ایرنا: گروه بین المللی اقدام مالی (FATF) که در فضای پسابرجام و به دنبال اجرای قوانین مربوط به شفاف سازی نظام پولی و اقتصادی، اقدامات تنبیهی علیه ایران را به مدت یکسال متوقف کرده بود اعلام کرد که با توجه به پایبندی تهران به تعهدات خود، همچنان این محدودیت ها را معلق نگه خواهد داشت.
به نقل از تارنمای خبری فایننشال تریبون، این نهاد در بیانیه خود ضمن تقدیر از تهران به واسطه گام های برداشته شده در راستای بهبود شفافیت اقتصادی، تاکید کرده است که تا زمان اجرای تمامی اقدامات لازم برای رفع کاستی های شناسایی شده، ایران را به طور دائمی از لیست سیاه خارج نمی کند.
ایران و کره شمالی تنها کشورهایی هستند که در لیست سیاه این نهاد بین المللی قرار دارند.
گروه اقدام مالی یا FATF به ابتکار هفت کشور صنعتی دنیا موسوم به «جی هفت» در سال ۱۹۸۹ و با هدف شفافیت مالی و مقابله با پولشویی تاسیس شد.
این گروه سال 2000 برای نخستین بار علاوه بر توصیه های سالانه، فهرستی از 15 کشور و منطقه از جمله روسیه، لبنان و رژیم صهیونیستی را منتشر کرد که به زعم این گروه در مسیر مبارزه با پولشویی (و بعدها تامین مالی تروریسم) همکاری نمی کردند.
این فهرست که از آن زمان با عنوان فهرست سیاه FATF شناخته شده است، در سال های بعد بروز رسانی شد و تمامی اسامی یاد شده پس از اعمال اصلاحات لازم به تدریج تا ژوئن سال ۲۰۰۷ از این فهرست خارج شدند.
FATF در فوریه سال 2016 و پس از اضافه و کم شدن اسامی برخی کشورها، در نهایت تنها ایران و کره شمالی را به عنوان خطر جدی برای نظام مالی بین المللی معرفی کرد.
اما درست چند ماه بعد، قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم در ایران تصویب و اجرایی شد که این مهم کافی بود تا تمامی اقدام های مقابله جویانه علیه کشورمان به مدت ۱۲ ماه به حالت تعلیق درآید.
این تصمیم همانطور که در بیانیه شورای عالی مبارزه با پولشویی آمده بود، با مخالفت های لابی های صهیونیستی و کشورهایی همراه شد که خواهان حفظ محدودیت ها علیه ایران بودند.
از جمله این مخالفت ها می توان به نامه هشت سناتور آمریکایی به وزیر خزانه داری وقت آمریکا اشاره کرد که تعلیق محدودیت های ایران را نگران کننده خواندند و خواستار باقی ماندن ایران در فهرست سیاه این گروه شدند.
كشورهاي اروپايي از تمديد تعليق اقدامات متقابل عليه ايران براي يك سال ديگر حمايت ميكنند. آنها استدلال كردند كه حفظ ايران در منطقه خاكستري، به جاي بازگرداندن آن به ليست سياه، تهران را تشويق خواهد كرد تا گامهاي بيشتري براي بهبود عملكرد بانكي خود و تقويت اعتماد بردارد.
نظر کاربران
خیلی ها در داخل ار این خبر ناراحت میشن
خدا رو شکر به خدا به ماه برای حل این مسله دعا کرده بودم امیدوارم یه روز برسه که اسم ایران واسه همیشه از لیست سیاه خارج بشه .
خداروشکر:)
اونهاییکه باغث شدن ایران توی این لیست سیاه فرار بگیره کجاهستند
الان که ما توی لیست بودیم و تمام اطلاعاتمون را دادیم با کدوم بانک جهانی معامله کردیم؟ چه اتفاقی برامون افتاد که قبلا نمی افتاد؟
خود تحریمه این همین
این سیاست هویج و چماق آمریکا و اروپا با هماهنگی هم در قبال ایران است تا ایران را از مقابله به مثل در قبال تحریمها و عهدشکنیهای آمریکا در مورد برجام باز دارد.
قابل توجه دلواپسان و طرفداران پوپولیسم.
ممنون از تیم مذاکره کننده و دکتر واقعی روحانی
با سلام و شکر بسیار ، ماه زیر ابر پنهان نمی ماند ، مظلومیت ملت ما سر انجام ثابت خواهد شد . انشا الله
اخرم مشخص نشد نفع هسته اى برايه ما چه بود اين همه هزينه تحريم اختلافات داخلى بمبم كه نشد بسازيم ساخته بوديمم بقيه كشورا ميرفتن ميساختن يه ازمون و خطا ديگه كه طبق روال هميشه ما ضرر كرديم يه برق اتمى هم نصيبمون نشد اين هزينرو در انرژى خورشيدى صرف ميكرديم الان محيط زيستمون اينجورى نبود
برجام بی فرجام شدیم مسخره دست سیاست مدارا...