جنگ عربستان با قطر به توییتر رسید
جریان سعودی باوجود سرمایهگذاری هنگفت برای رسانه با آغاز بحران با قطر، بخشی از نوک حملات خود را متوجه رسانههای قطری به ویژه شبکه الجزیره کرده است.
صفحه اصلی توئیتر شبکه الجزیره به تازگی، از دسترس خارج شد و در حالی که تعداد اعضای آن از حدود ۱۲ میلیون به کمتر از هزار دنبالکننده رسیده بود، دوباره فعال شد.
با این اتفاق به نظر میرسد، تنش میان عربستان و قطر پا به فضای مجازی نیز گذاشته است.
شبکه الجزیره قطر با تعداد مخاطب زیاد در توئیتر رقیب اصلی رسانههای زنجیرهای وابسته به جریان سعودی محسوب میشود و از آن جایی که جریان سعودی در سالهای اخیر به صورت سرسام آوری اقدام به راهاندازی رسانهها و تقویت آنها کرده است تا امپراتوری رسانهای واحدی در دنیای عرب داشته باشد، حضور الجزیره در خارج از این طیف، بالتبع نمیتواند تحمل شود.
این دیدگاه بارها در سطوح مختلف ثابت شده است. از اصرار عربستان بر لزوم توقف فعالیت شبکه الجزیره بعنوان پیش شرط عادی سازی روابط با قطر تا حملات مکرر هکرها به صفحات مجازی این شبکه نشان از این دارد که جریان سعودی تحمل یک رسانه تقریبا ناهمسو را ندارد.
چنین گفته میشود که سعودیها در جریان تلاش امیر کویت برای واسطهگری میان عربستان و قطر ۱۰ پیش شرط را برای عادی سازی روابط به او اعلام کرده است که توقف کامل فعالیت الجزیره یکی از آنهاست.
عربستان سه سال پیش هم زمانی که با قطر به اختلاف برخورد، از قطر خواسته بود تا شبکه «الجزیره» را تعطیل کند.
موضوع زمانی قابل توجه میشود که بدانیم شرکت «المملکة القابضة» (هولدینگ) عربستان با مالکیت «طلال بن عبدالعزیز آل سعود» شاهزاده ثروتمند سعودی ۱۷.۵ درصد (۳۴ میلیون و ۹۰۰ هزار سهم) از سهام شرکت توئیتر به مبلغ یک میلیارد دلار آمریکا را در دست دارد و پس از «جک دورسی» بعنوان مؤسس توئیتر، بالاترین سهم را در این شبکه اجتماعی جهانی در اختیار دارد.
این شرکت سهامی در سال ۱۹۸۰ تأسیس شد و در حال حاضر در ۱۳ بخش مختلف در سراسر جهان سهامدار بزرگ محسوب میشود.
چنین رفتاری از سوی عربستان بیش از هر چیزی نشان از حجم توجه جریان سعودی به عنصر رسانه دارد. عربستان، مصر و امارات از روز آغاز بحران تمامی شبکهها و رسانههای مربوط به قطر را مسدود و قطع کردهاند. اردن نیز دفتر الجزیره در امان را بسته است. علاوه بر شبکه الجزیره، مجموعه رسانه «العربی الجدید» و روزنامه «القدس العربی» نیز هدف حملات جریان سعودی قرار گرفته است.
در همین حال «یاسر ابوهلاله» مدیر شبکه الجزیره در توئیتر خود از دسترس خارج شدن صفحه شبکه الجزیره و سپس کاهش تعداد اعضای آن را یک توطئه علیه این شبکه خواهد و گفت که این حجم از حملات علیه این شبکه تا کنون بی سابقه بوده است.
یاسر ابوهلاله گفته است که توییتر بتدریج دنبالکنندگان صحفه توییتر الجزیره را (که حدود ۱۲ میلیون است) بازخواهد گرداند.
برخی کاربران در توییتر از این اتفاق به جنگ عربستان با قطر در فضای مجازی تعبیر کردند و نوشتند که باز هم عربستان با پول نفت، جنگ سیاسی در منطقه را ادامه میدهد.
در صورتی که وعده ابوهلاله درباره بازگشتن دنبالکنندگان میلیونی صفحه الجزیره محقق نشود، آنگاه شاید بتوان گفت که این مسئله که در حوزه آزادی بیان است، برای توییتر رسوایی به بار خواهد آورد چرا که عربستان که به نوعی سهامدار توییتر است، یکباره در کمتر از سه ساعت میلیونها دنبالکننده صحفه الجزیره را حذف کرده است.
ارسال نظر