از ساخت موزه این نویسنده فقید در پارک لاله خبر داده شد.
روزنامه بانی فیلم: در آیین رونمایی از کتاب سخنگوی «بار دیگر شهری که دوست میداشتم» نادر ابراهیمی، از ساخت موزه این نویسنده فقید در پارک لاله خبر داده شد.
به گزارش رسیده، به مناسبت هشتادسالگی نادر ابراهیمی و با حضور جمعی از هنرمندان، مسئولان شهری و علاقهمندان به ادبیات ایران، از سومین کتاب صوتی این نویسنده فقید رونمایی شد.
در این مراسم که افرادی چون داریوش ارجمند، خسرو سینایی، محمد صالحعلا، زهرا سعیدی، بیژن بیژنی، پیام دهکردی، احمد مسجدجامعی و عبدالحسین مختاباد از اعضای شورای شهر تهران و محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران حضور داشتند، فرزانه منصوری همسر زندهیاد نادر ابراهیمی از روزهای خلق این اثر گفت و پاسخ پرسش بسیاری از دوستداران این آثار را داد که هلیای «بار دیگر …» و دختر آذری «یک عاشقانه آرام» شخصیتهای ساخته نادر ابراهیمی هستند اما بانوی «چهل نامه کوتاه به همسرم» خود اوست.
پس از پخش کلیپ «سفر برای وطن» با ترانهسرایی نادر ابراهیمی و صدای زندهیاد محمد نوری نوبت به رایکا ابراهیمی رسید تا با دلنوشتهای از پدر بگوید، از اینکه «این روزها اگر بود، هشتادساله بود.»
در ادامه برنامه داریوش ارجمند از دوستان نادر ابراهیمی به بیان خاطرات مشترکی از دوران جوانی با زندهیاد ابراهیمی و ویژگیهای شخصیتی وی پرداخت. ارجمند در بخشی از سخنان خود با انتقاد از فراموشی فرهنگ و هنر ایرانی و روی آوردن به سبک شعری و موسیقایی غربی، از سروده نشدن شعرهایی شبیه «سفر به خاطر وطن» نادر ابراهیمی که با صدای زندهیاد محمد نوری اجرا شده، اظهار تاسف کرد.
در بخش دیگری از آیین رونمایی کتاب سخنگوی «بار دیگر شهری که دوست میداشتم»، محمود صلاحی، رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران پشت تریبون قرار گرفت و با ابراز خوشحالی از آنچه حضور در آیین بزرگداشت کمیابترین و نادرترین هنرمند ایران عنوان کرد گفت: دو هفته قبل در چهارشنبه هنر در خدمت همسر نادر ابراهیمی بودیم. ایشان فرمودند آثار خطی، نقاشی، شعرها و کتابهای نادر ابراهیمی را در اختیارمان میگذارند تا در جایی نگهداری شوند. ابتدا تصمیم داشتیم در فرهنگسرایی نزدیک به خانه خودشان جایی را به این امر اختصاص دهیم. اما از آنجا که همسرشان گفته بودند نادر ابراهیمی به بوستان لاله علاقه داشت و صبحها برای پیادهروی به آنجا میرفت تصمیم گرفتیم مکانی را در بوستان لاله به نگهداری از این آثار اختصاص دهیم. هرچند معمولا با ساخت بنا در بوستان مخالفت میشود، اما موفق شدیم زمینههای لازم برای این اتفاق را فراهم کنیم و روز یکشنبه با ساخت این بنا موافقت شد.
صلاحی با اعلام خبر ساخت موزهای به نام نادر ابراهیمی در آینده بسیار نزدیک در ضلع شمالی بوستان لاله بین هتل لاله و نگارخانه لاله گفت: ساخت این موزه در کمتر از ۲۰ روز آینده شروع میشود و تلاش میکنیم که خیلی زود تمام شود تا همه آثار مرحوم استاد نادر ابراهیمی در موزه نگهداری شود و فضایی هم برای فروش آثار ایشان ایجاد شود. مسئول موزه نیز سرکار خانم ابراهیمی خواهند بود.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در پایان بیان کرد: خوشحالم در این محفل حضور پیدا کردم و به اندازه سر سوزنی از حقی را که این استاد بینظیر بر گردن ما دارد ادا کردم. امید که سال دیگر همین جلسه را به همراه ساخت موزه نادر ابراهیمی و جشن شادی برای تولد دوباره آثار او برگزار کنیم.
بعد از خبر ساخت موزه نادر ابراهیمی، نوبت به محمد صالحعلا رسید که برای مهمانان سخنرانی کند. این هنرمند در دقایق کوتاهی با بیان اینکه دوستی نزدیکی همچون داریوش ارجمند با استاد ابراهیمی نداشته، به بیان خاطراتی از نادر ابراهیمی در دوران همکاری در سازمان صدا و سیما پرداخت و در ادامه از استواری و ایستادگی او سخن گفت.
پیام دهکردی به عنوان گوینده و کارگردان صوتی سهگانه نادر ابراهیمی یکی دیگر از سخنرانان مراسم بود. او از ماهها تلاش برای رسیدن به خوانش صحیح کتابها گفت و از تلاشهایی که برای بهتر و قابل قبولتر شدن شیوه اجرا و ارائه آثار با همکاری کریستف رضاعی، ناصر چشمآذر، کارن همایونفر و ساعد مشکی انجام شده بود.
مدیر انتشارات نوین کتاب گویا به عنوان آخرین سخنران این مراسم با تشکر از حضور مهمانان و علاقهمندان به نادر ابراهیمی در آیین رونمایی از کتاب سخنگوی «بار دیگر شهری که دوست میداشتم»، از تلاشهای یک تیم کاری حرفهای برای ساخت سهگانه آثار نادر ابراهیمی گفت.
فاطمه محمدی افزود: «یک عاشقانهِ آرام» اولین قدم ما در این راه بود. سرکار خانم ابراهیمی (فرزانه منصوری) نگرانیهایی به جهت صوتی شدن مکتوبات استاد داشتند، اما وقتی اولین صداهای ضبط شده را شنیدند، دلنگرانیهایشان برطرف شد و فرایند تولید این سهگانه جدیتر دنبال شد.
او افزود: در گامهای بعدی هم «چهل نامه کوتاه به همسرم» و بعد از آن «بار دیگر شهری که دوست می داشتم» در دستور کار قرار گرفت و با همه دشواریهای راه، ما توانستیم تا اینجا یک سهگانه از عاشقانههای نادر ابراهیمی را تقدیم علاقهمندان به کتاب و ادبیات کنیم.
اجرای زنده بخشهایی از کتاب صوتی «بار دیگر شهری که دوست میداشتم» توسط پیام دهکردی با همراهی پیانونوازی آریا گازر، نوه نادر ابراهیمی، که در غیاب کارن همایونفر اجرای موسیقی را بر عهده داشت، به جذابترین بخش این برنامه شد، چرا که پس از پایان اجرا همه حاضران در سالن استاد شهناز، به احترام این اجرای دونفره ایستادند و دقایقی به تشویق پرداختند.
در پایان مراسم با حضور فرزانه منصوری، داریوش ارجمند و فاطمه محمدی، از تلاشهای عوامل تولید این اثر صوتی با اهدای تندیس ویژه نوین کتاب گویا تقدیر شد.
جشن امضای تابلو یادبود آیین رونمایی از این کتاب صوتی پایانبخش برنامه بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر