حمایت دولت از آسیب دیدگان زلزله
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در سفر به استان خراسانشمالی برای بازدید از مناطق آسیبدیده استان، گفت: مردم آسیبدیده در زلزله اخیر، اطمینان داشته باشند که دولت از آنها حمایت خواهد کرد و خسارات ساختمانهایشان را در مجموعه مسکن مهر و همچنین سایر مناطق جبران خواهد کرد.
به گفته وی، بازدیدهایی از مناطق آسیبدیده و ساختمانها با حضور معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی و همچنین قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر در استان خراسان شمالی در حال انجام است تا میزان دقیق خسارات و آسیب های وارده بررسی شود.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه مرکز اصلی زلزله در منطقه پیشقلعه بجنورد بوده و عمق نسبتا کمی نیز داشته است، میزان خسارات را نسبت به شدت زلزله که .6T است، جزیی برشمرد و گفت: دستگاه شتاب نگار شدت زلزله را .6T ثبت کرده است و با این شدت، انتظار می رفت خسارات بیشتری را شاهد باشیم اما خوشبختانه به دلیل آنکه سرعت زلزله و همچنان طول زمان زلزله که 5 ثانیه بوده سبب شد تا خسارات نیز به همان میزان کاهش داشته باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: ساختمانهایی که در نزدیک کانون زلزله بودند آسیب سازهای قابلتوجهی نداشتند و بیشتر دیوارهایداخلی و میانقابهای ساختمانها دچار آسیب شدند. بنابراین، پیشبینی میکنیم که میزان آسیبها در سایتهای مسکن مهر خراسانشمالی کمتر باشد زیرا از کانون زلزله فاصله دارند.
وی تصریح کرد: مکانیزم تامین خسارات وارده بر ساختمانها نیز توسط هیات اعزامی و مسئولان ملی و استانی در دست بررسی است که در ملاقاتهایی که در حال انجام است در مورد آن تصمیمگیری و اطلاعرسانی خواهد شد.
شکرچیزاده گفت: مهندسان و دستاندرکاران حوزه ساخت وساز در کشور باید ساختمانها را بر اساس مقررات ملی و کنترل ساختمان بنا کنند و همچنین مبانی مهمی که در مورد زلزله در مقررات ملی و کنترل ساختمان و همچنین در آیین نامه ۲۸۰۰ بر آن تاکید شده است را نیز مورد توجه جدی قرار دهند تا در آینده شاهد خسارات کمتری از حوادث طبیعی همچون زلزله در ساختمانها را شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: مردم آسیبدیده در زلزله اخیر، اطمینان داشته باشند که دولت از آنها حمایت خواهد کرد و خسارات ساختمانهایشان را در مجموعه مسکن مهر و همچنین سایر مناطق جبران خواهد کرد.
شکرچیزاده از زحمات مجموعه مدیریتبحران استان و همچنین جمعیت هلالاحمر استان که به جد پیگیر ساماندهی و امدادرسانی به آسیبدیدگان هستند نیز تشکر و قدردانی کرد.
به گزارش ایرنا، زلزله ای شنبه شب با قدرت 5.7 ریشتری ساعت 22و 30 دقیقه و 58 ثانیه خراسان شمالی را لرزاند که کانون آن در شهر پیش قلعه حدفاصل2 شهرستان بجنورد و مانه و سلمقان بود.
شدت این زمین لرزه به قدری بود که در سایر شهرستان های این استان هم احساس شد.
در طی دو روزگذشته پس از این حادثه بسیاری از مسوولان کشوری ومرتبط با مدیریت بحران با حضور در منطقه وضعیت امداد و نجات و خدمات را مورد بررسی قرار دادند.
هیات دولت هم در نخستین جلسه با تاکید بر ارایه خدمات در سریعترین زمان ممکن ، علی ربیعی را به عنوان نماینده رئیس جمهوری به خراسان شمالی اعزام کرد تا از تمامی ظرفیت های قانونی برای ارایه خدمات به حادثه زدگان استفاده کند.
استان خراسان شمالی شامل نواحی شمال خاوری ایران است که از دیدگاه زمین شناسی در پهنه ساختاری، رسوبی کپه داغ قرار دارد.
این منطقه از دیدگاه لرزه زمین ساختی در زون کپه داغ قرار می گیرد که در این زون گسل های فعال و مهمی وجود دارد، این گسل ها برخی مواقع با حرکاتی که انجام می دهند موجب وقوع زمین لرزه های مخرب می شوند.
مهم ترین گسل های خراسان شمالی گسل اسفراین است که این گسل با درازای حدود 170 کیلومتر و راستای شمال باختری- جنوب خاوری واقع شده که از حاشیه شمال خاوری شهر اسفراین گذر می کند. گسل باغان- گرماب نیز گسلی است با درازای 55 تا50 کیلومتر و راستای شمال، شمال باختری - جنوب، جنوب خاوری واقع است.
براساس آمارهای موجود درسده اخیر ۱۳ زمین لرزه با قدرت بیش از ۵.۵ ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است که آخرین آن با قدرت ۶.۲ درجه درمقیاس امواج درونی زمین ریشتر بهمن سال ۱۳۷۵ بود که خسارات جانی و مالی فراوانی به دنبال داشت.
ارسال نظر