۵۲۹۶۹۵
۳ نظر
۵۰۰۶
۳ نظر
۵۰۰۶
پ

سالانه، دوبار غربالگری هر شهروند ضروری است

یک متخصص داخلی با اشاره به در‌پیش‌بودن سونامی سرطان در کشور، پیشنهاد کرد که هر شهروند باید سالانه دوبار آزمایش‌های غربالگری لازم را انجام دهد تا نسبت به تشخیص بیماری‌های نهفته زودتر اقدام شود.

روزنامه همشهری: یک متخصص داخلی با اشاره به در‌پیش‌بودن سونامی سرطان در کشور، پیشنهاد کرد که هر شهروند باید سالانه دوبار آزمایش‌های غربالگری لازم را انجام دهد تا نسبت به تشخیص بیماری‌های نهفته زودتر اقدام شود.


دوبار چکاب در سال برای فرار از سونامی سرطان

اين پيشنهاد را رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي مي‌گويد و ادامه مي‌دهد: در كشورهاي پيشرفته اين كار انجام مي‌گيرد و بايد در كشور ما هم با كمترين هزينه آزمايش‌ها انجام شود.

ايرج خسرونيا در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به آمار بالاي فوتي مبتلايان به سرطان در كشور اظهار داشت: در دنيا از هر ۱۰۰هزار نفر بالغ بر ۱۸۰نفر مبتلا به سرطان مي‌شوند ولي در ايران از هر ۱۰۰ هزار نفر بالغ بر ۱۳۵ نفر دچار سرطان مي‌شوند.

وي با اشاره به اين آمار افزود: دليل آمار فوتي كمتر ايران نسبت به ميانگين جهاني اين است كه نمودار سن جمعيتي ما جوان و ميانسال است ولي در كشورهاي صنعتي همچون ژاپن كه سن مردم‌شان بالاست ميزان شيوع سرطان در آنها بسيار بيشتر از ايران است.

وي افزود: ژاپن كه هم‌اكنون آمار بيشترين ابتلا به سرطان را در جهان داراست، كمترين ميزان مرگ‌ومير بر اثر سرطان را نيز در دنيا دارد چرا كه ۴۰ درصد سرطان‌ها قابل درمان هستند.

خسرونيا با بيان اينكه ۴۰ درصد سرطان‌ها نيز قابل پيشگيري هستند، اظهار داشت: در ژاپن به‌عنوان كشوري پيشرو در مقابله با سرطان، فقط ۲۰ درصد از سرطان‌ها باعث مرگ مي‌شود ولي متأسفانه در ايران اينگونه نيست و ۹۰ درصد كساني كه سرطان مي‌گيرند مي‌ميرند؛ چون سرطان آنها زود تشخيص داده نمي‌شود.

رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي با اشاره به اينكه سرطان يك بيماري سالمندي است و كشور ما در سال‌هاي آينده بايد براي اين بيماري فكر اساسي و سرمايه‌گذاري جدي در پيشگيري و درمان كند، بيان داشت: البته اگر هم در جامعه مشاهده مي‌شود كه برخي در سنين جواني نيز دچار سرطان مي‌شوند به چند علت است كه از مهم‌ترين آن دخانيات و آلودگي هواست.

وي تصريح كرد: به‌دليل مصرف بسيار سيگار و دخانيات و همچنين آلودگي هوا به‌طور ميانگين سن ابتلا به سرطان در كشور ما ۱۰سال كمتر شده، يعني افراد در سنين پايين‌تر دچار سرطان مي‌شوند، كما اينكه عوامل سرطان دلايل بسياري دارد و به هيچ عنوان برخي استدلال‌ها مبني بر اينكه فلان عامل دليل اصلي سرطان است علمي نيست چون سرطان عوامل بسياري دارد كه مهم‌ترين آن سبك زندگي غلط است.

خسرونيا مصرف سيگار و دخانيات را از عوامل بسيار جدي ابتلا به سرطان عنوان كرد و گفت: در ۵۰سال قبل در كشور، افراد بالاي ۳۰سال سيگار مي‌كشيدند ولي امروز در ميان نوجوانان و متعاقباً جوانان زير ۳۰سال شاهد استعمال سيگار و دخانيات هستيم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    پارازیت عامل اصلی این بدبختی است

  • بدون نام

    دو بار در سال آزمایش بدیم با کدوم پول ؟!!! راجع به هزینه های آزمایش هم بگین که چقدر زیاد هستن .بیمه هم داشته باشی بازم فرقی نمیکنه چون یه سری آزمایشها با بیمه حس حساب نمیشن .کشورهای دیگه آزمایشهای دوره ای رو رایگان انجام میدن

  • بدون نام

    دمت گرم داری شغل ایجاد میکنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج