اقامت مجردی زنان در هتل ها، منع قانونی ندارد
رییس اتحادیه هتلداران اصفهان گفت: اقامت زنان تنها و مجرد در هتلها و مهمانسراها هیچ منع قانونی ندارد. این درحالی است که برخی اقامتگاهها همچنان از پذیرش مسافران زن که تنها مراجعه میکنند، خودداری کرده و آنها را به اداره اماکن ارجاع میدهند.
خرگزاری ایسنا: رییس اتحادیه هتلداران اصفهان گفت: اقامت زنان تنها و مجرد در هتلها و مهمانسراها هیچ منع قانونی ندارد. این درحالی است که برخی اقامتگاهها همچنان از پذیرش مسافران زن که تنها مراجعه میکنند، خودداری کرده و آنها را به اداره اماکن ارجاع میدهند.
اصفهان از توریستیترین شهرهای ایران است که مسافرت مجردی زنان به آن امری بدیهی به شمار میآید، با این حال اما برخی واحدهای اقامتی بویژه مهمانسراها، مهمانپذیرها و هتلهای کم ستارهتر همچنان خود را مقید به بخشنامهای میدانند که نزدیک به دو دهه از ابطال آن میگذرد که این گویای نوعی برخورد سلیقهای از جانب مراجع مربوطه است که اجازه نمیدهد واحدهای اقامتی، با خیال آسوده پذیرش مسافر داشته باشند و با قانون و برخوردی نانوشته، عاملی بازدارنده شدهاند.
هرچند که «مهدی نریمانی» منکر این قضیه میشود و میگوید: اخیر این موضوع به همه هتلهای اصفهان ابلاغ شده که اگر مسافر خانم، مدارک هویتی عکسدار و معتبر داشت، ممانعتی برای اسکان او ایجاد نکنند.
برخی مهمانسراها، مهمانپذیرها و هتلها (کمستاره) همچنان خود را مقید به بخشنامهای میدانند که نزدیک به دو دهه از ابطال آن میگذرد!او تاکید میکند که زنان تنها یا مجرد برای اقامت در هتلهای اصفهان منعی ندارند.
با این حال اما او متذکر میشود که اگر تا به حال ممانعتی صورت گرفته، در برابر افراد فاقد مدارک هویتی و عکسدار بوده است.
نریمانی به مواردی در بین مسافران هتلها اشاره میکند که خارج از سن بلوغ اجتماعی و مدنی بودهاند و میگوید: گاهی مسافرانی به هتلها مراجعه میکنند که هنوز شناسنامههایشان عکسدار هم نشده است. قطعا ارجاع چنین افرادی به اداره اماکن ناشی از مشکوک بودن موردشان بوده است.
وی درباره کوتاهی برخی واحدهای اقامتی در اجرای این بخشنامه که ارجاع مسافران زن به اداره اماکن از آن حذف شده است، میگوید: ممکن است مواردی پیش آمده باشد که حسب آن، اقدام کرده باشند و معمولا از مشتری میخواهند که هماهنگ عمل کنند، اما به طور کل اگر مسافر مدارک معتبر داشته باشد، منعی وجود ندارد.
نریمانی اضافه میکند: این ابلاغ به مهمانپذیرها و مسافرخانهها نیز شده که اگر با مواردی از این دست روبرو شدند، حتما مسافر را بپذیرند.
پذیرش زنان تنها یا مجرد در اقامتگاههای رسمی، درحالی همواره مطرح است که ولی تیموری یک سال پیش در زمان ابلاغ شیوهنامه اجرایی "ذخیره و ابطال اتاق در واحدهای اقامتی ایران" تاکید کرده بود: سالهاست بخشنامه نیروی انتظامی در این باره باطل شده است و این برخوردهای سلیقهای در برخی اماکن اقامتی از "عدم آگاهی" ناشی میشود.
مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری گفته بود: هم اداره اماکن و هم سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشکری در اینباره هیچ محدودیتی ندارند و زنان تنها و مجرد مانند تمام شهروندان میتوانند از حقوق کامل خود برای اقامت بهرهمند شوند.
تیموری این نکته را یادآور شد که مراکز اقامتی فقط باید مدارک هویتی این مراجعهکنندگان را ملاحظه کنند و طبق شیوهنامهی اخیر حتی لازم نیست این مدارک هویتی را نزد خود محفوظ نگه دارند.
هیچ هتل یا مرکز اقامتی حق ندارد برای پذیرش خانمها درخواست نامه کتبی از اماکن کند و اصلا چنین چیزی وجود ندارد که هتلها زنان را بدون نامه از اماکن نپذیرند.
رییس وقت اماکن عمومی نیروی انتظامی سال ۸۸ در اظهارنظری در اینباره گفته بود: هیچ هتل یا مرکز اقامتی حق ندارد برای پذیرش خانمها درخواست نامه کتبی از اماکن کند و اصلا چنین چیزی وجود ندارد که هتلها زنان را بدون نامه از اماکن نپذیرند.
اسماعیل احمدیمقدم - فرمانده وقت نیروی انتظامی - نیز در همان سالها اظهار کرده بود: تا جایی که من در جریان هستم، هیچگونه ممنوعیتی برای پذیرش زنان در هتلها وجود ندارد، اما اگر چنین چیزی وجود داشته باشد، پیگیری کرده و با این موضوع برخورد خواهم کرد.
با وجود چنین اظهاراتی و ابلاغ بخشنامههای مکرر دراینباره، اما برخی اقامتگاهها در بعضی شهرها از جمله تهران، اصفهان، شیراز، مناطق شمالی کشور و البته شهرهای کوچکتر همچنان با اعمال سلیقهای این دستور روبرو هستند. برخی از واحدهای اقامتی نیز بخشنامههای مکتوبی را در اختیار دارند که همچنان از آنها خواسته شده حضور مسافران زن که تنها مراجعه کردهاند به اداره اماکن اطلاع دهند.
نظر کاربران
قابل توجیه نیست که خانم تنها را به مراکز اقامتی راه ندهند لابد در مسافرت شب را باید در خیابان گذراند! این یعنی ایجاد امنیت برای بانوان؟ در شرایطی که تعداد خانمهای مجرد بالاست آیا اینها حق یک زندگی طبیعی و یک سفر ساده را ندارند؟
تصور كنيد ناموس شما يك سفر تفريحي به يكي از شهرهاي توريستي داره و شب بايد در خيابان بخوابه !!! يعني تنها جايي كه ميتونه امنيت نسبي براي يك مسافر زن داشته باشه ممنوع باشه اين خيلي مسخره هست اين قوانين موجب نا امني براي خانم ها هست چرا اتحاديه ها با هتلهاي متخلف برخورد جدي نميكنن.
پاسخ ها
سفر توریستی چیه؟ اصلا سفر کاری!!!برای مثلا تصحیح شناسنامه و یا...خیلی موارد دیگه آیا باید توی خیابون بمونه
والا قسم الان قرن 21 است چرا یک کار هایی میکنید کشور زیر سوال بره شما این حرکت رو برای چهار نفر غیر ایرانی بگید ببینید چی در مورد کشور ما فکر میکنن .ناموس مردم شب تو خیابان بمونه بهتر است یا بره هتل یا مهمانسرا .
یعنی چی واقعا!!!چرا در این مورد سلیقه ایی برخورد میشه؟پس خانمها تنهایی مسافرت نکنن یا اگه تنهایی رفتن شبها کنار خیابون بخوابن دیگه
اگه یه خانم مجبور باشه تنهایی یه مسافرت بره باید چی کار کنه؟؟؟؟!!! به قول دوستان گوشه ی خیابون بخوابه؟؟؟
مثل اینکه آن هتل دار و مهمانخانه دار های که هنوز خانم ها را پذیرش نمی کنند مقصر نیستند،چون این نظرات بالا هم بعد از خواندن متن متوجه نشدند که گفتند پذیرش خانم تنها معنی ندارد و نپذیرفتن آنها غیر قانونی است.
زن متاهلی که تکی بره مسافرت بدون شوهرش همون بهتر که توخیابون بخوابه
بی غیرتی هم افتخارشده تواخرزمان
اتفاقاً هتل های پرستاره هستند که به شدت مانع حضور زن مجرد می شوند و ارجاع به ادارۀ اماکن می دهند. بنده خودم در سال 1389 در هتل برج سفید تهران منع ورود شدم و ناگزیر به مناطق میانی شهر رفتم و در هتلی 2 ستاره به راحتی و بی هیچ درخواست توهین آمیزی نظیر آن چه در هتل برج سفید از اینجانب شد، مبنی بر اخذ مجوز ورود از ادارۀ اماکن، آن هم در ساعت 23، ان هم از یک زن بالای 40 سال که یک سال بود از آلمان برگشته بود و پاسپورت هم همراه داشت!!! به راحتی برای 5 شب یک سوئیت کرایه کردم و فقط پیش خودم فکر می کردم، عجب حماقتی می کردم در تمام آن سالها با آلمانی ها بحث و مجادله می کردم که نه ایران هم برای یک زن امکانات مناسبی ارائه می دهد، به جز مسألۀ ازدواج و حقوق تقدیمی به مردان که خوب با حذف این بخش مهم از زندگی خود این قوانین مسخره را از سایه افکنی بر زندگی خود حذف کرده بودم!!!
همچنین در پاسخ به شروین باید گفت که از داعشی ها جز این انتظار نمی رود که چنین اظهاراتی داشته باشند و بدان عمل هم بکنند!
همونطور که زن مسلمان برای خروج از کشور احتیاج به اذن شوهر یا پدر دارد این قانون هم برگرفته از همان است که در اداره اماکن با شوهر یا پدر تماس میگیرند که سفر بدون اجازه نباشد.نیاز به اینهمه آسمون ریسمون بافتن نیست.
مسلمان بودن فقط به ادعا کردن نیست، "احکام مسافرت زن بدون اجازه شوهر" را در رساله مطالعه بفرمایید.
میترسن زنه بی بندو بار باشه زن اگه بی بند بار باشه بره تو خیابون صد تا براش بوق میزنن تا سوارش کنند نیاز به هتل نداره باید این گیرا رو به مردای مجرد بدند چون ازشون بعید نیس مهمون دعوت کنند