درخواست طلاق به علت عدم تعادل روانی همسر
هیات عمومی دیوان عالی کشور با بررسی پرونده اصراری، رای شعبه پانزدهم دیوان عالی را مبنی بر متارکه زوجین ابرام کرد.
خبرگزاری ایلنا: هیات عمومی دیوان عالی کشور با بررسی پرونده اصراری، رای شعبه پانزدهم دیوان عالی را مبنی بر متارکه زوجین ابرام کرد.
جلسه هیات عمومی دیوان عالی سه شنبه - ۲۶ اردیبهشت ماه - به ریاست حجتالاسلام والمسلمین مختاری معاون قضایی دیوان عالی و با حضور حجتالاسلام والمسلمین مصدق نماینده دادستان کل کشور و قضات عالی رتبه شعب حقوقی دیوان عالی کشور در تالار آیتالله محمدی گیلانی (ره) هیات عمومی جهت رسیدگی به یک پرونده برگزار شد.
ابتدای جلسه به بحث و تبادل نظر در مورد پرونده مورد اختلاف بین دیوان عالی کشور و دادگاه تالی برای صدور رأی اصراری اختصاص داده شد و موضوع پرونده از دعاوی طلاق به درخواست زوجه بود که در شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفته بود. در این پرونده دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی تقاضای طلاق را رد کرده و شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور نیز در مقام رسیدگی به فرجام خواهی، این تقاضا را قابل اجابت دانسته و نظر بر جدایی زوجین داده است.
به این شرح که در این پرونده نخست از طرف زوجه (ط.اپ) دعوایی به خواسته طلاق به لحاظ تخلف زوج (ع.م) از بند دوم شروط ضمن عقد در شعبه اول دادگاه عمومی حقوقی شهرستان سبزوار مورد رسیدگی قرار گرفته و دادگاه مذکور با صدور رأی در تاریخ ۱۳۹۴/۰۴/۳۱ با اتکا بر نظریات پزشکی قانونی دایر بر شخصیت ضداجتماعی و پارانوئید زوج که میتواند عرفاً برای زوجه غیرقابل تحمل باشد و با استناد به ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی و مواد ۲۶ و ۲۹ قانون حمایت خانواده شرایط اعمال وکالت در طلاق را برای زوجه احراز و تقاضای طلاق را مورد پذیرش قرار داده است.
اما شعبه ۲۸ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی با این استدلال که نظریات پزشکی قانونی حکایت از قابل درمان بودن بیماری زوج دارد در حالی که زوجه نه تنها در جهت رفع عدم اطمینان زوج اقدامی نکرده بلکه نحوه عملکرد وی باعث تشدید عکسالعمل زوج گردیده است، با صدور رأی دیگری در تاریخ ۱۳۹۴/۰۸/۲۸ در مقام رسیدگی به تجدیدنظرخواهی از رأی بدوی، رأی مذکور را نقض و دعوای زوجه را رد کرده است.
با فرجام خواهی از رأی اخیر، پرونده در شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور مطرح و این شعبه با تحلیلی از مفهوم عسر و حرج و اشاره به بیماری زوج و اینکه مقصر دانستن زوجه در این بیماری محلی نداشته، حکم فرجام خواسته را نقض و رسیدگی به تجدیدنظرخواهی از رأی بدوی صادره به نفع زوجه را به شعبه دیگری از دادگاههای تجدیدنظر استان یاد شده ارجاع داده است.
این بار پرونده در شعبه بیست و هفتم دادگاه تجدیدنظر استان مذکور مطرح شده و در این مرحله رییس دادگاه یاد شده نظر بر استحقاق خواهان و تایید رای بدوی داده لیکن مستشاران شعبه مذکور رأی بدوی را قابل تأیید ندانسته و پس از برگزاری جلسهای با شرکت طرفین و آوردن استدلالهایی از جمله استدلال به اینکه وجود حالات روحی و روانی در شخص که میتواند موجب بروز اعمال و رفتار غیرقابل تحمل برای دیگران گردد و در نظریات پزشکی قانونی آمده به معنی سر زدن آن اعمال و رفتار از شخص نیست؛ مانند شعبه قبلی رسیدگی کننده به تجدیدنظرخواهی، رأی بدوی را نقض و دعوای زوجه را رد کرده است.
با انجام فرجام خواهی مجدد از رأی اخیر بار دیگر پرونده در شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور مطرح و پرونده از ناحیه شعبه مذکور برای طرح در هیأت عمومی دیوان عالی کشور تقدیم ریاست محترم دیوان عالی کشور شده است.
در جلسه رسیدگی به این موضوع در هیات عمومی دیوان عالی کشور، ابتدا یکی از اعضاء معاون شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور گزارش پرونده را قرائت نموده، برخی از قضات دیوان عالی کشور در تایید رأی شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور سخن گفته و سرانجام پس از اعلام نظر نماینده محترم دادستان کل کشور در تایید نظر شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور، طی انجام رای گیری، اکثریت حاضرین در جلسه نظر بر تایید رأی شعبه پانزدهم دیوان عالی کشور در متارکه زوجین را اعلام کردند.
نظر کاربران
چه خبر بوده؟؟؟منکه هیچی حالیم نشدوالا گیج شدم
بابا میشه اینقدر لفظ قلمی مطلب نذارید.
چرا گزارشات مکتوب اداری رو به عنوان خبر کپی میکنید.یکم ساده باشه تا این قدر به افکار مشوشمون فشار نیاد....آخش تموم شد!!!
لاییک واقعا منم حالیم نشد چه خبر بود واااااالا
من فکر کردم فقط من گیج شدم از خوندنش..والا منم حالیم نشد انقدر قلمبه سلمبه نوشته بود...خخخخخخخخ
ما که نفهمیدم