رضایی: شبکه خویشاوندی راه اندازی می کنم
شبکه خویشاوندی را برای همه ایرانیان و فارسی زبانان جوان فارغ از بحثهای سیاسی و در خصوص مسائل سیاسی و اجتماعی ایجاد خواهم کرد. همه میتوانند عضو این شبکه شوند، حتی مخالفان.
محسن رضایی نامزد انتخابات ریاست جمهوی در برنامه انتخاب ایرانی شبکه جام جم با بیان اینکه منافع ما ایجاب میکند که به طرف مقابل بفهمانیم بایستی از موضع برابر با یکدیگر مذاکره کنیم، تصریح کرد: چه موقع آمریکاییها از موضع برابر با ما سخن میگویند؟ زمانی که آنها احساس کنند ما روی پای خودمان ایستادهایم؛ البته این کافی نیست زیرا زمانی که ما روی پای خود ایستادهایم بایستی دیالوگمان را ادامه دهیم.
وی با بیان اینکه من به دنبال عبور از بحران و جهش در پیشرفت هستم، خاطرنشان کرد: تنها به دنبال این نیستم که مشکلات را برطرف کرده و یک وضع عادی را تجربه کنیم. زیرا با وضع عادی نمیتوانیم در دنیا زندگی کنیم و بایستی حتماً یک جهشی در پیشرفت داشته باشیم.
رضایی با تأکید براینکه جلوی تحریمهای جدید را خواهم گرفت، اظهار داشت: با طرحی که برای مذاکرات تهیه کردهام مقابل تحریمها ایستاده و اثرات منفی تحریمها را با جایگزین کردن روشهای جدید در تولید و باز کردن فضای جدید برای صادرات غیر نفتی کاهش میدهم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در بخش بعدی سخنان خود در پاسخ به سؤالات ایرانیان خارج از کشور درباره سیاست خارجی اظهار داشت: ما به عنوان یک بازیگر منطقهای و بینالمللی مسئولیت داریم و بایستی از مناسبات جهانی برای کشورمان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه اگر یک ریال به کشوری بدهم حداقل یک ریال برای مردمم میگیرم، خاطرنشان کرد: اینجانب بستر منطقهای و بینالمللی را فراهم میکنم تا مبادلات اقتصادی و فرهنگی صورت گرفته و گسترش یابد.
رضایی با اشاره به اینکه ما اکنون دارای روابط سیاسی گسترده هستیم اما سؤال اینجا است که به چه میزان از این روابط برای اقتصاد استفاده میکنیم، خاطرنشان کرد: نمیگویم کاری انجام نشده اما ما نیاز به تغییرات جدی در سیاست خارجی داریم. باید از فضای بینالمللی، منطقهای و اسلامی استفاده کنیم و با توجه به فضای فراوانی که در اختیار داریم بایستی اقدامات گستردهای انجام دهیم.
رضایی با اشاره به ظرفیتهای اسلامی کشورمان گفت: ما دارای یک تمدن اسلامی هستیم و سؤال اینجا است که ما چقدر از این فضا بهره بردیم؛ البته ما فضای بینالمللی نیز داریم که بایستی از آن بهره ببریم.
وی با طرح این پرسش که چرا این میزان علاقه به کورش کبیر وجود دارد، در پاسخ گفت: زیرا کورش کبیر و ایرانیان کهن یک تمدن بزرگ با بسیاری از استانداردهای فرهنگی و انسانی ایجاد کردند که خودشان با وجود یک فرهنگ مذهبی خاص یک فرهنگ انسانی داشتند.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به تغییرات گسترده در دولتها اظهار داشت: در برخی مواقع ما علایق شخصی خود را بر منافع ملی ترجیح میدهیم. به طور مثال پس از روی کار آمدن دولت شروع به آوردن وزرای جدید میکنیم که تمام تجارب گذشته از دست میرود. سعی میکنم تمامی تجارب گذشته را جمع کرده و با یک پشتوانه تجربه گسترده، زمینه مناسبی را برای کشور فراهم کنیم تا دولتهای بعدی نیز با این پشتوانه بتوانند سیاست خارجی ایران را اداره کنند.
وی با بیان اینکه سیاستش ایستادگی سیاسی با یک دست و پیشروی فرهنگی و اقتصادی با دست دیگر است، خاطرنشان کرد: در این صورت سیاست خارجی ما براساس ارزشها و منافع ملی دنبال میشود. منافع ملی نباید زیر پای ارزشها از بین برود. برعکس منافع ملی را با ارزشهای انقلاب تنظیم میکنیم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در خصوص روابط خارجی کشور، اظهار داشت: بجز اسرائیل نقاط تعامل فراوانی با کشورهای مختلف داریم، البته اختلافنظرهایی نیز وجود دارد اما آن را به سمت افراط نمیکشانیم. ما موازنه منفی و مثبت را تجربه کردیم و من به دنبال موازنه نسبی هستم که ما را از این مرحله عبور خواهد داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: شبکه خویشاوندی را برای همه ایرانیان و فارسی زبانان جوان فارغ از بحثهای سیاسی و در خصوص مسائل سیاسی و اجتماعی ایجاد خواهم کرد. همه میتوانند عضو این شبکه شوند، حتی مخالفان.
