۵۳۶۹۱۱
۵ نظر
۵۰۱۲
۵ نظر
۵۰۱۲
پ

«ارج» و «آزمایش» را خارجی ها می خرند

«ارج تاریخ تولد ۱۳۱۶-آزمایش تاریخ تولد ۱۳۳۷» قدیمی‌های تولید‌کننده لوازم خانگی که زمانی در تولید محصولات جدید پیشتاز بودند این روزها برای حفظ و بقای برند خود دست و پا می‌زنند.کارخانه ارج که ۷۹ سال از عمر آن می‌گذرد از آن زمینی به مساحت ۱۳۰هزار مترمربع در جاده مخصوص به جای مانده است و البته چند دستگاه قدیمی که به سختی می‌توان از آن محصولی ساخت.

روزنامه ایران: «ارج تاریخ تولد ۱۳۱۶-آزمایش تاریخ تولد ۱۳۳۷» قدیمی‌های تولید‌کننده لوازم خانگی که زمانی در تولید محصولات جدید پیشتاز بودند این روزها برای حفظ و بقای برند خود دست و پا می‌زنند.کارخانه ارج که ۷۹ سال از عمر آن می‌گذرد از آن زمینی به مساحت ۱۳۰هزار مترمربع در جاده مخصوص به جای مانده است و البته چند دستگاه قدیمی که به سختی می‌توان از آن محصولی ساخت.
آزمایش هم که زودتر از ارج زمینگیر شد از آن زمینی به ۷۳ هزار متر مربع به یادگار مانده است(البته در مرودشت شیراز هم کارخانه کوچکی از آزمایش مانده که تعطیل شده است).از برند فیلور هم این روزها تنها یک اسم باقی مانده است.فعالان حوزه لوازم خانگی پیش‌بینی کردند که پارس الکتریک هم بزودی از فهرست تولیدکنندگان لوازم خانگی خارج می‌شود و این مجموعه دیگر رمقی برای ادامه حیات ندارد.
۳ برند خارجی آماده خرید ارج و آزمایش
روز گذشته مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت در گفت‌وگو با ایران نام سه برند خارجی را برد که برای خریداری برندهای ارج و آزمایش پا پیش گذاشته‌اند. «جنرال الکتریک»، «ویرپول» امریکا و «آریستون» ایتالیا نام‌هایی هستند که اعلام شده است همچنین بنا شده یک شرکت ترکیه‌ای برای شراکت با ارج مذاکره کند.برندهای لوازم خانگی که نام آنها را بردیم به دلیل به روز نکردن تجهیزات، ماشین‌آلات و مدیران ناکارآمد از گردونه تولید خارج شدند.هر چند گفته می‌شود هر گونه فعالیت اقتصادی عمری دارد ولی قطعاً این مجموعه‌‌ها با نوسازی ماشین‌آلات خود می‌توانستند در تولید ملی باقی بمانند.
محسن صالحی نیا معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اینکه دولت تا چه حد بر احیای برندهای قدیمی اصرار و تأکید دارد، به ایران گفت:عزم دولت بر حفظ برندهای قدیمی است اما باید این را بدانیم که تولید و فعالیت اقتصادی باید با سود همراه باشد.قطعاً امکان حمایت از واحدهای زیانده نیست بر این اساس می‌توان از پتانسیل شرکت‌های خارجی در قالب شراکت(جوینت ونچر) استفاده کرد.این مشارکت امکان انتقال تکنولوژی و دانش فنی را فراهم می‌کند.اکنون بخش خصوصی در حال مذاکره با برندهای خارجی است و امیدواریم با سرعت ،این مهم عملیاتی شود.
عباس هاشمی مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز به ایران گفت: تعدادی از کارخانه‌های قدیمی لوازم خانگی کشور در دهه‌های گذشته نوسازی و بازسازی نشده و ‌تکنولوژی آنها در همان سطحی که در روز اول ایجاد شده بود، مانده است.طبیعی است که چنین کارخانه‌هایی نه‌تنها به سمت پویایی نمی‌رود، بلکه مسیر میرایی را طی خواهد کرد.
وی گفت: در این ارتباط وزارت صنعت ورود پیدا کرده و به دنبال این است که کارخانه ارج و کارخانه‌های مشابه را به بخش خصوصی صالح واگذار کند تا آنها بتوانند با مشارکت برندهای معتبر خارجی، شرکت‌های مشترک ایجاد کنند.مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت گفت: با شرایط بانکی موجود در کشور، چنین رقم‌های بزرگ سرمایه‌گذاری را هیچ کس در بخش خصوصی پرداخت نمی‌کند. راهکار این است که این کارخانه‌ها را به افرادی که ضمانتنامه خارجی دارند، واگذار کنیم و این افراد با شرکت‌های خارجی به صورت شرکت مشترک (جوینت ونچر) این کارخانه‌ها را احیا کنند.
همکاری برای تولید مشترک
هاشمی با تأکید بر اینکه کارخانه‌های لوازم خانگی باید هر سال حداقل دو مدل جدید از محصولات خود را به بازار معرفی کنند، گفت: با توجه به اینکه بخش عمده سرمایه‌گذاری برای محصولات جدید مربوط به قالب‌ها می‌شود، در همکاری‌های جدید تأکید داریم شرکت‌های خارجی سخت‌افزارهای لازم از جمله قالب‌ها را تأمین کنند.

مدیر کل صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه در این همکاری‌های مشترک، برندهایی مانند ارج کنار گذاشته نمی‌شوند، گفت: با حضور شرکت‌های خارجی، تولیدات در قالب برندهای مشترک عرضه خواهد شد. طبق آخرین آمارها در هشت ماه امسال در مجموع ۵.۵میلیون دستگاه انواع لوازم خانگی (بدون احتساب تلویزیون) در کشور تولید شد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱۱ درصد رشد داشته است.در هشت ماه نخست امسال تولید لوازم خانگی کوچک با ۲درصد کاهش به ۱.۸میلیون دستگاه، تولیدکولر آبی با چهار درصد کاهش به ۶۵۰ هزار دستگاه، بخاری گازی با ۶.۵ درصد افزایش به ۸۵۰هزار دستگاه رسید.در این مدت تولید اجاق گاز با ۳.۵ درصد افزایش به ۹۰۰ هزار دستگاه، تولید یخچال فریزر با ۳.۲درصد افزایش به ۶۵۰هزار دستگاه، لباسشویی با ۲.۷درصد افزایش به ۴۰۰هزار دستگاه و تولید چرخ خیاطی با ۲.۲ درصد افزایش به ۱۱۰هزار دستگاه افزایش یافت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چه بهتر
    در ایران محصول با کیفیت خارجی تولید شود که نه ارز خارج شود و هم اینکه اشتغال برای کارگران ایجاد شود
    و شاهد تولید وسایل بی کیفیت چینی در ایران نباشیم
    به امید پیشرفت و رشد ایران و زندگی بهتر هر ایرانی

  • ایرانی

    خیلی خوبه اگر جنرال الکتریک و ورپول اینها رو بخرند
    ولی ترکیه ای نه!!!

  • بابک

    خدا بیامرز مهندس ارجمند اگر میدانست عاقبت کارخانه اش این میشود هرگز به فکر تاسیس کارخانه نمی افتاد.روحش شاد

  • بدون نام

    این چه اخلاقی است که ماایرانی هاداریم؟(کهنه پرست)درتمام دنیارسم است وقتی یک تکنولوژی جدید میآید قدیمی ها دل ازارمیشوند باید تغییرپیداکنندویا جمع شونداصلا پیشرفت بشر باتحول همراه است وگرنه درحالت ایستایی وسکون محکوم بفناهستیم ماایرانیهاچنان برای تغییر اشک ماتم میریزم انگار عزیزی راازدست دادیم.مثلا دیروز پیکان ،اریا،شهباز،داشتیم امروز سمند،تیبا،تندر،داریم ویادیروزارج،ازمایش،داشتیم وامروزارسان

  • بدون نام

    ویا امروز امرسان و.....داریم پس لازم نیست بخاطر کهنه شدن یک مارک ویا برند غصه بخوریم.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج