منوچهر محمدي: ديگر سکوت نخواهم کرد
هنوز خاطره حواشي و جنجالهاي مخالفان فيلم «مارمولک» به کارگرداني کمال تبريزي و تهيهکنندگي منوچهر محمدي از ذهنها محو نشده که ١٧ نماينده مجلس شوراي اسلامي عليه فيلم «اکسيدان» به کارگرداني حامد محمدي و تهيهکنندگي منوچهر محمدي نامه اعتراضي نوشتند و خواستار توقف اکران آن شدند.
اما روايت يکي از نمايندگان مجلس درباره نحوه جمعآوري امضاي اين نامه در مجلس در جاي خود حائز اهميت است. عليرضا رحيمي، نماينده مردم تهران، درباره اين موضوع مطلبي با عنوان «تحريف حقايق اينبار براي سينما» در کانال تلگرامي خود نوشت: «جمعکردن امضا از نمايندگان در صحن مجلس امر عادي و بعضا همراه با حاشيههايي است. امضاها علاوه بر طرحهاي قانوني و تذکرات و سؤالهاي رسمي نمايندگان، بعضا در قالب نامه به رئيسجمهور يا مقامات عالي و بيانيه نمايندگان جمعآوري ميشود. انگيزه واقعي جمعکنندگان امضاها و متوليان اصلي غالبا در آغاز امر آشکار نيست و با کمي درايت و تفحص قابل دسترسي و کشف است». او ادامه داد: «در حاشيه جلسه علني چهارشنبه (١٤ تير) يکي از نمايندگان متني را در ضديت با اکران فيلم «اکسيدان» تهيه کرده بود و با ادعاي اينکه در اين فيلم به دين مسيحيت اهانت شده، امضا جمع ميکرد.
اين نماينده مجلس در ادامه گفت: «صرفنظر از اينکه اين روزها اولويتهاي مهم کشور و زندگي مردم چيست و اقدامات نمايندگان فردي و جمعي رسمي و غيررسمي چقدر با واقعيت مشکلات و اولويتهاي مردم و کشور منطبق است، اين سؤال مطرح است که چرا با وارونهکردن واقعيات براي مردم و کشور حاشيهسازي ميکنيم؟ اگر همين وقت و انرژي صرف حل مشکلات و اولويتها شود، چه ميزان ارزش افزوده در اقتصاد و معيشت مردم ايجاد ميشود؟».
رحيمي در پايان خاطرنشان کرد :«آيا رأي مردم براي حضور ما در حاشيههاست يا شهامت گامنهادن در متن مشکلات و چارهجويي براي آنها انتظار مردم اميدوار است؟ «اکسيدان» نيز مانند بقيه فيلمهاي زير تيغ حاشيه به اندازه کافي ادله و مستندات در دفاع از محتوا و قالب و تأثير بر مخاطب دارد و در اين ميان (و موارد مشابه) سکوت سازمان سينمايي و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي فضاهاي وسيعتري در اختيار حاشيهسازان خواهد گذاشت».
با توجه به محتواي اين نامه با منوچهر محمدي گفتوگو کرديم. تهيهکننده «اکسيدان» واکنش خود را به ما اينگونه بيان کرد: «يکي از مشکلات جدي سينماي ايران در اين سالها اين بوده که برخيها بدون اينکه فيلمي را ديده باشند درباره آن فيلم قضاوت ميکنند. چون اين آسيبي است که من در مقام تهيهکننده متأسفانه در برخي از فيلمهايم با آن مواجه شدهام. البته امروزه همگان ميدانند آن موج کاذب و هيجاني که عليه فيلم «مارمولک» در زمان اکرانش به راه انداختند، باوجود تأييد مقامات بالاي نظام صورت گرفته بود. آنها تصور ميکردند که با چنين هجمههایی ميتوانند حرف خودشان را به کرسي بنشانند. هرچند که توانستند بعد از دو هفته اکران، فيلم را از روي پرده پايين بکشند، اما تصورشان خامدستانه بود. چون آمارها نشان داد که بسياري از مردم داخل و خارج از کشور بيش از ١٠بار فيلم را تماشا کردند.
من بشخصه روش و منش و اخلاقم اين است که سعي ميکنم در گام نخست با توضيح و تبيين مسئلهاي اگر اطلاعاتي غلط داده شده را تصحيح کنم. اگر که مؤثر افتاد که خداراشکر وگرنه ديگر در برابر اين بياخلاقيها سکوت نخواهم کرد و دردهايي را که در اين سيوچندسال درون خودم ريختهام علني بيان ميکنم و اميدوارم دوستاني که تحتتأثير جوسازيهايي که نه فرهنگي و نه دلسوزانه، بلکه متأثر از مناسبتهاي سياسي- جناحي هستند سر عقل بيايند و از چنين حرکتهاي ضدفرهنگيای دست بکشند». محمدي در پايان خاطرنشان کرد: «البته بناست که در روزهاي آتي با نمايندگان امضاکننده نامه و همينطور کميسيون فرهنگي جلساتي برگزار کنم و اميدوارم اين سوءتفاهم با تعاملات سازنده برطرف شود.
ارسال نظر