جهانگیری: برخی از نتیجه انتخابات عصبانی هستند
اسحاق جهانگیری، در بیست و هفتمین همایش پولی و بانکی گفت: با وجود گذشت دو ماه از برگزاری انتخابات،برخی نمی توانند عصبانیت خود از رای مردم را نادیده بگیرند.
اسحاق جهانگیری، در بیست و هفتمین همایش پولی و بانکی با اعلام این مطلب افزود: این عصبانیت در حالی است که مردم در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری،با اختلاف رای قابل توجه ،رئیس جمهور خود را انتخاب کردند.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه لازم است پایش عملکرد دولت در روزهای پایانی کار مد نظر قرار گیرد، ادامه داد: باید سیاستهایی را اتخاذ کرد که با چالش های پیش رو کار را مدیریت کنیم؛ این درحالی است که مدیریت مناسب نقدینگی، کنترل انتظارات تورمی نشان داد که با وجود تنگناهای مالی توانستیم ثباتی مناسب را در کشور ایجاد نماییم.
او در توضیح این مطلب اضافه کرد: باید قدر این سیاست و ثبات را دانست، به خصوص اینکه در گذشته تغییرات لحظه ای در شاخص های اقتصادی کشور را طی سالهای گذشته هنوز از یاد نرفته است.
او با اشاره به مساله نرخ سود بانکی که در صحبت های رییس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز نمود داشت، گفت: به رغم کنترل تورم نرخ سود بین بانکی چند درصدی افزایش یافته است که لازم است بانک مرکزی و نظام بانکی باید برای آن تدبیر کنند چراکه با این نرخ سود بانکی فعالیت های اقتصادی بسیار دشوار است.
به گفته جهانگیری، زمانی می توان انتظار رشد سرمایه گذاری راداشت که نرخ سود بانکی باید متناسب شود.او تاکید کرد: البته مدیریت بازار ارز و استقرار ثبات در این بخش از دستاوردهای خوب دولت یازدهم بود چرا که در سال های فعالیت دولت پیشین، به یکباره ارزش پول ملی کشور تا یک سوم کاهش یافت و نرخ ارزهای خارجی سه برابر شد.
یکسانسازی نرخ ارز اجرایی می شود
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص اجرای برنامه یکسان سازی نرخ ارز نیز توضیحاتی ارائه کرد و ادامه داد: در ابتدای فعالیت دولت یازدهم با سه نرخ مرجع، مبادله ای و آزاد روبرو بودیم که در حال حاضر این نرخ ها به دو نرخ رسیده است.
جهانگیری ادامه داد: با توجه به شرایط کنونی یکسان سازی نرخ ارز در سال جاری در دستور کار قرار دارد .
این مقام مسئول نرخ بیکاری را مساله اصلی اقتصاد ایران دانست و اضافه کرد: نرخ بیکاری حدود ۱۱ درصد است اما بیکاری جوانان تحصیلکرد بالای ۲۵ درصد می رسد.
او با اشاره به اینکه سالانه یک میلیون نفر در ایران فارغ التحصیل می شوند، ادامه داد:این در حالی است که بالاترین میزان شغلی که در اقتصاد ایران انجام شده است، ۷۰۰ هزار شغل بوده است، اما اکنون به اجبار نیازمند این هستیم که سالانه یک میلیون شغل ایجاد نماییم تا به بیکاران پاسخ دهیم.
جهانگیری ضرورت حرکت رد مسیر رشد و توسعه را مورد اشاره قرار داد و افزود: اقتصاد ایران باید در منطقه پررقابت و پرتلاطم به کار خود ادامه دهد، این در حالی است که اگر به زودی خود را به اقتصادهای منطقه نرسانیم، غافله را در حوزه اقتصاد خواهیم باخت که این در شان ایران نیست.
بانک ها استاندارد می شوند
وی با یادآوری این که از دیگر چالش های سیاست های اقتصادی، اصلاح نظام بانکی است، گفت: در دولت یازدهم دو سال بر روی این مسئله کار و ۱۰ محور تعیین شد که هدف آن قرار گرفتن بانک های کشور در حد استانداردهای بین المللی از نظر سرمایه و مطالبات معوق بود.
وی افزود: هدف از اصلاح نظام بانکی این است که بانکهای کشور تبدیل به بانکهایی شوند که در استانداردهای بین المللی به لحاظ مطالبات معوق و شاخص های بین المللی قرار گیرند و نرخ سود بانکی نیز در این اصلاح نظام بانکی عمل شود؛ ضمن اینکه مدیریت بدهی دولت نیز مورد تمرکز واقع شد و اوراق بدهی با این هدف تامین و عرضه شد.
ضرورت شکوفایی سرمایه گذاری
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: اصلی ترین موضوع امروز سرمایه گذاری است که در سال های گذشته روند کاهشی داشته است ولی با آماری که امروز از سوی مراجع رسمی اعلام شد، مبنی بر این که سال گذشته رشد اقتصادی ۱۲.۵ درصدی بود ولی رشد سرمایه گذاری وضع مطلوبی نداشت، برای پاسخگویی به چالش بیکاری باید تولید و سرمایه گذاری شکوفا شود و صادرات غیرنفتی امکان رفتن به بازارهای بین المللی را پیدا کند.
جهانگیری گفت: با توجه به این که در سال گذشته رهبر معظم انقلاب احیای ۷ هزار واحد تولیدی را از اولویت ها برشمردند، نظام بانکی به میدان آمد و برای ۲۳ هزار واحد کوچک و متوسط تامین مالی انجام داد و در سال جاری نیز این رویه در نوسازی صنعت و واحدهای بالای ۶۰ درصد پیشرفت ادامه خواهد یافت.
جهانگیری ادامه داد: نیازمند کمک اقتصاد دانان و نخبگان به دولت هستیم و با نقد سیاست های دولت کمک کنند تا کارهای خوبی برای حل مسائل و مشکلات مردم انجام شود.
نظر کاربران
اقای جهانگیری من یکی ازهواداران شماهستم ولی اخه بزرگوارمیشه بگیداین اقتصاد درب وداغون رو کی درست کرده؟
پاسخ ها
دیگه داره حالم بهم میخوره.بابا کار کنین.اصلا اونا داغون اونا افتاح یعنی مملکت با اینهمه منابع هرچقدرم مشکل داشته باشه باید بتونین درست کنین.الان دیگه هم مجلس هم دولت هم سرمایه های مملکت دست شماست بس کنین این فیلمارو.اینا تا یه جایی جواب میده.بعدش مردم شک میکنن
با وجود سیف این اصلاحات محاله. فردی باکفایت و باعرضه لازم است.
نباید عصبانی باشند .باید به قانون احترام بگذارند.اگر می خواستند عصبانی شوند انتخابات را برگزار نمی کردند.
با مدیران پیر ره بجایی نخواهیم برد
از جوانان باید استفاده بشه
باید به اکثریت احترام بگذارند
کاربر 15:13 -جوان به درد اداره کشور نمیخوره تا بیاد با ازمون و خطا تجربه کسب کنه فاتحه مملکت خونده هست عین زمان رییس جمهور قبل
پاسخ ها
مدر پیر هم دیگه شوق پیشرقت نداره
نگاه شما به جوونا اینه واقعا متاسفم
باباجون اختلاف افکنی بسه، به جای این حرفها بچسبید به درست کردن مملکت، من قول میدم اگر اقتصاد ما درست بشه، همه حتی مخالفین بهتون باریک الله بگن
اقای جانگیری شدی الان کلا بابا اقتصادخوب کنید چی می گین اخه
عمو اسحاق بزار بسوزن عیب نداره
پاسخ ها
این دعوا های جناحی رو بذارید کنار کار کنید
این اقتصاد دربو داغون امثال احمدی تزاد درس مردن و تا بیس سال دیگ هم درس نمیشه شک نکن
تو رو قرآن بس كن ديگه شما و تيمتون رئيس جمهور شديد حالا بسم لله كار كنيد، اين حزب بازي ها پدر كشورو در آورده
بزار از عصبانیت بمیرند
امیدوارم شما انقدر خوشحال نباشید که وعده ها و شعارهاتون یادتون بره......
مثلا یه مورد، گفتید که شهریور اولین مرحله از سود سهام عدالت واریز میشه
انشالا کی قراره این اتفاقات بیفته
طبق قانون نتیجه انتخابات هر چه باشد به ان احترام گذاشت.
اقای جهانگیری ول کنید عصبانیت بعضیهارو بجای این حرفا به داد دل ملت برسید
وظیفه همه ما هست به انتخابات وقانون احترام بزاریم اقای جهانگیری شما هم عصبانیت بضیهارو ول کنید به این حرفا به داد دل ملت برسید
شمااا ول کن نیسین هر روز دنبال یه حاشیه بیخود.بابا کار کنین 4سال دیگه بهانتون چیه برای ناکارامدیتون؟اینا برای مردم کار نکردن عزیزان قبول کنین اگه میکردن من به هیچ جناحی اعتقاد ندارم با کله به اقای روحانی رای میدادم ولی ترسیدم اون دنیا جواب شهدا رو چی بدم ها چی دارین بگین جز تعصب که بدترین چیزه