گلايه رحمانيان از ايجاد موانع براي اجراي متن بيضايي
محمد رحمانيان كه قصد داشت متن كمتر خوانده شده از بهرام بيضايي را در تالار وحدت روي صحنه ببرد با نگارش يادداشتي اختصاصي براي روزنامه اعتماد از موانع بنياد رودكي در برابر اجراي اين نمايش خبر داد.
روزنامه اعتماد - بابك احمدي: محمد رحمانيان كه قصد داشت متن كمتر خوانده شده از بهرام بيضايي را در تالار وحدت روي صحنه ببرد با نگارش يادداشتي اختصاصي براي روزنامه اعتماد از موانع بنياد رودكي در برابر اجراي اين نمايش خبر داد. «از روز اولي كه تصميم گرفتم اثر عاشقانه بهرام بيضايي را به صحنه بياورم ميدانستم كه سنگاندازيها و مخالفتها به تدريج آغاز ميشوند و به جايي ميرسند كه نَفَس گروه اجرايي را خواهد گرفت. بسيار اميدوار بودم اين پيشبيني غلط از آب دربيايد و من از اين پيشداوري شرمنده شوم.
اما متاسفانه كابوسي كه خوشدلانه از آن ميگريختم، بدل به واقعيت شده و كارشكنيهاي مداوم مسوولان بنياد رودكي - از سپردن مكان تمرين اين گروه به كسان ديگر، تا چانهزنيهاي غيرمسوولانه روسا براي زمان و ساعت اجرا - دقيقا همان راهي را پيش پاي گروه ميگذارند كه سانسورچيهاي دولتهاي پيش براي تئاتر ايران انديشيده بودند...
ابتدا تعطيلي تمرينها و سپس قرباني كردن نمايش و سرانجام خاموش كردن چراغ تماشاخانهها. خطابم با مسوولان بنياد رودكي نيست كه از اين ساعت فاتحه همدلي و همكاري با آنها را خواندهام. روي سخنم با معاونت محترم هنري آقاي علي مرادخاني و مديريت محترم مركز هنرهاي نمايشي آقاي مهدي شفيعي است كه در اين سالهاي سخت و در بزنگاههاي حادثه همواره حضورشان در جهت ارتقاي تئاتر ايران بوده و هست.
بهرام بيضايي و آثارش گنجينههاي گرانسنگ هنر نمايش و ادبيات نمايشي ايران هستند. من هيچ شأني براي خود قايل نيستم ولي وظيفه دارم اثر بهرام بيضايي را با تمام توان و به بهترين شكلي كه ممكن است به روي صحنه بياورم. از همين امروز ميدانم كه در برنوشت اجراي احتمالي اين اثر ضمن سپاس از تلاشهاي علي مرادخاني و مهدي شفيعي خواهم نوشت: در تابستان ١٣٩٦، در بنياد رودكي، هر كس، در هر مقامي كه بود تلاش كرد اين اثر به صحنه نرود.»
رحمانيان سپس در گفتوگو با «اعتماد» به تشريح جزييات ماجراي پيش آمده پرداخت. «همواره گفتهام دولت اول آقاي روحاني، دولتي بود كه برخلاف دولت سابق جلوي اجراي هيچ نمايشي را نگرفت. اما حالا مديران مياني به گونه ديگري رفتار ميكنند و من از شخص رييسجمهور و وزير ارشاد ميخواهم اجازه ندهند چنين شود. تالار وحدت ارث پدري هيچ كس نيست و پيش از اين نامهاي بزرگ تئاتر ايران مثل دكتر رفيعي و بهرام بيضايي آثار خود را در اين سالن به صحنه بردهاند.» اين كارگردان ميگويد: «درحالي كه هنوز عمر دولت اول آقاي روحاني به پايان نرسيده انتظار نداشتم در برابر اجراي متن بهرام بيضايي ايستادگي شود.»
انتقاد محمد رحمانيان اين گونه به پايان ميرسد: «زماني كه مجيد سرسنگي جلوي اجراي نمايش «مانيفست چو» را گرفت، گفتم نمايش را در محوطه تئاترشهر اجرا ميكنم. حالا هم ميگويم اگر تالار وحدت در برابر اجرا مانع ايجاد كند، كوتاه نميآيم و نمايش را در خيابان استاد شهريار و جايي اطراف تالار وحدت اجرا خواهم كرد.» علياكبر صفيپور، مديرعامل بنياد رودكي در اين باره ميگويد: «اجراي نمايش صدام به دليل زمان طولاني نزديك به پنج سال با مشكل مواجه شد، چون تمام برنامهها تحت تاثير قرار ميگرفت.
ولي ما بنا بر اهميت موضوع از كار استقبال كرديم و در برابر انتقاد اهالي موسيقي ايستاديم ولي گروه ٢٠ روز مانده به موعد اعلام كرد كه از اجراي نمايش «صدام» خبري نيست. در بنياد يك شورا تصميم ميگيرد و برنامهريزي از يك سال قبل انجام شده؛ مبناي ما هم اجراي نمايش صدام بود، اگر ما برخلاف قرارداد عمل كرده بوديم حق با آقاي رحمانيان بود.» مديرعامل بنياد در پايان اظهارات خود تاكيد كرد اگر نمايش صدام براي اجرا آماده شود همان برنامه سابق، قابل اجرا خواهد بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر