تشخیص کاربران دروغگو از روی حرکات ماوس
همه ساله میلیونها کاربر رایانه در سراسر جهان از به سرقت رفتن هویتشان در دنیای مجازی خبر می دهند و این درحالی است که شیوه ای مؤثر برای تشخیص هویتهای جعلی وجود ندارد.
مجله ساینس می نویسد: همه ساله میلیونها کاربر رایانه در سراسر جهان از به سرقت رفتن هویتشان در دنیای مجازی خبر می دهند و این درحالی است که شیوه ای مؤثر برای تشخیص هویتهای جعلی وجود ندارد. اکنون گروهی از محققان ایتالیایی دست به کار شده و موفق شده اند با استفاده از هوش مصنوعی این دروغ را برملا کنند.
محققان با آگاهی از این واقعیت که روشهای فعلی نظیر گفتگوی رودررو یا دروغ سنجها قابلیت به کارگیری در دنیای مجازی و از راه دور را ندارند به آزمایشهای مؤثری دست یافته اند که مبتنی بر رایانه هستند.
در این نگرش جدید از سطح پیشرفته ای از هوش مصنوعی برای سنجش تأخیر زمانی در پاسخ دهی به سؤالاتی استفاده می شود که درخصوص ثبت اطلاعات شخصی مطرح می شوند.
محققان ایتالیایی گروهی داوطلب را در مقابل یک سری پرسشهای قابل پیش بینی و غیرقابل پیش بینی قرار داده و از نتایج به دست آمده اطلاعات جالب توجهی تهیه کردند. در ادامه این اطلاعات به رایانه منتقل شده تا دروغگوها از آنهایی که راست می گویند جدسازی شوند.
الگوریتمهایی که بدین ترتیب ارایه شد با ضریب دقت بین ۷۷.۵ تا ۸۵ درصد توانستند پاسخهای درست را تشخیص دهند.
اما نکته جالب این بود که با افزوده شدن فاکتور مسیر حرکت ماوس رایانه در حین پاسخگویی، ضریب دقت به ۹۰ تا ۹۵ درصد افزایش یافت.
اگرچه این یافته جدید در نوع خود جالب توجه و کم سابقه است اما برخی محققان نظیر جورجیو گینس از دانشمندان علوم عصبی دانشگاه پلی موث معتقد است نمی توان به آن به عنوان ابزاری کاملا کاربردی نگاه کرد.
ارسال نظر