تشخیص اوتیسم در نوزادان با یک اسکن ساده
دانشمندان موفق به توسعه یک اسکن مغزی شدند که میتواند با دقت ۹۶ درصدی، احتمال ابتلای نوزادان به اوتیسم را تشخیص دهد.
به نقل از دیلیمیل، محققان این پژوهش ادعا میکنند این اولین بار است که میتوان یک ناهنجاری در کودکان را تنها با یک اسکن تشخیص داد.
این اسکن که توسط تیم محققان دانشگاه کارولینای شمالی توسعه یافته میتواند با دقت ۹۶ درصدی و بهتر از هر اسکن دیگری، این اختلال را در نوزادان شش ماهه تشخیص دهد.
با استفاده از این اسکن میتوان دریافت که کدامیک از قسمتهای مغز به یکدیگر متصل بوده و دارای هماهنگی است و کدام قسمتها این طور نیستند.
محققان با استفاده از این دادهها میتوانند پیش بینی کنند که کدام نوزادان دارای ناهنجاریهای خاصی در اتصالات مغزی خود هستند که قبل از سن دو سالگی آنها را در معرض خطر ابتلا به اوتیسم قرار میدهد.
در پژوهشهای قبلی محققان از اسکن "ام.آر.آی" MRI)) برای تعیین تفاوت در آناتومی مغز کودکان استفاده میکردند تا پیشبینی کنند که کدام یک از آنها تا قبل از سن دو سالگی به اوتیسم مبتلا میشوند.
اما محققان در این پژوهش جدید یک تصویر زود هنگام و واضحتر از سلامت شناختی آینده نوزادان ارائه کردند.
در طول این پژوهش محققان نوزادان خواب را به مدت ۱۵ دقیقه در یک دستگاه "ام.آر.آی" قرار دادند تا فعالیت عصبی در سراسر ۲۳۰ ناحیه مختلف مغز آنها را مشاهده کنند.
آنها هماهنگی هر یک از این نواحی با یکدیگر را مورد بررسی قرار دادند.
این نظم و تطابق نشان دهنده هماهنگی فعالیت مناطق مختلف مغز بوده که برای شناخت، حافظه و رفتار بسیار مهم است.
از میان بیش از ۲۶ هزار جفت از این اتصالات، این تیم موفق به شناسایی ۹۷۴ اتصال در نوزادان شش ماهه شدند که میتواند برای پیش بینی تشخیص اوتیسم تا ۲۴ ماهگی مورد استفاده قرار گیرد.
آنها سپس دادههای به دست آمده را در یک برنامه یادگیری ماشینی وارد کردند. بدون شک برای اثبات دقت و صحت این روش، محققان به انجام پژوهش در مقیاس بزرگتری نیاز دارند و این از تصمیمات بعدی آنها است.
ارسال نظر