رسیدن ایران به رتبه جهانی ۱۰ در ارتباطات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از برنامه های این وزارتخانه برای شاخص های توسعه فناوری اطلاعات در کشور، دستیابی به جایگاه ۱۰ کشور برتر جهان در این حوزه و رسیدن به جایگاه کشورهای توسعه یافته در زمینه صادرات کالاهای فناوری اطلاعات و ارتباطات خبر داد.
محمد حسن نامی در تشریح برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای رسیدن به اهداف مدنظر سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴ اظهار داشت: یکی از برنامه های مدنظر ما در این بخش، نظارت بر توسعه و پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات - فاوا- در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است تا میزان تکامل شکاف دیجیتالی در جهان را تعقیب کرده و از این حوزه عقب نمانیم.
وی با اشاره به وضعیت ایران در شاخص های توسعه فاوا گفت: توسعه فاوا شامل ۳ زیرشاخص کاربری، دسترسی و مهارت است که در بین ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل مورد ارزیابی قرار می گیرد؛ اگرچه در مقادیری از شاخص های توسعه فاوا در کشور به حجم قابل قبولی رسیدیم اما به طور قطع این بخش را باید توسعه بدهیم و ایران را جزو ۱۰ کشور برتر جهان قرار دهیم؛ در ارزیابی انجام شده در شاخص های توسعه فاوا برای سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ کشور کره جنوبی در جهان اول و سوئد دوم است.
نامی با بیان اینکه برای توسعه در این بخش باید روی قیمتهای خدمات ارتباطی کار کنیم تصریح کرد: قیمت خدمات فاوا تاثیری قابل توجهی بر تقاضا و گسترش آن دارد و ما عقیده داریم با توسعه شبکه باید قیمتها هم کاهش پیدا کند؛ براین اساس تلاش کرده ایم و مقداری قیمتهای خدمات این بخش را کاهش داده ایم اما سعی خواهیم کرد که قیمتهای خدمات ارتباطی و مخابراتی را برای مردم مقرون به صرفه کنیم.
وی به مهر گفت: باید توجه داشت که در کشورهای دیگر در فاصله سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ شاهد کاهش قیمت در حوزه ارتباطات نبوده ایم اما ما تلاش خواهیم کرد در کشور قیمتها را در این بخش کاهش دهیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صادرات کالاهای فاوا برای پیوستن به تجارت جهانی را از دیگر برنامه های این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: در این بخش باید خودمان را به کشورهای توسعه یافته برسانیم که این هدف، نیاز به برنامه ریزی دو ساله دارد.
به گفته وی درآمد جهانی بخش مخابرات در سال ۲۰۱۱ حدود ۱۵ تریلیون دلار و سرمایه گذاری در این بخش ۲۴۴ میلیارد دلار تخمین زده میشود که ۲ درصد از سرمایه های ثابت ناخالص - GFCF- بوده و براین اساس سرمایه گذاری در زمینه زیرساختهای مخابراتی می تواند تاثیرات بسیاری مهمی در افزایش GDP و توسعه سایر بخش های صنعتی کشورها داشته باشد. البته باید توجه داشت که در چند سال گذشته درآمد تلفن های همراه، مهمترین منبع درآمد مخابراتی در دنیا بوده است.
نامی بازار کشورهای در حال توسعه را مهمترین بازار سرمایه گذاری در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد و به مهر گفت: کشورهای هدف را برای ورود ایران به بازار این کشورها شناسایی کرده ایم و در این زمینه برنامه ریزی هایی در دست اقدام داریم.
نظر کاربران
آفرین به کشور عزیزم خود کم بین نباشیم به داشته هامون بنازیم نه اینکه غصه ضعف هامون رو بخوریم.ایشالله رتبه اول میشیم به مدد امام زمان
پاسخ ها
انشاالله
اتفاقا من نظر عکس دارم باید سعی کنیم که نداشته هامون رو به دست بیاریم نه این که پز داشته هامون رو بدیم توی ژاپن به بجه هاشون نمیگن چی داریم میگن چی نداریم و لازم داریم ولی این مطلب رو من نفهمیدم ما الان دهمیم؟ یا میشیم اخه الان تو اینترنت که دهمیم البته از اخر حالا من که قاطی کردم...
بعنوان یک متخصص مخابرات خنده ام میگیره از این حرفها.