رضایی با تاکید بر دیپلماسی نخبگان، گفت: نخبگان ایرانی که در خارج هستند و یا برگشتهاند یک ظرفیت فوقالعاده برای کشورند که از آنها استفاده میکنیم. به دنبال بسیج عظیمی از همه ایرانیان هستیم که مسیر سیاست خارجی را بهبود ببخشیم.
رضایی ادامه داد: من طرح اتحادیه آسیای جنوب غربی شامل ۲۵ کشور را با سران کشورها طرح میکنم تا از مشکلات بیرون آییم.
وی با اشاره به مذاکرات هستهای ایران، گفت: این مذاکرات را از فراز و فرودها بیرون میآورم. آمریکا و ۱+۵ نمیخواهند وارد مذاکره جدی با ما شوند تا تحریم اقتصادی اثر خود را بگذارد ما آنها را به صورت جدی وارد مذاکرات میکنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در بخش پایانی برنامه انتخاب ایرانی شبکه جام جم با بیان اینکه افراد اقتصاددان را به عنوان سفیر در کشورهای اقتصادی میگذاریم تا به حل مشکل تجار منطقه توجه کنند، تصریح کرد: اجازه نمیدهم کسی مزاحم ایرانیای که میخواهد سرمایه و یا دانش خود را وارد ایران کند، شود. چه پاسبان کف خیابان و چه گروههای تندرو یا هر کس دیگر.
رضایی در ادامه سخنان خود با اشاره به بحث خدمت سربازی فرزندان ایرانیان خارج از کشور، اظهار داشت: تیم ویژهای را تشکیل دادهام تا برای حل این مشکل کار کنند. کسانی که از ایران رفتهاند و هماکنون به دلایل حقوقی میترسند که به ایران برگردند به آنها میگویم که در دولت من نترسید، ایرانیان خارج از کشور را ما پاره تن خود میدانیم ما نمیتوانیم فقط داخل مرزها مسئولیت خود را تعریف کنیم و ایرانیان خارج از کشور را جزء ایران میدانم.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره مشکلات ارزی دانشجویان ایرانی خارج از کشور، گفت: من البته مخالف هستم که چون میخواهیم رأی بیاوریم بگوییم تمام مسائل را حل میکنیم و الان هم اگر صحبتهایی میکنم براساس توانایی خودم است.
وی افزود: شما میدانید که هماکنون ذخایر ارزی ما کم شده است و درآمد ارزی ما کاهش پیدا کرده، اما به مشکلات دانشجویان خارج از کشور مانند دانشجویان داخل نگاه میکنیم و من به شما قول میدهم که عدالت را بین ایرانیان داخل و خارج برقرار میکنم.
رضایی با اشاره به اینکه برخی از ایرانیان خارج از کشور آمادگی دارند تا با این شرایط به داخل کشور منتقل شوند، گفت: من تیمی برای حل این مشکل خواهم گذاشت تا با گرفتن امتحاناتی زمینه پذیرش آنها را در داخل کشور فراهم کنم.
وی افزود: من برای دانشجویان خارج از کشور که مرتبط با کارهای اقتصادی داخل کشور باشند، فعالیتهایی در نظر میگیرم و به هر بنگاه ایرانی که بتواند چند دانشجوی ایرانی را به کار بگمارد را یک امتیاز میدانم.
رضایی گفت: ما تجار فراوانی در ایران داریم که بعضاً از نیروهای خارجی استفاده میکنند و اگر بنگاهی از نیروهای داخلی یا نیروهای خارجی ایرانی استفاده کنند آن را در سیستم وامدهی در اولویت قرار خواهم داد.
کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه ما و ایرانیان خارج از کشور یک رؤیای مشترک برای آبادانی ایران داریم، گفت: ما میخواهیم ایران بزرگ اسلامی را ایجاد کنیم که این ایران بزرگ اسلامی مثل حکومت ایران اسلامی زمان صفویه نخواهد بود که با استفاده از جنگ ایجاد شود، بلکه ما تمام حوزههای تمدنی خود را از با استفاده از فرهنگ و اقتصاد تسخیر میکنیم.
وی در پایان گفت: من رؤیایی فکر نمیکنم اما ما یک رؤیا داریم. رؤیا داشتن خوب است اما رؤیایی عمل کردن یک سم مخرب برای کشور است و من مطمئن هستم که خداوند متعال به ما کمک خواهد کرد تا به این رؤیا دست پیدا کنیم.
ارسال نظر