۵۴۳۸۷۳
۱ نظر
۵۰۱۵
۱ نظر
۵۰۱۵
پ

موحدی کرمانی: پس از امام، منتظر جنگِ مُلاها بودند

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز گفت: در آن روزها خبرنگارانی که به ایران آمده بودند چنین پیش‌بینی می‌کردند که در ایران جنگ ملاها شکل خواهد گرفت اما وقتی وصیت نامه امام را خواندیم و دیدیم که هیچ تعیین جانشینی در آن انجام نشده است، قرار شد که برای جانشینی امام تصمیم‌گیری شود.

خبرگزاری ایسنا: آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی طی سخنانی در برنامه تلویزیونی «دست خط» که از شبکه تهران پخش شد با بیان این‌که شروع آشنایی‌اش با امام (ره) از حوزه علمیه قم آغاز شد، گفت: من در گروهی بودم که پیشگام در مبارزه و پیروی از امام بود، مخصوصا آقای هاشمی که بسیار پیگیر بود و آقای ربانی املشی هم بودند و پس از اینکه به اتفاق آقای باهنر به کرمان رفتیم و دیداری با علمای آنجا داشتیم، فضا را برای آغاز مبارزه در آنجا به وجود آوردیم.

وی افزود: جامعه روحانیت در تهران به مناطق چهارده‌گانه‌ای تقسیم شد که در هر منطقه یک نفر معیار فعالیت بود و جمع شدن این چهارده نفر در کنار یکدیگر هسته اولیه جامعه روحانیت را تشکیل می‌داد که از جمله این افراد آقایان خامنه‌ای، باهنر، بهشتی، مطهری، انواری و جمعی دیگر از روحانیون را می‌توان نام برد.

وی با اشاره به دیدارش با امام در کربلا، اظهار داشت: روز اول ماه رجب بود که من با امام دیدار کردم و ایشان از اوضاع ایران و این‌که برنامه‌های جامعه روحانیت چیست، سوالاتی کردند و من نیز سخنانی را درباره گروهک فرقان که از آن دوره تحرکاتی داشتند که مورد توجه شهید مطهری قرار گرفته بود را خدمت ایشان عرض کردم.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز با بیان این‌که «سخنان امام ما را از هرگونه ترسی برای ادامه مبارزه دور می‌کرد»، گفت: ما در مجموع بسیار به حرکت امام(ره) امیدوار بودیم و آن‌قدر این جرات و جسارتی که یافته بودیم، فراوان بود که به راحتی در خیابان شعار مرگ بر شاه سر می‌دادیم و ترسی از برخورد ماموران به خود راه نمی‌دادیم.

وی با اشاره به رفتار امام(ره) با بنی‌صدر نیز اظهار داشت: امام با بنی‌صدر رفتاری توام با مدارا داشت اما بنی‌صدر مغرور بود و می‌گفت یازده میلیون به من رای داده‌اند و به نظرم ماجرای بنی‌صدر نشان داد که هرکس به این نظام و انقلاب بی‌وفایی کند، دروغ بگوید و شعارهای نادرست دهد، خودش ساقط خواهد شد و این ماجرا عبرتی است برای همه ما مسئولان.

وی با اشاره به حضورش در جبهه‌های جنگ نیز گفت: من قبل از این‌که به کرمانشاه بروم مامور بودم که از تهران مبلغین را به جبهه اعزام کنم و خودم هم گاهی می‌رفتم و هر بار شاهد اظهار لطف زیادی از سوی رزمندگان به خودم بودم.

رئیس موقت مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره مدیریت امام(ره) در جنگ، گفت: بسیاری از مردم وقتی امام انقلاب را آغاز کردند، ناامید بودند و می گفتند مگر می شود که با شاه و آمریکا در افتاد و مبارزه کرد؟ اما امام در آن فضای خفقان و ترس سخنرانی کرد و در مردم ایجاد امید کرد که نترسید و مطمئن باشید که پیروز هستید.

وی ادامه داد: امروز مشکل ما با برخی همین است که می‌گویند ترامپ آمده است و ممکن است کاری کند و از او می‌ترسند. در حالی که امام(ره) در همان زمان گفت آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.

وی در پاسخ به پرسشی در زمینه پذیرش قطعنامه پایان جنگ نیز گفت: فرماندهان جنگ هربار خدمت امام می رسیدند و می‌گفتند کفگیرمان به ته دیگ رسیده است و نمی‌توانیم جنگ را ادامه دهیم امام(ره) به آنان امید می‌داد اما در روزهای پایان جنگ دیگر فرماندهان دیدند که واقعاً با مشکل مواجه هستند و در نتیجه امام پذیرفتند که قطعنامه مورد قبول قرار گیرد.

وی با اشاره به روزهای ارتحال امام اظهار داشت: در آن روزها خبرنگارانی که به ایران آمده بودند چنین پیش‌بینی می‌کردند که در ایران جنگ ملاها شکل خواهد گرفت اما وقتی وصیت نامه امام را خواندیم و دیدیم که هیچ تعیین جانشینی در آن انجام نشده است، قرار شد که برای جانشینی امام تصمیم‌گیری شود.

