دانشگاه آزاد؛ میراث آیت الله
دانشگاه آزاد چگونه تاسیس شد و فراز و فرودهای آن چه بود؟
هفته نامه صدا - زینب نورانیان: «امروز یک طرحی در ذهن بنده و دوستان من جناب رییس جمهور، جناب نخست وزیر و بعضی از دوستان در ستاد انقلاب فرهنگی مطرح است، من این را اینجا می خواهم مطرح کنم. در این رابطه انشاءالله متفکران این را تقویت می کنند و این یکی از وسائل حرکت جدی علم بشود، انقلاب فرهنگی ایجاد بشود. البته ما هنوز تصمیم نهایی نگرفته ایم ولی جدی هستیم روی این طرحی که عرض می کنم. فکر می شود اگر امروز امکانات ما کافی نیست که هر کس طالب تحصیلات عالی است و دوره دانشگاه را بخواهد بخواهند اگر نمی توانیم در این دانشگاه های محدود جذبشان کنیم فکر کنیم یک راهی را انتخاب کنیم که هیچ طالب علمی مجبور نباشد که دست از تحصیل بکشد و ما اینطور فکر کردیم و یکی از طرق این است که از همین امسال در هر جا که دستمان رسید و شاید کم کم به روستاها هم بکشد به شهرهای کوچک به آسانی می رسد مراکزی درست بکنیم به نام دانشگاه آزاد»؛ این بخشی از خطبه های آیت الله هاشمی رفسنجانی در ۲۱ خرداد ۶۱ در نماز جمعه تهران است.
او در این روز در خطبه دوم نماز جمعه تهران برای اولین بار ایده تشکیل دانشگاه آزاد را، که طرح اولیه آن در شورای اقتصاد تایید شده بود، با مردم در میان گذاشت.
ایده تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی ابتدا در جامعه اسلامی دانشگاهیان مطرح شد و به دنبال آن آیت الله هاشمی که ریاست مجلس اول را برعهده داشت با طرح این ایده در شورای اقتصاد، نظر مساعد آنان را به دست آورد. او پیش از آن نظر مساعد امام خمینی (ره) را نیز تامین کرده و اولین کمک مالی به دانشگاه آزاد را که در شرف تاسیس بود از ایشان دریافت کرد.
علی اکبر ناطق نوری درباره کمک امام خمینی به دانشگاه آزاد می گوید: «آقای هاشمی خدمت امام رسید و این مساله را با امام مطرح کرد که دانشگاه های دولتی ظرفیت محدودی دارند، مردم پشت در دانشگاه و کنکور می مانند. اجازه بدهید که یک دانشگاه غیردولتی درست کنیم که خود مردم آن را اداره کنند و از بودجه دولتی استفاده نکنیم. امام موافقت کرد و اولین پول برای تاسیس دانشگاه را داد؛ یک میلیون تومان. آن پول برکت داشت و یک عده هم به عنوان هیات موسس تشکیل شدند مانند مقام معظم رهبری، آقای هاشمی، آقای موسوی اردبیلی، مهندس موسوی و دانشگاه آزاد با یک ساختمان کوچک تاسیس شد.»
۲۷ خرداد ۶۱ دانشگاه آزاد اسلامی به طور رسمی تاسیس شد. اولین واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکزی با نام پیشین واحد تهران با کد ۱۰۱ و بعد از آن واحد تبریز با کد ۱۰۲ بود. اولین آزمون ورودی هم اسفند ۶۱ با شرکت ۳۲ هزار نفر در رشته های راه و ساختمان، برق، مکانیک، فیزیک، ریاضی، شیمی، صنایع فلزی، نساجی و حسابداری پذیرفته شدند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، میرحسین موسوی، عبدالله جاسبی، عبدالکریم موسوی اردبیلی و سید احمد خمینی اعضای اولیه هیات موسس دانشگاه آزاد بودند. پس از فوت سید احمد خمینی فرزندش سید حسن خمینی جانشین او در هایت موسس شد. در سال 1389 و بعد از حوادث انتخابات ریاست جمهوری دهم شورای انقلاب فرهنگی با تغییر اساسنامه دانشگاه تعداد اعضا را به 9 نفر افزایش داد و با حذف میرحسین موسوی؛ حسن حبیبی، علی اکبر ولایتی، محسن قمی و حمید میرزاده را به هیات موسس افزود که پس از فوت حسن حبیبی و تصویب مجدد هیات موسس و شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی اکبر ناطق نوری جایگزین او شد.
این اتفاق در حالی رخ داد که آیت الله هاشمی رفسنجانی مخالف تغییر اساسنامه بود و در دیدار با دانشجویان دانشگاه های تهران با بیان اینکه «دانشگاه آزاد غصب شده است» به شورایعالی انقلاب فرهنگی اعتراض کرد: «این اقدام با تصویب نهادی صورت گرفت که حق نداشت در اساسنامه آن ورود کند.»
اما هیئت امناء دانشگاه آزاد که عالی ترین مرجع تصمیم گیری در مورد این دانشگاه است شامل افراد حقوقی است که در سال های مختلف تغییر کرده اند. طبق اساسنامه دانشگاه آزاد اعضای هیات امنا شامل سه نفر از اعضای هیات موسس که حتما یک نفر از آنها باید روحانی باشد، رییس دانشگاه آزاد، وزیر بهداشت و نماینده وزیر علوم، رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها و سه نفر از اعضای هیات علمی تمام وقت دانشگاه ها در مرتبه دانشیاری و یا بالاتر که هیچ گونه سمت مدیریتی و حکومتی غیر از تدریس و پژوهش نداشته باشند، است.
اکنون علی اکبر ولایتی (جایگزین آیت الله هاشمی)، سید حسن خمینی و عبدالله جاسبی سه عضو هیات موسس، علی محمد نوریان رییس دانشگاه، سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، محمد فرهادی وزیر علوم، محمد محمدیان رییس نهاد نمایندگان رهبری در دانشگاه ها، بهمن یزدی، فریدون عزیزی و فرهاد دانشجو سه نفر منتخب شورایعالی انقلاب فرهنگی اعضای هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی هستند که در این بین دوره عضویت چهار ساله سه منتخب شورایعالی انقلاب فرهنگی به پایان رسیده است و هنوز افراد جدید انتخاب نشده اند.
تحقق آرزوی آیت الله
عبدالله جاسبی که برخی از او به عنوان فردی که پایه گذاری دانشگاهی غیردولتی را به آیت الله هاشمی پیشنهاد داده نام میبرند اولین رییس دانشگاه آزاد اسلامی است که با حمایت های آیت الله هاشمی حدود ۳۰ سال بر صندلی ریاست بزرگ ترین دانشگاه حضوری جهان تکیه زد.
دانشگاه آزاداسلامی در طول مدیریت سی ساله عبدالله جاسبی با وجود انتقادهایی که بر آن وارد بود توانست خود را به عنوان قطب علمی و آموزشی کشور مطرح کند و به همه شهرها، حتی شهرهای کوچک راه پیدا کند؛ همان طور که آیت الله هاشمی سال 61 در خطبه های نماز جمعه تهران آرزو کرده بود تا دانشگاه آزاد در شهرهای کوچک و روستاها هم گسترش یابد.
هرچند جاسبی در صف بندی های سیاسی در قلمرو راست گرایان سنتی تعریف می شد به دلیل نزدیکی ویژه به رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، حمایت های آیت الله هاشمی از او و همچنین طولانی شدن مدت ریاستش مورد انتقاد اصولگرایان بود. از زمان روی کار آمدن دولت نهم و دهم حاشیه های دانشگاه آزاد روز به روز افزایش یافت تا جایی که دولت محمود احمدی نژاد با دست گذاشتن به روی اساسنامه این دانشگاه تلاش کرد با تغییر آن و همچنین تغییر مدیریت، دانشگاه آزاد را تحت کنترل خود دربیاورد.
تسلط احمدی نژاد بر دانشگاه آزاد
محمود احمد نژاد که با به راه انداختن دوقطبی محرومیت- اشرافیت در سال 84 خود را به پاستور رسانده بود از ابتدای ریاست جمهوری خود با انتقاد از شیوه های مدیریتی در دانشگاه آزاد، از جمله میزان شهریه های آن درصدد مقابله با آیت الله هاشمی بود.
او در ۴ سال اول دولتش برای رقابت با دانشگاه آزاد اسلامی دست به گسترش دانشگاه پیام نور زد و برای این کار بودجه های کلانی در اختیار این دانشگاه قرار داد تا جایی که طی ۴ سال در بسیاری از مناطق دورافتاده و روستایی یک شعبه دانشگاه پیام نور احداث شد بدون اینکه متقاضی برای آن وجود داشته باشد. در نهایت نیز بسیاری از این شعبه ها با وجود سرمایه گذاری زیاد تعطیل شدند. بعد از انتخابات جنجالی سال ۸۸ محمود احمدی نژاد برای حمله به آیت الله هاشمی وارد تقابل جدی با دانشگاه آزاد شد و درصدد تغییر مدیریت این دانشگاه و تصاحب آن برآمد.
از این رو ابتدا با هماهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی دست به تغییر اساسنامه دانشگاه آزاد زد و پس از ان در سال ۱۳۹۰ فرهاد دانشجو را بر صندلی ریاست دانشگاه آزاد نشاند. در جلسه ای که ۲۷ دی ماه سال ۹۰ هیات امنای دانشگاه آزاد برای تعیین تکلیف ریاست دانشگاه تشکیل داد آیت الله هاشمی، سید حسن خمینی و حمید میرزاده به عنوان اعضای موسس، محمد محمدیان به عنوان رییس نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها، کامران دانشجو به عنوان وزیر علوم، مرضیه دستجردی به عنوان وزیر بهداشت و فرهاد دانشجو، بهمن یزدی و فریدون عزیزی به عنوان سه نماینده شورای انقلاب فرهنگی و عبدالله جاسبی رییس دانشگاه و دبیر هیئت امنا حضور داشتند.
در حالی که قرار بود بعد از ارائه و بررسی برنامه نامزدهای ریاست دانشگاه، رای گیری انجام شود برخی از اعضا که به دولت دهم نزدیک بودند رای گیری را انجام دادند و اعلام کردند با ریاست فرهاد دانشجو موافقت دارند و او را به عنوان رییس دانشگاه آزاد معرفی کردند.
اما دبیرخانه هیئت امنا دانشگاه آزاد با صدور بیانیه ای این انتخاب را رد و تاکید کرد ریاست جلسه با آیت الله هاشمی بوده و پیشنهاد او برای رای گیری انجام نشده است. با این حال همان روز ریاست فرهاد دانشجو در شورای عالی انقلاب فرهنگی که ریاست آن را احمدی نژاد رییس جمهور وقت بود، تایید شد. اما آیت الله هاشمی، رییس هیات امنای دانشگاه آزاد که طبق قانون، ریاست دانشگاه باید به تایید او می رسید از امضای حکم فرهاد دانشجو امتناع ورزید.
با امتناع آیت الله هاشمی، محمود احمدی نژاد امضای حکم را به وزیر علوم واگذار کرد و وزیر علوم نیز که کامران دانشجو بود حکم ریاست دانشگاه آزاد را برای برادر خود امضا کرد.
به این ترتیب احمدی نژاد توانست با پایان دادن به مدیریت 29 ساله عبدالله جاسبی بر دانشگاه آزاد اسلامی، نیروهای خود را وارد کند و سیاست های خود را در این دانشگاه به اجرا بگذارد. تخلفات مالی، سیاسی، آموزشی و اداری و تشکیلاتی، بازنشسته کردن یا اخراج استادان معترض به دولت نهم و دهم، عزل و نصب های بی دلیل، تشکیل هیئت امناهای استانی برای نفوذ در استان ها، و همچنین افزایش شهریه ها (که در دوران مدیریت جاسبی مورد اعتراض تیم محمود احمدی نژاد بود) انتقادهایی بود که در دوران مدیریت فرهاد دانشجو به دانشگاه آزاد می شد.
بازگشت اعتدال
آرزوی محمود احمدی نژاد برای در دست داشتن امورات دانشگاه آزاد تنها ۵۶۰ روزه شده بود که با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، فرهاد دانشجو در تاریخ ۲۷ شهریور ۱۳۹۲ با رای اکثریت اعضای هیات امنای دانشگاه عزل و حمید میرزاده، جایگزین او شد. در جلسه فوق العاده هیئت امنای دانشگاه آزاد برکناری دانشجو و انتخاب میرزاده با ۶ رای مثبت در برابر ۲ رای منفی تصویب شد. در این روز پس از عزل فرهاد دانشجو از مقام خود، که به گفته خود او «در فضایی آرام و دوستانه» صورت گرفت، حمید میرزاده معاونت جاسبی را برعهده داشت و در جریان انتخاب فرهاد دانشجو در سال ۱۳۹۰ رقیب او برای احراز این مقام بود.
با کوتاه شدن دست تندروها از دانشگاه آزاد اسلامی بار دیگر حملات علیه این نهاد تحت حمایت آیت الله هاشمی کلید خورد. این بار حمید میرزاده بود که در مرکز حملات قرار گرفته بود و دست به هر اقدامی که در دانشگاه آزاد می زد با اعتراض و فضاسازی این طیف مواجه می شد. آیت الله هاشمی گرچه در مواردی انتقادهایی به مدیریت حمید میرزاده داشت در مقابل هجمه های خرد و کلان به رییس دانشگاه آزاد ایستاد و بار انتقادات را به دوش کشید.
وارثان امروز آیت الله
دانشگاه آزاد اسلامی که سال 61 با پیگیری های آیت الله هاشمی تاسیس شد، شامگاه 19 دی ماه 95 بعد از گذشت 36 سال بنیانگذار خود را از دست داد. پس از درگذشت رییس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی نام افراد مختلفی به عنوان جانشین آیت الله مطرح شد؛ سید حسن خمینی محتمل ترین گزینه بود.
ماده ۸ اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی نحوه تعیین اعضای هیات موسس را این گونه توضیح می داد: «چنانچه اعضای هیات موسس به علل مختلف مانند فوت، استعفا، بیماری، برکناری، ناتوانی یا هر علت دیگر به ۶ نفر کاهش یابد، هیئت موسس باید افراد جایگزین به تعداد مورد نیاز را ظرف مدت ۳ ماه برای عضویت در هیئت موسس به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد کند.»
با گذشت 12 روز از رحلت آیت الله هاشمی در حالی که هیات موسس هنوز اقدامی برای جایگزینی ایشان کرده بود روز جمعه اول بهمن ماه رهبری طی حکمی علی اکبر ولایتی، مشاور بین الملل خود و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را به عنوان رییس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی منصوب کرد. بعد از این انتصاب هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی نیز در جلسه ای رای به ریاست ولایتی بر این هیات داد.
انتصاب علی اکبر ولایتی؛ که روزگاری 8 سال وزیر امور خارج دولت سازندگی و در انتخابات ریاست جمهوری 84 و 92 هم راستا با آیت الله قدم برداشته بود؛ به ریاست هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد ادامه روند اجرای سیاست های آیت الله هاشمی در دانشگاه آزاد را نوید می داد. اما مدت زیادی طول نکشید که علاوه بر اینکه نزدیکان آیت الله هاشمی با دستور علی اکبر ولایتی برکنار شدند، کسانی با حکم او در راس مدیریت دانشگاه آزاد قرار گرفتند که تا پیش از آن در زمره مخالفان سرسخت رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار داشتند.
ولایتی در اولین قدم حمید میرزاده، رییس دانشگاه آزاد را برکنار و علی محمد نوریان را به عنوان سرپرست دانشگاه انتخاب کرد. نوریان از سال 85 تا سال 88 (دولت محمود احمدی نژاد) سمت های معاون استاندار لرستان، معاون وزیر راه و ترابری، رییس سازمان هواشناسی، مشاور محمود احمدی نژاد در امور هواشناسی و تغییرات اقلیمی را برعهده داشته است. با انتصاب نوریان به ریاست دانشگاه آزاد او نیز در زیرمجموعه های خود دست به تغییرات اساسی زد. طه هاشمی و یاسر هاشمی دو تن از نزدیکان آیت الله هاشمی در دانشگاه آزاد اسلامی بودند که از سمت های خود برکنار شدند.
رسانه های وابسته به دانشگاه آزاد نیز با حضور علی اکبر ولایتی و علی محمد نوریان از تغییرات در امان نماندند. مدیران مسئول روزنامه فرهیختگان و خبرگزاری آنا و ایسکا با دستور نوریان عزل و نیروهای جدید جایگزین آنان شدند؛ نیروهایی که متعلق به جناح راست افراطی هستند و کارنامه مطبوعاتی آنان پر است از مقاله ها، یادداشت ها و تحلیل هایی که حمله به آیت الله هاشمی جز لاینفک آنهاست.
پ
نظر کاربران
یکی از عوامل اصلی بیکاری جوانان تحصیل کرده ، همین دانشگاهِ آزادِ آیت الله است. تعداد بیشمار صندلی خالی در دانشگاه ها نه تنها به نفع کشور نیست بلکه به ضرر کشور نیز هست. جوانان مان تنها در این دانشگاه پول های گزاف و زمانشان را به امید کسب کار تلف میکنند اما در آخر چیزی جز بیکاری نصیبشان نمیشود. اگر بعضی مسئولین از منافع مالی خودشان چشم پوشی میکردند ، هیچ وقت دانشگاه آزاد در کشور تاسیس نمیشد.
پاسخ ها
عزیزانی که منفی میدین دلیل هم بیارین ببینیم شاید ایشون اشتباه میگن. تعداد دانشگاه های چین با یک و نیم میلیارد جمعیت از تعداد دانشگاه های ایران کمتره!!!دلیلش هم اینه که هر جا 4 تا درخت بوده آوردن یه دانشگاه آزاد هم بغلش زدن!!!واقع بینانه نقد کنیم. خدا رحمتشون کنه به نظر بنده این کارشون زیاد مناسب نبوده و چند سال دیگه کلی دانشگاه بدون دانشجو رو دست مملکت میمونه
من اصلا متن رو نخوندم فقط میدونم دانشگاه آزاد خیانت بزرگی بود به این مملکت این همه واحد و این همه پذیرش باعث افزایش بیکاری تحصیلکردهها و بی ارزش شدن مدرک تحصیلی شد من سال ۸۸ کنکور دادم اون زمان برعکس الان اکثریت طرفدار رشته ریاضیفیزیک بودن یادمه کنکور ریاضی ۵۸۰ هزار نفر داوطلب داشت رتبه من جوری بود که نتونستم رشته عمران تو دانشگاه دولتی شهر خودم شیراز قبول بشم ولی رتبه ۲ مهندسی عمران دانشگاه علومتحقیقاتفارس شدم بدون اینکه درسی رو پیشنیاز بخورم اما کسایی رو دیدم که با درصدهای زیر ۳۰ با پیشنیاز خوردن ریاضی و فیزیک و فارسی و انگلیسی اومدن دانشگاه و بعد از دوازده ترم مدرک گرفتن یه عده هم بعد از سه چهارسال انصراف دادن فقط یه عده کمی از ما رفتیم دنبال کار عمرانی و تونستیم مهر نظام مهندسی بگیریم یه عده که بچه پولدار بودن رفتن دنبال بساز بفروشی یا تو کارخونه پدرشون یا نمایندگی ماشین یا نمایشگاه ماشین و طلافروشی پدرشون مشغول شدن یه عده دیگه هم بیکار میگردن ناگفته نماند بعضی از همون دانشجوها بهخصوص دانشجوهای رشته برق کنکور ارشد دانشگاه صنعتی شریف و دولتی اصفهان و شیراز قبول شدن یکی از بچههای رشته خودمون هم الان دانشجوی دکترای دانشگاه MIT امریکا هست ولی اکثریت بیهدف اومدن دانشگاه خیلی ها رو هم دیدم بعد از چهارسال با ۶۰ واحد پاس کرده انصراف دادن و رفتن به نظرم ما نیاز به دانشگاه آزاد داریم ولی نه با این همه پذیرش تنها هدف دانشگاه آزاد درآمدزایی برای صاحباشون بوده و بس
یکی از عوامل اصلی بیکاری جوانان تحصیل کرده ، همین دانشگاهِ آزادِ آیت الله است. تعداد بیشمار صندلی خالی در دانشگاه ها نه تنها به نفع کشور نیست بلکه به ضرر کشور نیز هست. جوانان مان تنها در این دانشگاه پول های گزاف و زمانشان را به امید کسب کار تلف میکنند اما در آخر چیزی جز بیکاری نصیبشان نمیشود. اگر بعضی مسئولین از منافع مالی خودشان چشم پوشی میکردند ، هیچ وقت دانشگاه آزاد در کشور تاسیس نمیشد.
دانشگاه ازاد ربطی به بیکاری نداره اکثریت دانشگاه ازاد جونن حالا اگه دانشگاه ازاد نبود میرفتن توو کار بساز بفروشش ؟؟ حالا من که دارم ازاد میرم اگه ازاد نبود الان بی سواد بودم ؟؟ نه تهش یکی دو سال دیر تر دانشگاهیی دولتی قبول میشدم پایین اومدم اعتبار مدرک بخاطر جمعیت دارندگان اون مدرک نیست بخاطر فرهنگ مسخره که نسبت به ادامه تحصیله به دختره میگم تو الان لیسانس گرفتی چرا میخوایی تا دکترا بخونی میگه که پس فردا به بچم نگم مدرکم لیسانسه, انگار اصلا فلسفه اسم دیپلم و لیسانس و دکنرا وجود خارجی نداره , الان یه عده معتقدان اسنادا ازاد الکی نمره میدن والا من خودم میشناسم چند نفرو الان ترما افتادشون دارن دوباره میخونن اینظور که من امار گرفتم اکثر اسنادا ازاد شیفتی درس میدم یه بار دولتی یه باز ازاد که دولتی یکم سواا سخت میکنن , اینکه بگیم دلیل بیکاری پایین اومدن و ارزش مدرک بخاطز دانشگاه ازاده خیلی تحلیل سطحی هست پایین اومدن ارزش مدرک یکیش بخاطر فرهنگ سازی غلط در مورد ادامه تحصیله دیگری سیستم استخدامی مسخره کشوره اگه دقت کنین رابطه مستقیمی بر بالا رفتن حقوق و مدرک وجود داره که این خیلی به بی ارزش شدن مدرک اثر میزاره در حالی که کشورا توسعه یافته نگاه میکنن که چی بلدی و به اندازه بازدهی که داری بت حقوق میدن ... خب مثلما منی که تا فوق دیپلم راضیم مجبور برا استخدام توو جاییی تا لیسناس بخونم بعدش به اندازه یه سیکل ازم کار بخوان اخرش هم بگن اگه حقوقت میخوای زیاد شد باید مدرکت رو ارتقا بدی که قعدتا اینکارو میکنم ....
میشه بپرسم چرا تمام فرزندان ایه الله تو دانشگاه چندین سال مسئولیت داشتن؟
چه سمتی قراره بگیری چاپلوسی تا کی تمام وابستگانشان ..،،.کای نیست آیت ا.!؟!؟
متاسفانه دانشگاه آزاد فقط به فکر پوله... در حالی که با بالا بردن سطح علمی دانشجو بیگانه است
اگه دانشگاه ازاد نبود الان یه عالم فارغ التحصیل های دهه چهل و پنجاه که استاد دانشگاه هستن داشتن کنار خیابون لبو و باقالی و بلال و پسته و اب زرشک میفروختن جرم و جنایت به خاطر بی سوادی مردم میرفت بالا همون دانشگاه ازاد باعث شد در و داهات ها پیشرفت کنه و کسب و کارشون به خاطر دانشگاه ازاد رونق پیدا کنه یه عالمه کارمند و خدماتی و استاد دارن از کنارش نون میخورن و اگه دانشگاه ازاد نبود الان زندان ها پر تبهکار بود و همه اون جمعیت الان پیوسته بودن به خاطر دو زار پول به داعش.
مشکل همه با دانشگاه ازاد اینه که میگن کسایی که میرن دانشگاه ازاد مرفه بی دردن اخه شهریه دانشگاه ازاد چیه که بهش حسودی میکنین. در مورد کارم پارتی داشته باش با دیپلم میشی مدیر عامل و مدیر بانک.
در متن مذکور تنها چیزی که به چشم خورد تعویضهای مدیریتی بدون دلیل و تفکر. هر کسی فقط به فکر ریاست و قدرت خودش و دوستان خودشه بدون درنظر گرفتن صلاحیت افراد.
جالبتر اینکه در متن به گونه ای از برکناری آقای جاسبی صحبت شده که انگار به ایشان ظلم شده در حالی که طبق گفته متن ایشان 29 سال ریاست دانشگاه را به عهده داشته و آیا زمان بازنشستگی ایشان( فارغ از برکناری ایشان توسط دولت قبل) نرسیده؟ همچنین زمان بازنشستگی سایر افراد نام برده شده در متن ( از هر حزب و جناح) نیز نرسیده؟ بیکاری کشور بیش از هرچیز به خاطر پستها و مدیریتهای مختلف نسل اول انقلاب است