۵۶۱۸۲۱
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

سهم داوطلبان کنکور از رشته های رایگان دانشگاه ها

با پایان رقابت داوطلبان در گروه آزمایشی زبان‌های خارجی، پرونده کنکور ۹۶ بسته شد اما چه تعداد از ۹۳۰ هزار داوطلب موفق می‌شوند به رشته‌های روزانه (بدون شهریه) وارد شوند؟

خبرگزاری تسنیم: کنکور سراسری سال ۹۶ در روزهای پنج شنبه و جمعه ۱۵ و ۱۶ تیرماه با شرکت ۹۳۰ هزار و ۲۰۸ داوطلب برگزار شد که از این تعداد ۵۴۸ هزار و ۴۳۴ نفر معادل ۵۸.۹۶ درصد داوطلبان زن و ۳۸۱ هزار و ۷۷۴ نفر مرد معادل ۴۱.۴ درصد مرد هستند.

در تمام گروه‌های ۵ گانه به جز گروه آزمایشی علوم ریاضی تعداد داوطلبان دختر نسبت به پسران بیشتر بود اما در گروه آزمایشی علوم ریاضی شاهد بودیم که از تعداد ۱۴۸ هزار و۵۰۰ داوطلب، ۹۵ هزار و ۹۶۹ نفر مرد و ۵۲ هزار و ۵۳۱ نفر زن بودند.

آنگونه که مسئولان سازمان سنجش اعلام کردند تاکنون ۷۴۰ هزار ظرفیت برای کنکور سراسری سال ۹۶ اعلام شده است که البته احتمال افزایش آن وجود دارد و هنگام انتخاب رشته آمار دقیق ظرفیت‌ها مشخص خواهد شد.

بررسی، کنکورهای برگزار شده در سال‌های اخیر از کاهش ظرفیت دوره‌های روزانه دانشگاه‌ها حکایت دارد به گونه‌ای که در آزمون سراسری سال گذشته (۹۵) چهارپنجم ظرفیت پذیرش به دانشگاه های پولی اختصاص داشت.

آمار پذیرش دوره‌های روزانه دانشگاه‌ها در کنکور ۹۵ در سه گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی بدین صورت بود:
سهم داوطلبان کنکور از رشته های رایگان دانشگاه ها
در مجموع 129 هزار و 516 ظرفیت به دوره های روزانه(بدون شهریه) و 620 هزار و 753 ظرفیت به سایر دوره‌ها که با دریافت شهریه است، اختصاص داشت.

آنگونه که ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش هنگام برگزاری آزمون سراسری سال 95 اعلام کرده بود 60 درصد داوطلبان در گروه آزمایشی علوم تجربی بایکدیگر رقابت کردند و در این گروه رقابت فشرده ای حاکم بود چرا که بیش از 519 هزار متقاضی این گروه برای 10 هزار ظرفیت پزشکی، دندان پزشکی و داروسازی رقابت می‌کنند.

امسال نیز با رشد 7 درصدی داوطلبان ورود به دانشگاه شاهد بودیم که بیشترین طرفدار در گروه آزمایشی علوم تجربی بود به گونه ای که 62 درصد داوطلبان متقاضی این گروه آزمایشی بودند.

این روزها شاهد هستیم که رقابت داوطلبان دیگر برسر ورود به دانشگاه نیست چرا که هم اکنون با توجه به ظرفیت‌های اعلام شده تمام داوطلبان می‌توانند در رشته‌ای قبول شوند اما رقابت اصلی برسر کیفیت رشته‌ها و دانشگاه‌ها است. و شاهدی بر این موضوع، ظرفیت 750 هزار نفری در کنکور 95 است که تنها 390 هزار ظرفیت آن تکمیل شد و 350 هزار ظرفیت خالی ماند که از تعداد 390 هزار داوطلب پذیرفته شده در دانشگاه‌ها242 هزار نفر در دانشگاه پیام نور، 109 هزار نفر در دانشگاه غیرانتفاعی و 123 هزار نفر در دوره‌های روزانه پذیرش شدند.

همچنین بحث ظرفیت و پذیرش در برخی گروه‌های آزمایشی متوازن نیست. چرا که در برخی گروه‌ها از جمله انسانی و ریاضی ظرفیت بیشتر از تعداد داوطلبان است اما در گروه آزمایشی علوم تجربی به دلیل تراکم تعداد داوطلبان ظرفیت‌ها اندک است و شاید همین رقابت فشرده برای ورود به رشته و دانشگاه خاص است که تاکنون اجازه حذف کنکور را نداده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج