۵۵۵۰۰
۱ نظر
۵۰۰۶
۱ نظر
۵۰۰۶
پ

جزئیات آئین‌نامه نقل و انتقال دانشجویان داخلی

معاون سازمان امور دانشجویان کشور جزئیات آئین‌نامه نقل و انتقال دانشجویان داخل را اعلام کرد.

خبرگزاری فارس:

معاون سازمان امور دانشجویان کشور جزئیات آئین‌نامه نقل و انتقال دانشجویان داخل را اعلام کرد.

مجتبی بذرافشان معاون سازمان امور دانشجویان در نشست خبری صبح امروز در سازمان امور دانشجویان کشور در رابطه با آئین‌نامه‌های جدید توسعه ورزش‌های همگانی در دانشگاه‌ها، گفت: برای موسسات غیر انتفاعی و موسسات غیر دولتی مجوز دریافت شهریه‌ای صادر شده که بتواند خدمات دانشجویی فرهنگی و ورزشی به دانشجویان ارائه کند، این مجوزها با شرایط خاصی صادر می‌شود و ۶ تا ۷ شرط جدی دارند که از بین حدود ۴۰۰ موسسه غیر انتفاعی تاکنون ۱۱۱ موسسه توانسته‌اند مجوز دریافت این شهریه را بگیرند.

وی افزود: این شهریه تا سال گذشته مبلغ ۲۱ هزار و ۶۰۰ تومان بود که این مبلغ در سال ۹۲-۹۳ به ۳۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است که البته باید تاکید کنیم خدمات ارائه شده به مراتب بیشتر از مبلغی است که دریافت می‌شود. ضمن اینکه در این خدمات تاکید ویژه‌ای بر ارائه خدمات مشاوره‌ای برای دانشجویان داشته‌ایم.

برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان غیرایرانی

بذرافشان خاطر نشان کرد: مطابق سال‌های گذشته آیین نکوداشت دانش آموختگان غیر ایرانی، امسال هم برگزار می‌شود که یازدهمین آیین امسال به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد خواهد بود.

وی افزود: امسال در مجموع ۱۷۶ نفر دانش آموخته غیر ایرانی از۱۷ دانشگاه‌ تابع وزارت علوم داریم و خود دانش آموختگان از بیست کشور مختلف هستند. این مراسم ۱۲ تیرماه در دانشگاه فردوسی مشهد و همزمان با ششمین جشنواره فرهنگ ملل به مدت سه روز برگزار خواهد شد.

بذرافشان در توضیح تعداد دانش آموختگان خارجی در مقاطع تحصیلی مختلف گفت: دانش آموختگان کشورهای مختلف در مقطع کارشناسی ۹۸ نفر، کارشناسی ارشد ۶۱ نفر و دکتری ۱۷ نفر هستند.

وی افزود: اکثریت این دانشجویان مسلمان هستند و تنها ۱۱ نفر آنها غیر مسلمان هستند.

معاون سازمان امور دانشجویان در ادامه تصریح کرد: دانش آموختگان دختر خارجی ۵۸ نفر و آقایان ۱۱۸ نفر هستند که آنها از کشورهای همسایه و همجوار گرفته تا اندونزی، کره جنوبی، ژاپن، هندوستان، مالزی، بوسنی، قرقیزستان، پاکستان، ویتنام و کشورهای آفریقایی مثل سنگال برای تحصیل به ایران آمدند.

آیین‌نامه میهمانی و انتقال

بذر افشان همچنین درباره تغییرات آیین نامه میهمانی و انتقال گفت: آیین نامه جدید میهمانی و انتقال با تفاوت‌هایی نسبت به گذشته امروز به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود. در این آیین نامه سیاست‌های تشویقی و تنبیهی بر حسب مورد هم در نظر گرفته شده است.

بذرافشان با اشاره به تغییرات در نظر گرفته شده در این آیین نامه اظهار داشت: اولین مورد، تشکیل کمیته نظارت بر انتقال و میهمانی است که وظیفه آن نظارت بر عملکرد دانشگاه‌ها از طریق سامانه است.

وی به دو تغییر عمده در تغییر اول میهمانی مبنا،اشاره کرد و گفت: در نظر گرفتن حد نصاب ۹۰ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در رشته مقصد که قبلا ۹۵ و ۹۰ درصد بوده است، یکی از تغییرات به شمار می‌رود.

بذرافشان تغییر بعدی را در نظر گرفتن استفاده از میهمانی حداکثر تا ۴ نیم سال در میهمانی مبنا دانست که دانشجویان بعد از آن می‌توانند درخواست انتقال یا میهمانی دائم دهند.

معاون سازمان امور دانشجویان افزود: طبق آیین نامه جدید، میهمانی از دانشگاه‌ها و موسسات غیر دولتی و دولتی در صورت توافق مبدا و مقصد آزاد است، هر چند انتقال شامل این مورد نمی‌شود.

به گفته وی، همچنین میهمانی از موسسات دولتی و غیر دولتی به موسسات علمی کاربردی ممنوع است که این مورد درباره دانشجویان متقاضی موسسات غیر دولتی به فنی و حرفه‌ای و برعکس هم صدق می‌کند.

بذرافشان در ادامه خاطر نشان کرد: برای تمام دانشگاه‌ها و موسسات دولتی ظرفیت پذیرش میهمانی و انتقال را ۲۰ درصد ورودی همان سال در نظر گرفتیم که این مورد برای موسسات غیر دولتی به صورت همان ۱۵ درصد قبل اعمال می‌شود.

معاون سازمان امور دانشجویان با اشاره به شرایط انتقال دانشجویان توام با تغییر رشته گفت: انتقال توام با تغییر رشته از طریق سامانه انجام نمی‌شود و این کار باید از طریق مکاتبات بین دو دانشگاه مبدا و مقصد صورت گیرد.

وی همچنین ممنوعیت انتقال دانشجویان را در مواردی مثل شبانه به روزانه، پیام نور به روزانه، غیر دولتی به دولتی و دولتی به فنی حرفه‌ای معرفی کرد و انتقال فنی حرفه‌ای‌ها به غیر دولتی‌ها و پیام نور به غیر دولتی‌ها را بلامانع دانست.

بذرافشان با اشاره به وضعیت انتقال دانشجویان شبانه به روزانه گفت: اگر دانشجویی در مبدا دانشجوی دوره شبانه بود و در مقصد نمره قبولی روزانه را به دست آورد در زمان انتقال به دوره روزانه منتقل می‌شود و مدرک آن نیز توسط دانشگاه مقصد صادر می‌شود.

وی افزود: در سالیان اخیر بعضی از موسسات با مشکلی رو به رو بودند که این مشکل مربوط به پر نشدن ظرفیت آنها بود. مسلما برای آنها تشکیل کلاس با ۵ یا ۶ دانشجو صرف نمی‌کرد و آنها دانشجویان را میهمان یا منتقل می‌کردند که ما در آیین نامه جدید این قانون را تصویب کردیم که در صورت بروز چنین مشکلی، به دلیل اینکه اینکار با اراده دانشجو صورت نگرفته، دانشگاه مبدا حق دریافت شهریه ندارد.

انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر

معاون سازمان امور دانشجویان در ادامه با اشاره به وضعیت نقل و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر گفت: انتقال دانشجویان در همه مقاطع یک بار انجام می‌شود که این در مورد دانشجویان شاهد و ایثارگر هم صدق می‌کند. بر این اساس دانشجو بعد از ورود به دانشگاه تنها یک بار حق انتقال یا میهمانی دارد.

وی افزود: دانشجویان شاهد و ایثارگر علاوه بر امکان استفاده از شرایط انتقال و میهمان در آیین نامه خودشان می‌توانند از طریق آیین نامه جدید دانشجویان عادی هم اقدام به این کار کنند.

بذرافشان در توضیح آمار انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر از سال ۸۸ گفت: در سال ۸۸ در نیم سال اول ۳۸۶ نفر و در نیم سال دوم ۹۹ نفر انتقال پیدا کردند. این آمار در سال ۸۹ به صورت ۵۳۳ نفر در نیم سال اول و ۸۱ نفر در نیم سال دوم تغییر پیدا کرد.

معاون سازمان امور دانشجویان افزود: نقل و انتقال در سال ۹۰ یک بار انجام شد که در این سال ۸۶۵ دانشجو شاهد و ایثارگر به دانشگاه‌های مقصد منتقل شدند. در نیم سال اول ۹۱ هم ۸۵۵ نفر و نیم سال دوم ۳۷ نفر منتقل شدند.

بذر افشان خاطر نشان کرد: میهمانی در هر حالت دائم، ترم به ترم و سال به سال که باشد مدرک توسط دانشگاه مبدا صادر می‌شود و تنها در صورت انتقال کامل، مدرک توسط دانشگاه مقصد صادر می‌شود.

بذرافشان در پایان گفت: آیین نامه تسهیلات شاهد و ایثارگر هم اکنون در امور دانشجویان تدوین شده و ما منتظر تصویب آن در ستاد مرکزی شاهد و ایثارگر هستیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    سلام...مادرمن سرپرست خانواده میباشد وتحصیل دردانشگاه شهردیگربرای ایشان بسیارسخت است ایامن ازاین موضوع برای مهمانی میتوانم استفاده کنم؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج