گزینه فراکسیون امید برای صندلی ریاست مجلس
انتخابات هیئت رئیسه مجلس در دستور کار این هفته خانه ملت قرار گرفته است و فراکسیون ها در تلاشند تا بتوانند بیشترین کرسیهای صدر مجلس را به خود اختصاص دهند.
خبرآنلاین: انتخابات هیئت رئیسه مجلس در دستور کار این هفته خانه ملت قرار گرفته است و فراکسیون ها در تلاشند تا بتوانند بیشترین کرسیهای صدر مجلس را به خود اختصاص دهند.
فائزه عباسی: هرچند در روزهای گذشته فراکسیون مستقلین اعلام کرد به دنبال ائتلاف با دو فراکسیون دیگر است اما زمزمه هایی که در روزهای اخیر به گوش می رسد حکایت از آن دارد که مستقلین تمایل بیشتری دارند تا با فراکسیون ولایت یعنی اصولگرایان نزدیک به پایداری وارد تعامل شوند.
تلاش برای حذف مطهری
روز گذشته زمزمه تعامل فراکسیون مستقلین و فراکسیون ولایت برای حذف علی مطهری از هیات رئیسه به اوج خود رسید ماجرایی که ریشه آن به اسفند ماه ۹۵ بازمی گردد. یعنی زمانی که علی مطهری به همراه چند تن از نمایندگان مجلس به دیدار رئیس دولت اصلاحات رفتند. از آنجایی که این دیدار به مذاق اصولگرایان خوش نیامد؛ امروز تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا با حذف مطهری، حاجی بابایی را جایگزین او در نایب رئیسی مجلس کنند. از سوی دیگر محمدعلی وکیلی نیز در زمره حذفیات این طیف قرار گرفته است تا با تعامل با مستقلین، محمدحسین فرهنگی یا محمود دهقان را به جای او بر صدر مجلس بنشانند.
پزشکیان یا عارف؟
از سوی دیگر فراکسیون امید اعلام کرده است که در صورت عدم توافق با دیگر فراکسیونها، لیستی مستقل برای هر ۱۲ کرسی هیات رئیسه معرفی خواهد کرد. هرچند به نظر می رسید گزینه فراکسیون امید برای کرسی ریاست، محمدرضا عارف باشد اما گمانهزنیها از احتمال معرفی گزینه ای دیگر حکایت دارد. در راهروهای مجلس شنیده شد که یکی از گزینه های مطرح برای کرسی ریاست از سوی فراکسیون امید مسعود پزشکیان است. چهرهای که تا کنون در مسند نایب رئیسی مجلس نشسته و دامنه محبوبیت و خوش نامیاش در هرم سبز بهارستان بیش از اعضای فراکسیون امید است و قطعا آرایی از دیگر فراکسیونها را نیز می تواند به خود جلب کند.
اگرچه درباره میزان آرای پزشکیان برای رقابت با لاریجانی برآورد مشخصی وجود ندارد و احتمال کمبود رای وی در مقابل رئیس کنونی مجلس نیز قابل تصور است، اما برخی اعضای فراکسیون امید ترجیح میدهند پزشکیان را به مصاف با لاریجانی بفرستند و ظرفیت عارف را در این راه خرج نکنند. تلقی آنان اینگونه است که باید وجهه عارف را تا پایان مجلس و حتی برای انتخابات ریاست جمهوری بعدی حفظ کرد.
البته همچنان جلسات فراکسیون ها ادامه دارد و باید دید خروجی این جلسات به کدام نماینده ختم می شود
ارسال نظر