خانه پسر مظفرالدین شاه حراج می شود
«عمارت تاریخی ناصرالدین میرزا» تهران پس از پایان عملیات مرمت، توسط صندوق بازنشستگی کشور برای فروش به مزایده عمومی گذاشته شد.
خبرگزاری ایسنا: «عمارت تاریخی ناصرالدین میرزا» تهران پس از پایان عملیات مرمت، توسط صندوق بازنشستگی کشور برای فروش به مزایده عمومی گذاشته شد.
این بنای تاریخی که سیام تیرماه ۱۳۸۴ به شماره ۱۲۲۱۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و جزء معدود خانههای باقیمانده ارزشمند در محدوده ارگ سلطنتی تهران محسوب میشود، براساس آنچه در دفتر معرفی اسناد مزایده در ارتباط با احیای این بنا آمده، این توضیح منتشر شده است: «فرآیند اخذ موافقت اصولی» از «ادارهکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران»، با عنوان «موافقت اصولی تاسیسات گردشگری» برای عملکرد «پذیرایی» طی شده است. پیشبینی میشود برنده مزایده بلافاصله بتواند با تجهیز این بنا، مقدمات احیاء و بهرهبرداری از آنرا آغاز کند.»
در حال حاضر نیز صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان مالک بنا و در مسیر برنامههای سازمانی خود، این اثر تاریخی را برای فروش به مزایده عمومی گذاشته است.
بر اساس توافق صندوق بازنشستگی کشوری و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، صندوق بازنشستگی متعهد به مرمت بنا شد. در این زمینه «هلدینگ عمران و ساختمان تراز پیریز»؛ وابسته به صندوق بازنشستگی، در مدت ۳ سال مرمت این بنا را زیر نظر سازمان میراث فرهنگی به پایان رساند و آنرا آماده احیاء و بهرهبرداری کرد.
بنابراین امروز دهم تیرماه نخستین فراخوان مزایده فروش این خانه تاریخی منتشر شده و قیمت پایه ان ۱۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام شده است.
به گزارش ایسنا، براساس قوانین موجودِ حفاظت از بناهای تاریخی، هر چند خرید و فروش بناهای تاریخی هیچ خللی در حفاظت از این بناهای تاریخی وارد نمیکند، اما اعلام تاریخی بودن آنها به مالکان بعدی در زمان فروش و قوانین و مقرراتی که هر مالک را موظف به حفاظت از این بناهای تاریخی میکند، نکتهای است که متولیاتن میراث فرهنگی همیشه نسبت به آن اذعان داشتهاند.
خانه تاریخی ناصرالدین میرزا، فرزند مظفرالدین شاه در سال ۱۲۸۵ قمری به فرمان وی ساخته و از ویژگیهای بارز آن میتوان به چهارصفه بودن، تزئینات ارزشمند و گنبد کلاهفرنگی آن اشاره کرد، همچنین یکی از دو بنای گنبدیشکل تهران و با معماری منحصر به فرد کویری در قلب پایتخت در خیابان ناصرخسرو، خیابان صوراسرافیل، کوچه ناصرالدین میرزا، پلاک ۱۶ است.
نظر کاربران
مطمئنا بلافاصله پس از فروش تخریب و به پاساژ تبدیل خواهد شد و مسئولان هم واکنشی نشان نخواهند داد.
واقعا که مسئولین محترم چوب حراج به تاریخ این مملکت زده اند. چرا برای هیچ چیز ارزش قائل نیستن
کسی که خرید بفهم که تخریب می کنه و پاساژ میزنه واقعا چوب حراج زدن