حملات تروریستی معامله گران ارز را هیجانی نکرد
روز چهارشنبه، دلار و سکه به حملات تروریستی اعتنایی نکردند تا دامنه نوسانات نسبت به روزهای پیشین تغییر زیادی نکند. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز با ۶ تومان افزایش به قیمت ۳هزار و ۷۳۵ تومان و سکه با تنها هزار تومان افزایش به بهای یک میلیون و ۲۰۷ هزار تومان رسید.
روند دلار
روز چهارشنبه، بازار ارز از همان ابتدای روز تحتتاثیر اخبار مربوط به حوادث تروریستی تهران قرار گرفت. در پنجمین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۷۳۰ تومان آغاز کرد که یک تومان بالاتر از روز سهشنبه بود. تا ساعت یک بعدازظهر قیمت دلار تا رقم ۳ هزار و ۷۳۷ تومان بالا رفت، ولی پس از آن روند افزایشی تقریبا متوقف شد و قیمت روی نقطه ۳ هزار و ۷۳۵ تومان به کار خود پایان داد. قیمت دلار بر تابلوی صرافیها نیز چندان جابه جا نشد و بیشتر در همان محدوده ۳ هزار و ۷۳۰ تومان قرار داشت. واکنش محدود بازار ارز در شرایطی رخ داد که معاملهگران پیش از این معمولا به اخبار و اتفاقات سیاسی و امنیتی واکنش روانی بیشتری نشان میدادند. حتی در چنین شرایطی، نوسانگیران سعی میکردند با برجسته کردن جو روانی اقدام به نوسانگیری کنند؛ ولی روز چهارشنبه، روز متفاوتی بود. در این روز، دامنه نوسان قیمت دلار حتی دو رقمی نشد و در بازه ۳ هزار و ۷۳۰ تا ۳ هزار و ۷۳۸ تومان حرکت کرد.
حاشیههای دلار
به گفته فعالان، بخشی از معاملهگران در حاشیه بازار بیشتر در حال گفتوگو و گمانهزنی پیرامون آمران حادثه بودند؛ دستهای دیگر درباره وضعیت تیراندازیهای مجلس صحبت میکردند و اخبار لحظهای را با یکدیگر به اشتراک میگذاشتند. در این میان، شایعههایی نیز در بازار جریان پیدا میکرد که فضا را تحتتاثیر قرار میداد. عدهای از شنیدن این اخبار شوکه، گروهی وحشت زده و تعدادی خشمگین میشدند. با وجود این، جریان عادی داد و ستدها مانند روزهای گذشته در بازار وجود داشت و خرید و فروشهای ارزی در میدان روبهروی پاساژ افشار در جریان بود. در این میان، نوسانات در بخش معاملات فردایی بیشتر بود.
بخشی از معاملهگران عنوان کردند، تقاضا در بخش نقدی بازار زیاد نیست و همین موضوع موجب شده است که قیمت دلار نوسان چندانی را تجربه نکند.
این در حالی بود که عده دیگری باور داشتند عرضه مناسب بازارساز موجب شده است که شاخص ارزی به نوسان تکرقمی ادامه دهد و تحتتاثیر حوادث تروریستی قرار نگیرد. گروهی عنوان میکردند، واکنش محدود دلار به این اتفاقات نشاندهنده آن است که این ارز توان و کشش زیادی برای بالا رفتن ندارد. این عده باور داشتند، چنین اتفاقاتی در مناطق دیگر جهان معمولا در بازارها واکنشهای بیشتری به همراه دارد. نکته جالب دیگر آن بود که روز چهارشنبه، ارزش دلار در مناطق مرزی بالاتر رفت و این موضوع نیز قیمت دلار را تحریک میکرد. همزمان نرخ حواله درهم نیز در مسیر افزایشی قرار گرفت. با این وجود، تمام عوامل روز چهارشنبه تنها منجر به رشد ۶ تومانی شدند.
روز چهارشنبه، سکه تمام بهار آزادی نیز نوسان چندانی را تجربه نکرد و تنها با هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و ۲۰۷ هزار تومان رسید. سکه در روزهای اخیر بهدلیل کاهش سنتی تقاضا در ماه مبارک رمضان تغییرات چندانی را تجربه نکرده است. حتی این فلز گرانبها، روز سهشنبه با وجود جهش اونس به محدوده هزار و ۲۹۰ دلار تنها ۲ هزار تومان افزایش را به ثبت رساند. البته در این فضای کم تقاضا، افزایش عوامل اثرگذار دلار و اونس موجب شده است که سکه ۳ رشد پیاپی، ولی با نوسان محدود را به ثبت برساند.
ارسال نظر