این عضو مجلس خبرگان افزود: ابتدا آقای آذری قمی، آقای گلپایگانی را به عنوان پیشنهاد جانشینی مطرح کردند و بعد که رای‌گیری انجام شد که آیا رهبری، شورایی باشد یا فردی و تصمیم خبرگان بر آن شد که رهبری، فردی باشد، آقای هاشمی اعلام کردند که چه کسی را برای این جایگاه مناسب می‌بینید و آن وقت بود که از راست و چپ مجلس خبرگان همه اظهار کردند که معلوم است؛ آقای خامنه‌ای برای این جایگاه مناسب است.

وی ادامه داد: پس از رای‌گیری از نمایندگان بود که آقای هاشمی آن خاطره را درباره آقای خامنه‌ای و اظهار نظر امام درباره ایشان مطرح کردند.

وی با اشاره به خصوصیات اخلاقی رهبری اظهار داشت: رهبری آقا با رهبری امام هیچ تفاوتی نمی‌کند. آیت‌الله خامنه‌ای کسی است که بسیار باصفاست اما در راه انقلاب هیچگاه رفیق بازی نمی‌کند.

رئیس موقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این‌که «در سن بیست و پنج سالگی ازدواج کردم»، گفت: من در سال ۱۳۳۵ با دختر دایی‌ام ازدواج کردم و مهریه ازدواج‌مان چیزی در حدود سه یا چهار هزار تومان بود و دارای پنج فرزند هم هستم که یکی از آنان در بانک کار می‌کند، یکی دکترا می‌خواند و دیگری وکالت می‌خواند.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به کیفیت برگزاری مناظره‌های انتخاباتی اظهار داشت: اخلاق اسلامی در مناظره‌ها در برخی موارد مراعات نشد، ادب و انصاف رعایت نشد و برای این‌که طرف مقابل خود را بزنند از راه آبرو بردن، تهمت زدن و رعایت نکردن مسائل اخلاقی کار خود را دنبال کردند اما حالا که آقای روحانی انتخاب شده است همه باید به ایشان کمک کنند.

وی با اشاره به ماجرای رای حلال و حرام نیز گفت: از من در جلسه‌ای پرسیدند که رای شانزده میلیونی آقای رئیسی را چطور می بینید و من گفتم که این رای حلال را به ایشان تبریک می‌گویم. من یک ساعت سخنرانی کرده بودم و حال یک کلمه از دهانم خارج شده بود اما این جمله به معنای این نبوده است که فقط آرای آقای رئیسی حلال است بلکه آرای آقای روحانی هم حلال است، نوش جان‌شان ولی اگر رایی از کسی به حساب کس دیگری ریخته شود این رای حرام است اما رایی که آقای روحانی گرفته‌اند حتماً حلال است و ما همه باید به منتخب مردم کمک کنیم و اگر انتقادی هم داریم مطرح کنیم؛ چراکه انتقاد هم نوعی کمک کردن است و هیچ‌کس هم معصوم نیست.

خطیب موقت نماز جمعه تهران تاکید کرد: در میان جریان‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب نیروهای خوب زیاد هستند در میان اصلاح‌طلبان هم نیروهای خوبی وجود دارد باید آنان بیایند و در کنار اصولگرایان خوبی که هستند قرار گیرند تا کسانی که به فکر منافع شخصی خود هستند را کنار بگذارند و کشور رونق دوباره ای پیدا کند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلخوری برخی از کاندیداهای جریان اصولگرایی برای انتخابات و انصراف آنان به دلیل حمایت جمنا از دو کاندیدای نهایی، خاطرنشان کرد: این دلخوری کمابیش از جریان جمنا وجود دارد اما من با آن کاندیدها جلسه‌ای داشتم و گفتم که دلخور نباشید که شما برای خدا به انتخابات وارد شده بودید.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اداره جلسات مجمع تشخیص مصلحت نظام توسط وی، گفت: من رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیستم بلکه به دستور رهبری جلسات را اداره می‌کنم و زمان مشخص شدن احکام برای مجمع به خود رهبری بستگی دارد.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به پرسشی درباره علت قرارگرفتن آیت الله هاشمی در لیست این تشکل برای انتخابات خبرگان اظهار داشت: من به آقای هاشمی علاقه‌ای قلبی و شخصی داشتم و همچنین معتقد بودم که درست نیست کسی که پیش از این ریاست مجلس خبرگان رهبری را برعهده داشته است را در لیست خودمان جای ندهیم و بگوییم ایشان را قبول نداریم من این مسائل را با دوستان جامعه مدرسین هم مطرح کردم اما آنان گفتند که ما رای گیری کرده‌ایم و آقای هاشمی رای نیاورده است.

وی با اشاره به گفت‌وگویش با ناطق نوری برای حضور در جلسات جامعه روحانیت نیز اظهار داشت: من با آقای ناطق نوری، حضوری صحبت کردم و گفتم که چرا به جامعه روحانیت نمی‌آیی؟ بیا و نظراتت را مطرح کن اما ایشان می‌گویند که نمی‌آیند و ظاهراً به خاطر مسائلی از زمان آقای مهدوی کنی، آزرده خاطر هستند.

وی با اشاره به حضور نیافتن حسن روحانی در جلسات جامعه روحانیت نیز گفت: آقای روحانی را عضو جامعه روحانیت مبارز می‌دانیم اما ایشان نیز از آن زمان که رئیس جمهور شده‌اند دیگر در ابرها هستند و دیده نمی‌شوند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چه عرض کنیم؟؟؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج