۵۳۱۷۳۷
۲ نظر
۵۰۱۱
۲ نظر
۵۰۱۱
پ

رضازاده: کاری نکنیم بعد از انتخابات نتوانیم در چشم هم نگاه کنیم

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با تاکید بر اینکه همه باید به نتیجه انتخابات تمکین کنند، نسبت به تخریب و سیاه نمایی‌ها هشدار داد و گفت: انتخابات همین چند هفته است و نباید کاری کنیم بعد از آن حتی نتوانیم در چشم هم نگاه کنیم.

خبرگزاری ایسنا: مدیرکل سیاسی وزارت کشور با تاکید بر اینکه همه باید به نتیجه انتخابات تمکین کنند، نسبت به تخریب و سیاه نمایی‌ها هشدار داد و گفت: انتخابات همین چند هفته است و نباید کاری کنیم بعد از آن حتی نتوانیم در چشم هم نگاه کنیم.

محمدامین رضازاده در نشست مشترک احزاب و رسانه با موضوع "نشاط سیاسی و مشارکت حداکثری" که امروز (۲۴ اردیبهشت) در محل استانداری کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به برگزاری ۳۴ دوره انتخابات در کشور، گفت: طی این ۳۴ دوره جمهوری اسلامی فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرده، اما خوشبختانه آنچه در تمامی دوره‌های محسوس بوده حضور حداکثری مردم است.

وی میانگین مشارکت مردم ایران در ۳۴ دوره انتخابات کشور را ۶۷.۷ درصد اعلام و تصریح کرد: مردم ایران در یک دوره انتخابات برای تغییر رژیم ۹۸.۲ درصد، در سه دوره همه پرسی و بازنگری قانون اساسی ۶۰ درصد، در چهار دوره انتخابات شورای شهر ۶۰ درصد، در پنج دوره انتخابات خبرگان رهبری ۵۷ درصد و در یازده دوره انتخابات ریاست جمهوری به میزان ۶۶.۷ درصد مشارکت داشته‌اند و اگر مجموع انتخابات به همراه انتخابات مجلس شورای اسلامی را در نظر بگیریم، در مجموع میانگین مشارکت مردم در ۳۴ دوره انتخابات ۶۷.۷ درصد بوده است.

وی افزود: این میزان مشارکت مردم ایران در انتخابات که بارزترین نشانه دموکراسی در یک کشور است در دنیا بی‌نظیر است و در منطقه خاورمیانه هم که سرآمد است.

رضازاده با تاکید بر اینکه رای مردم تعیین کننده دولت‌ها و سرنوشت کشور است، گفت: در سلامت انتخابات ایران همین بس که در سالهای ۱۳۷۶، ۱۳۸۴ و ۱۳۹۲ جریان مخالف دولت حاکم پیروز انتخابات می‌شود و این امر نشان دهنده این است که رای مردم است که دولت‌ها را تعیین می‌کند.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه مکانیزم برگزاری انتخابات در ایران بگونه‌ای است که امکان دخالت و اعمال نظر در آن بسیار اندک است، گفت: مجری برگزاری انتخابات هیات‌ اجرایی است که متشکل از معتمدین محلی و مردمی است و این هیات به طور معمول گرایش متقابل هیات نظارت را دارد و همین امر موجب می‌شود تا دو طرف به خاطر این تقابل مراقبت جدی در رعایت قانون در انتخابات داشته باشند.

۱.۲ میلیون نفر مجری برگزاری "انتخابات" در کشور هستند

رضازاده با بیان اینکه در پای هر صندوق رای ۱۵ تا ۲۰ نفر مجری برگزاری انتخابات بوده و روند کار را نظارت می‌کنند، گفت: با وجود ۶۲ هزار صندوق رای در سراسر کشور یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر مجری برگزاری انتخابات در کشور هستند.

وی افزود: قطعا این تعداد حاضر نمی‌شوند دین و دنیای خود را برای جابجایی چند رای که آن هم امانت مردم و حق‌الناس است، فدا کنند.

رضازاده خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان تخلف جزیی در انتخابات را منکر نمی‌شویم، اما جابجایی چند رای و تخلفات جزیی که سهوا و یا عمدا صورت می‌گیرد، در نتیجه نهایی آرای مردم تاثیری نخواهد داشت.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه انتخابات آبرو و حیثیت نظام است، گفت: نباید این آبرو و حیثیت فدای بازی‌های حزبی سیاسی و جناحی شود و انتخابات کم اهمیت جلوه داده شود.

وی تاکید کرد: احزاب و گروه‌ها باید از سیاه نمایی و تخریب دست بردارند و همگی برای مشارکت حداکثری مردم تلاش کنند.

در بهترین شرایط "امنیتی" برای برگزاری انتخابات هستیم

رضا زاده با بیان اینکه انتخابات این دوره در بهترین شرایط نظام در طول تاریخ پس از انقلاب در حال برگزاری است، گفت: نظام و مردم و قانون از ما چهار اصل برگزاری انتخاباتی سالم، امن، رقابتی و با مشارکت حداکثری را انتظار دارند.

وی افزود: سالم برگزار کردن انتخابات به این معنی است که تمامی مراحل آن از ثبت نام کاندیداها و استعلام و بررسی صلاحیت‌ها گرفته تا اخذ رای و شمارش آرا و اعلام نتایج همه بر اساس قانونی اساسی صورت گیرد که همه تلاش ما در این جهت است.

این مسئول تصریح کرد: انتظار بعدی امنیت انتخابات است که بنابر اعلام تمامی صاحبنظران و مسولین امنیتی کشور، در بهترین شرایط امنیتی برای برگزاری انتخابات هستیم.

رضا زاده افزود: به لحاظ رقابتی نیز خوشبختانه با حضور کاندیداهای مدنظر اکثر جریان‌های سیاسی کشور، تقریبا تمامی جریان‌های سیاسی برای حضور در این عرصه رقابت اعلام آمادگی کرده و مشارکت فعال دارند.

وی تصریح کرد: همه این شرایط موجب شده تا بستر لازم برای حضور حداکثری مردم در انتخابات فراهم شود که ان‌شاءالله در روز ۲۹ اردیبهشت همه دنیا شاهد آن خواهند بود.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور ابراز امیدواری کرد: با همکاری احزاب و رسانه‎ها به عنوان نهادهای مدنی بتوان شور و نشاط لازم برای مشارکت حداکثری در جامعه را فراهم کرد.

رضازاده تاکید کرد: احزاب و جریان‌های سیاسی باید بدانند که مشارکت حداکثری به نفع کشور و نظام است و هیچ حزب و جریانی نباید به خاطر منافع شخصی و حزبی، منافع کشور را قربانی کند.

وی با بیان اینکه دغدغه‌ای برای مشارکت حداکثری مردم وجود ندارد، گفت: مردم ایران باهوش ترین مردم دنیا هستند و همواره علی رغم همه مشکلات پای نظام و انقلاب خودشان ایستاده‌اند، اما در این بین از احزاب سیاسی می‌خواهیم منافع ملی را فدای منافع حزبی و شخصی نکنند.

وی افزود: امروز اقتدار کشور تنها به قدرت سخت و نظامی نیست و این قدرت نرم که همان حضور و مشارکت مردم است نشان دهنده اقتدار یک نظام است و جریان‌های سیاسی باید قدر این نعمت و حضور را بدانند و همه باید پس از انتخابات فارغ از هر نتیجه‌ای به قانون احترام گذاشته و برای رای اکثریت مردم ارزش قائل شوند.

آزادی بیش از حد رسانه‌ها مرزهای اخلاق را هم در نوردیده است

وی در ادامه به استقلال و آزادی رسانه‌ها دربیان عقاید و نظراتشان اشاره کرد و افزود: هم اکنون فضای نقد و انتقاد در کشور به حدی آزاد است که از حد متعارف آن گذشته و در عرصه سیاسی و اجتماعی چیزی نیست که نوشته نشود.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور افزود: این آزادی‌ها به جایی رسیده که مرزهای اخلاق را در کشور در نوردیده و به نظر می‌رسد این شرایط خوب نیست.

رضازاده تصریح کرد: به هرحال افزایش آزادی رسانه‌ها در بیان نقد موجب شده تحمل تمامی جریان‌ها و احزاب سیاسی بالارود و حرفی که شاید ۱۰ یا ۲۰ سال پیش تحملش برای احزاب مختلف سخت بود، امروز قابل تحمل شود.

یک درصد سخنرانی‌های سال گذشته لغو شده است

مدیرکل سیاسی وزارت کشور در ادامه با اشاره به برگزاری ۱۲ هزار سخنرانی در مراسم‌های سیاسی سال گذشته، گفت: سال گذشته همچنین ۱۴۰۰ سخنرانی در محیط‌های دانشجویی برای مراسم ۱۶ آذر داشته‌ایم و تنها یک درصد این سخنرانی‌های لغو شده است.

رضازاده تاکید کرد: قطعا لغو یک سخنرانی هم برای ما مهم است، اما باید نیمه پر لیوان را دید که ۹۹ درصد سخنرانی‌ها مشکلی نداشته‌اند و در چهار تا پنج درصد مواردی هم که برنامه برگزار نشده ناشی از عدم هماهنگی و یا عدم حضور سخنران در محل بوده و سخنرانی لغو نشده است.

وی افزود: همچنین در سال گذشته حوزه سیاسی کشور مجوز ۵۰ تجمع قانونی و راهپیمایی را داده و تشکل‌های دانشجویی می توانند به راحتی کرسی‌های آزاداندیشی و مناظره برگزار کنند که اینها همه از مصادیق آزادی در بیان عقاید و نظرات است.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه بداخلاقی و توهین در فضای واقعی و مجازی فرقی با یکدیگر ندارد، گفت: توهین، توهین است چه در دنیای واقعی و چه در فضای مجازی و قطعا کسی که توهینی به او شده می‌تواند پیگیر شده و شکایت کند.

وی افزود: این بداخلاقی‌ها و توهین‌ها اگر در سطح مقامات اول کشور باشد حتی بدون طرح شکایت، دادستان کشور می‌تواند به عنوان مدعی العموم این بی اخلاقی را پیگیری قانونی کند.

تلاش این دولت استفاده از تمام ظرفیت‌های سیاسی کشور بوده است

رضازاده در ادامه به نقش احزاب در انتخابات اشاره کرد و افزود: احزاب یکی از نهادهای مدنی مهم در جامعه هستند و می‌توانند در ایجاد شور انتخاباتی نقش مهمی ایفا کنند.

وی به تعطیلی "خانه احزاب" اشاره کرد و افزود: سالها پیش بر اثر اختلاف نظری که میان خود دبیران احزاب به وجود آمد، خانه احزاب به تعطیلی کشیده شده و دبیرانشان بعدها نتوانستند دور هم جمع شوند.

این مسئول تصریح کرد: در سالهای اخیر جلسات متعددی با حضور نمایندگانی از سه حزب اصولگرا، اصلاح طلب و سایر احزاب که در بخش مستقل قرار می‌گیرند برگزار شد که در نهایت با کمک اعضای کمیسیون ماده ۱۰ احزاب که متشکل از دو عضو از قوه قضاییه، دو عضو از مجلس شورای اسلامی و یک عضو از دولت است، خانه احزاب پس از ۱۰ سال بازگشایی شد و قرار بر این است که به قید قرعه هرسال یک حزب ریاست آن را عهده دار شده و سایر احزاب کنار آن فعالیت کنند و امیدواریم این روال در استان‌های کشور نیز ادامه پیدا کند.

رضازاده افزود: یکی از وعده‌های دولت این بود که از همه ظرفیت‌های نظام استفاده کند، بنابراین سعی کرده تا مدیران دستگاه‌های اجرایی از سلایق مختلف سیاسی کشور باشند که بعضا با انتقادهایی از سوی حامیان دولت نیز مواجه شده است.

کاری نکنیم بعد از انتخابات نتوانیم در چشم هم نگاه کنیم

مدیرکل سیاسی وزارت کشور با بیان اینکه همه باید به نظرات مخالف احترام بگذارند، گفت: رییس جمهوری که انتخاب شود قطعا رییس جمهور همه کشور است، نه فقط کسانی که به او رای دادند.

رضازاده افزود: جناح‌ها و جریان‌های سیاسی امروز رقیب هم هستند، اما باید فردا دوشادوش هم برای آبادانی و توسعه کشور کار کنند و نباید در این چند هفته انتخابات آنقدر تخریب و سیاه نمایی شود که بعدا نتوانیم در چشم هم حتی نگاه کنیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اگر دولت روحانی این همه آزادی به مطبوعات نمیداد آنها فرصت این همه تخریب دولت و سیاهنمایی را به دست نمیاوردتد

  • بدون نام

    قالیباف که بهتره بره ولایتش قایم شه وگرنه مردم تهران خوب بلدند جوابشو بدن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج