۵۶۱۳۰۷
۲ نظر
۵۰۰۹
۲ نظر
۵۰۰۹
پ

افزایش تنش مرزی میان چین و هند

در پی بالا گرفتن تنش های لفظی میان چین و هند بر سر اختلافات مرزی، وزارت امور خارجه چین برای چندمین بار در روزهای اخیر از هندوستان خواسته است نیروهایش را از مرز دو کشور خارج کند.

خبرگزاری ایرنا: چین و هند این روزها روابط پر تنش و رو به تیرگی را تجربه می کنند و منطقه مورد نظر که اکنون هندی ها به گفته چین در آن حضور دارند برای دهلی نو هم اهمیت بالایی دارد.
این منطقه مسیری است که هند را از شمال شرق به دیگر نقاط این کشور مرتبط می سازد و وزارت امور خارجه چین تصاویری را منتشر کرده است که نشان می دهد نیروهای نظامی و تجهیزات هند از مرز «سیکیم» و «تبت» عبور کرده اند.
این مرز سال هاست مورد اختلاف طرفین می باشد و یک ضلع آن هم بوتان است که می گوید چین با ساخت یک جاده در هیمالیا توافقات گذشته را زیر پا گذاشته و باعث شروع منازعات شده است.
اما چین دیدگاهی دیگر دارد؛ این کشور که ۱۹ بار از سال ۲۰۰۳ میلادی به این طرف با هند در باره اختلافات مرزی گفت و گو کرده است می گوید اگر نیروهای هندوستان از منطقه خارج نشوند مذاکره ای در کار نخواهد بود.
با این حساب فعلا درهای گفت و گو به روی طرفین بسته شده و دو قدرت هسته ای دنیا ۵۵ سال پیش بر سر همین اختلافات مرزی با یکدیگر وارد جنگ شدند و از آن پس، سال ها مذاکرات بی نتیجه ای داشته اند.
وزارت خارجه چین در بیانیه خود آورده است که پیش شرط گفت و گوها این است که هند با خارج کردن نیروها از این منطقه حسن نیت نشان دهد.
برخی بر این باورند که تنش میان دو کشور ممکن است باعث بروز مشکلاتی نیز در اجلاس گروه «جی ۲۰» در هامبورگ آلمان شود که از روز هفتم ماه جاری میلادی شروع می شود و در چنین شرایطی مشخص نیست رییس جمهور چین و نخست وزیر هند در ملاقات احتمالی خود چه برنامه ای را پیش رو داشته باشند.
هنوز هنوز معلوم نیست که این دو نفر با یکدیگر دیدار کنند اما امیدهای زیادی وجود دارد که بر اساس مذاکرات پیش رو بتوان این مشکل را خاتمه داد.
چین مدعی مالکیت بر ۹۰ هزار کیلومتر منطقه ای است که هند آن را ایالت «آروناچال پرادش» می نامد و در چین به آن «تبت جنوبی» گفته می شود.
مرز تبت جنوبی از سال های بسیار دور، محل تنش های فراوان میان چین، هند و بوتان بوده است و از آن بدتر اینکه منازعات مرزی چین و هند یکی از بزرگترین مناقشات تاریخی مرزی دنیاست که تاکنون لاینحل مانده است.
روزنامه گلوبال تایمز چین نیز روز پنجشنبه در گزارشی تاکید کرد که هند نباید با دامن زدن به تنش ها و زیر پا گذاشتن اختلافات خطر مناقشه را بیشتر کند.
به نظر می رسد که هند از وضعیت موجود و همکاری های چین و پاکستان بخصوص در بخش راه ابریشم نوین و ایجاد کریدور اقتصادی ۵۷ میلیارد دلاری راضی نیست و به همین خاطر در اجلاس همکاری بین المللی راه ابریشم که ماه گذشته در پکن برگزار شد شرکت نکرد.
به هر صورت شرایط کنونی مطلوب نیست و چین هم گذرگاه کوهستانی «کایلاش» را که محلی برای زائران هندو و بودایی بوده بسته است تا اقدامی تلافی جویانه در برابر دهلی نو انجام داده باشد.
روزنامه چینی به هند هشدار داده است که مراقب اقداماتش باشد و بداند که اگر درگیری مرزی رخ دهد مسوول آن دهلی نو خواهد بود.
آمارهای رسمی دو کشور نشان می دهد که حضور نظامی آنها در منطقه «سیکیم» سنگین است و هر یک از طرفین ۳ هزار نیرو وارد منطقه کرده اند.
چین بر این باور است که دامن زدن هند به این تنش ها، تنها هدیه ای برای آمریکاست که بسیار مشتاق تنش در روابط کشورهای منطقه است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    جنگ کنن که جمعیتشان زیاد شده تا کم بشن

  • بدون نام

    خدا نکنه جنگ بشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج