۵۳۲۵۳۷
۱ نظر
۵۰۰۸
۱ نظر
۵۰۰۸
پ

همه اشتباهات را گردن کارگر معدن نیندازید!

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار معتقد است اگر در حادثه معدن ذغالسنگ یورت کیفیت بازرسی کار را بالا می‌بردیم هرگز در عمق ۱۸۰۰ متری زمین پیش‌بینی راههای جانبی برای مواقع اضطراری را فراموش نمی‌کردیم.

خبرگزاری ایسنا: عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار معتقد است اگر در حادثه معدن ذغالسنگ یورت کیفیت بازرسی کار را بالا می‌بردیم هرگز در عمق ۱۸۰۰ متری زمین پیش‌بینی راههای جانبی برای مواقع اضطراری را فراموش نمی‌کردیم.

علی خدایی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حوادث ناشی از کار اولین شخص مسئول، کارفرمای مجموعه است و کارفرمای معدن یورت در این حادثه مسئول‌ترین فرد است لذا نمی‌توانیم همه اشتباهات را گردن کارگران معدن و خطای انسانی بیندازیم.

وی ادامه داد: طبعا اولین استانداردی که در معدن باید دیده می‌شد مونیتورینگ گازهای معدن است و حجم گازی که در آنجا جمع شده و آماده انفجار است باید قبلا رصد می‌شد، بنابراین کوتاهی در این زمینه و اطلاع رسانی نکردن، برطرف کننده مسئولیتهای کارفرما در حفظ ایمنی معدن نیست.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار بخش دیگری از حادثه معدن ذغالسنگ یورت را ناشی از ضعف بازرسی دانست و گفت: می‌گویند تعداد بازرسان کار کم است اما این مهم نیست باید به جای تعداد بازرسان به کیفیت بازرسی‌ها بیشتر توجه کنیم چون معدن ذغالسنگ یورت هر چهار ماه بازرسی می‌شد، پس اشکال از جای دیگری است. وقتی کیفیت بازرسی کار را بالا ببریم دیگر فراموش نمی‌کنیم که در عمق ۱۸۰۰ متری زمین راههای جانبی را برای مواقع اضطراری پیش‌بینی کنیم.

خدایی با این اعتقاد که ضعف عملکرد شورای عالی حفاظت فنی هم در این زمینه بی تاثیر نبوده اظهار کرد: شورای عالی حفاظت فنی در زمینه رعایت استانداردها و تدوین قوانینی که بتواند جلوی حوادث کار را بگیرد باید عملکرد بهتری از خود نشان بدهد و روی ماموریتهای محوله بیشتر متمرکز شود.

این مقام مسئول کارگری در پاسخ به این پرسش که چرا یک سندیکای کارگری قوی در مواجهه با چنین رویدادهایی برای حمایت از قشر ضعیف کارگر وجود ندارد؟ گفت: تا زمانی که امنیت شغلی کارگر را تامین نکردیم، کارگر به سمت ایجاد تشکل نمی‌رود. در معدن ذغالسنگ یورت، چرا یک کارگر ۸ ماه بدون حقوق کار می‌کند و اعتراضی نمی‌کند؟ چون امنیت شغلی ندارد. چون به خاطر داشتن قرار داد موقت با کوچکترین اعتراضی اخراج می‌شود.

وی گفت:‌ برخوردهایی که با اعتراضات کارگری می‌شود هم یک نکته دیگر است و در چنین مواردی همیشه نگاه‌ها به این سمت است که وقتی کارگری اعتراض می‌کند چه برخوردی با او می‌شود. هنوز خاطره معدن آق دره و چادرملو را از یاد نبرده‌ایم که پرونده بسیاری از آنها در اعتراض به شرایط کار بعد از دو سال بسته نشده است.

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار به کاهش حوادث کار در چهار سال گذشته اشاره کرد و گفت: امروز اطلاع رسانی نسبت به حوادث کار بهتر از قبل صورت می‌گیرد در حالی که این حساسیت در گذشته وجود نداشت. در سه سال اخیر برای پیشگیری از وقوع حوادث اقدامات متعددی صورت گرفت که منجر به کاهش حوادث کار شد ولی این اقدامات کافی نیست و باید بیش از پیش در این زمینه اقدام کرد.

به گفته وی در حوزه کارگران ساختمانی که بخش عمده‌ای از حوادث کار را تشکیل می‌دهند، تامین اجتماعی با همکاری معاونت روابط کار وزارت کار کلاسهای آموزشی بسیاری را برگزار کرده و در حوزه روابط کار هم آموزش کارگران و استقرار افسران ایمنی در کارگاه‌ها پیش‌بینی شده که مجموع این اقدامات حوادث ناشی از کار را کاهش داده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بدبخت کارگر رنج دیده و داغدار معدن رو آوردن که بیا انگشت بزن و امضا کن که از آقای روحانی معذرت خواهی میکنم!!!!!!
    ننگ به این سیاستمداران

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج