کاهش تولد کودکان معلول با غربالگری ژنتیک
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: با اقدامات پیشگیرانه میتوان مانع تولد کودکان معلول شد.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در برنامه ششم توسعه به سازمان بهزیستی تکلیف شده تا موضوع غربالگری شنواییسنجی را به بالای ۹۵ درصد افزایش دهد و دولت هم موضوع غربالگری ژنتیک ازدواج را پیشنهاد کرده و مجلس هم موافقت کرده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: غربالگری ژنتیک باید به طور جدی در دستور کار سازمان بهزیستی قرار گیرد تا به کمک آن بتوان از تولد کودکان معلول جلوگیری کرد زیرا تولد کودکان معلول هزینههای زیادی را نیز به جامعه و به ویژه حوزه سلامت تحمیل میکند.
خضری تصریح کرد: البته نبود و کمبود مراکز ژنتیک برای انجام غربالگری از مشکلات غربالگری ژنتیک است که باید تعدادی از پزشکان برای ارائه این خدمات به بهزیستی ملحق شده و خدمات تخصصی در استانهای محروم نیز توسعه یابد.
وی یادآور شد: بر اساس آنچه که در برنامه ششم توسعه آمده است زوجینی که با انجام مشاورهها، تشخیص داده میشوند در معرض خطر هستند میتوانند به رأی مشاوره ژنتیک مراجعه کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به خانه ملت گفت: البته هزینههای آزمایشهای ژنتیک نیز بالا است و باید در این زمینه همراهی و حمایت های بیمهای را شاهد باشیم.
به گزارش خبرگزاری فارس، پیش از این رئیس سازمان بهزیستی کشور از تولد سالانه ۳۰ هزار کودک معلول در کشور خبر داد و گفت: ۱۲ هزار خانواده دارای دو معلول نیازمند تأمین مسکن هستند و برای نامنویسی مسکن معلولان هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.
ارسال نظر