شرایط استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: مجوز استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای سوسیس و کالباس برای شرکتهای تولیدکنندهای است که دستگاه جداکننده گوشت مرغ را دارند.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید براینکه با این توافق نامه شرکتها میتوانند، تنها به همین روش عمل کنند و گوشت مرغ را خود جدا کرده و در محصولات استفاده کنند، تصریح کرد: شرکتهایی که قبلا خمیر مرغ را تولید و بستهبندی میکردند و به شرکتهای تولیدکننده سوسیس و کالباس میفروختند، کماکان با ممنوعیت روبرو هستند.
دیناروند درباره خمیر مرغ گفت: خمیر مرغ قطعات گوشتی است که جدا از ران و سینه مرغ است. زمانیکه قطعات ران و سینه مرغ برداشته میشود، جدا کردن قسمتهای باقی مانده مرغ از استخوان به آسانی و در قصابی میسر نیست و تنها از طریق دستگاهی امکان پذیر است که گوشت را بهصورت مکانیکی از استخوان جدا می کند و این بخشهای جداشده، تبدیل به خمیر مرغ میشود.
وی افزود: چنانچه این دستگاه به شکل غیر معمول استفاده شده و تنظیمات درجه در سرعت و شدت جداسازی گوشت، تغییر کند، امکان دارد، قطعات غیرگوشتی از جمله استخوان نیز خرد شده و مخلوط شود. بنابراین با استفاده از خمیر مرغ مخالفت کردیم و هنوز هم مخالف هستیم چراکه امکان سنجیدن صحت و سلامت آن وجود ندارد.
دیناروند گفت: با توافقی که اخیرا حاصل شده، فقط ممنوعیت استفاده از خمیر مرغ برای شرکتهای تولیدکننده سوسیس و کالباسی که میتوانند، گوشت را به روش مکانیکی و صحیح با دستگاه جدا کنند، برداشته شده، البته روی محصولات باید برچسب زرد زده شده تا رنگ محصولات قابل تفکیک باشد.
معاون غذا و داروی وزیربهداشت خاطرنشان کرد: روی تولید این محصولات نظارت وجود خواهد داشت و برای مصرفکنندگان جای نگرانی وجود ندارد. چراکه شرکتهای تولیدکننده سوسیس و کالباس تحت نظارت هستند و پروانه خود را از سازمان غذا و دارو اخذ میکنند، بنابراین کنترل و نظارت بر آنها به آسانی انجام می شود.
دیناروند در پایان یادآور شد: قبلا خمیر مرغ از بازار و شرکتهای دیگر تهیه میشد که حاوی مواد نامناسب بود و ممنوعیت استفاده از خمیر مرغی که خارج از شرکت های تولیدی سوسیس و کالباس تهیه میشود، همچنان برقرار است.
ارسال نظر