۵۲۹۸۸۰
۵۰۰۵
۵۰۰۵
پ

خیز بلند چین برای تسخیر بازارهای آفریقا

­وزارت بازرگانی چین روز پنج شنبه از افزایش ۶۴ درصدی سرمایه گذاری خارجی پکن در کشورهای آفریقایی خبر داد.

خبرگزاری ایرنا: ­وزارت بازرگانی چین روز پنج شنبه از افزایش ۶۴ درصدی سرمایه گذاری خارجی پکن در کشورهای آفریقایی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رویتروز از پکن، 'سون جی وین' سخنگوی وزارت بازرگانی چین در این باره گفت: پکن با برنامه ریزی های انجام شده در نظر دارد سطح همکاری های تجاری اقتصادی خود را با کشورهای آفریقایی بطور چشمگیری گسترش دهد.

وی یادآورشد که همکاری تجاری میان چین و کشورهای آفریقایی،در سال جاری میلادی بر اساس چارچوب همکاری که در اجلاس سران چین و آفریقا در سال 2015 درباره آن توافق شد، «آغازی بسیار موفقیت آمیز» داشته است.

سخنگوی وزارت بازرگانی چین افزود: مجموع ارزش مبادلات بازرگانی چین با کشورهای آفریقایی در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ ممیز هشت دهم درصد افزایش یافت و به ۳۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار رسید.

شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در اجلاس سال 2015 که در شهر ژوهانسبورگ برگزار شد، از برنامه هایی برای 60 میلیارد دلار سرمایه گذاری چین در پروژه های توسعه در آفریقا خبر داد و اعلام کرد که این سرمایه گذاری شامل بخش های کشاورزی ، راه سازی و بنادر و راه آهن و بخشودن بدهی ها می شود.

بر اساس این گزارش، چین و کشورهای اتحادیه آفریقا توسعه همکاری در زمینه زیر ساخت ها و صنایع مهم را در دستور کار خود قرار داده اند و در سال های گذشته تلاش پکن برای نزدیک شدن به قاره سیاه چند برابر شده است.

توسعه زیرساخت ها که از مسائل کلیدی در تقویت اقتصاد حوزه آفریقا به شمار می رود یکی از بخش هایی است که همکاری چین و آفریقا بر آن متمرکز و طرفین مصمم به افزایش همکاری در این زمینه هستند.

چین با حمایت های خود از کشورهای آفریقایی در مبارزه با برخی بیماری های واگیردار و همچنین تلاش برای برقراری صلح و ثبات در این کشورها، توانسته در سال های اخیر خود را به قاره سیاه نزدیک کند.

بر اساس این گزارش، چین چهار راهبرد اساسی در آفریقا دارد. نخست، به دنبال دست یابی به منابع طبیعی خصوصا نفت و گاز است. پیش بینی شده است که تا سال 2020، پکن نفتی بیشتر از ایالات متحده وارد می کند. چین برای حفظ ذخایر آینده، در بخش نفت کشورهایی همچون سودان، آنگولا و نیجریه سرمایه گذاری کرده است. دوم، سرمایه گذاری در آفریقا یک بازار بزرگ برای کالاهای صادراتی چین است که می تواند تلاش پکن برای بازسازی اقتصاد خود را به دور از نیروی کارش تسهیل کند چرا که هزینه نیروی کار در این کشور رو به افزایش است. سوم اینکه چین به دنبال مشروعیت سیاسی است، دولت پکن معتقد است که تقویت روابط چین و آفریقا به افزایش تاثیر بین المللی چین کمک کند.

در سال ۲۰۱۳ حجم مبادلات تجاری چین و کشورهای آفریقایی به ۲۱۰ میلیارد و ۳۰۰میلیون دلار رسید در حالی رقم این شاخص در سال ۱۹۶۵ تنها ۲۵۰ میلیون دلار بود. از این نظر چین بزرگترین شریک تجاری قاره آفریقا به حساب می آید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج