معاون رئیس جمهوری با تاکید بر بهکارگیری تمام تلاشش برای تبدیل طرح تعطیلات دو روزه آخر هفته به یک مصوبه قانونی، بر متوازنسازی زمان سفر در کشور تاکید کرد.
روزنامه دنیای اقتصاد- شیما رئیسی: معاون رئیس جمهوری با تاکید بر بهکارگیری تمام تلاشش برای تبدیل طرح تعطیلات دو روزه آخر هفته به یک مصوبه قانونی، بر متوازنسازی زمان سفر در کشور تاکید کرد.
زهرا احمدیپور که در نشست هماندیشی مسائل گردشگری و در جمع استادان و دانشجویان رشته مدیریت جهانگردی دانشگاه علامه طباطبایی سخن میگفت، با بیان اینکه تعطیلی دو روزه در هفته سبب گسترش سفرهای درون استانی، روستاگردی و در نهایت تقویت گردشگری داخلی میشود، اظهار کرد: «در همین حال، سازمان گردشگری به دنبال انجام رایزنی با سایر دستگاهها برای فراهم کردن زمینه توزیع زمان سفر در کشور است تا از این طریق مشکل کاستی خدمات گردشگری بهدلیل تجمیع تقاضاهای سفر در دو دوره محدود در سال برطرف شود.»
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همچنین گسترش گردشگری در روستاها و مناطق مرزی کشور را از جمله مهمترین محورهای مجموعه تحت مدیریتش عنوان کرد و گفت: «توسعه بومگردی و احیای صنایع دستی در ۷۶ روستای هدف گردشگری که به صورت پایلوت از میان کل روستاهای کشور انتخاب شدهاند، با ایجاد اشتغال در این مناطق از مهاجرت روستاییان و مرزنشینان کشور به شهرها و به دنبال آن افزایش حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی متعاقب آن جلوگیری خواهد کرد.» احمدیپور با اشاره به اینکه توسعه مناطق روستایی از رهگذر راهاندازی کسبوکارهای گردشگری به ایجاد منابع پایدار درآمدی برای جوامع محلی خواهد انجامید، بر فراهم شدن فرصتهای شغلی برای فارغالتحصیلان گردشگری از این طریق و تقویت فعالیت سمنهای این حوزه نیز تاکید کرد.
ضعفهای موجود
او صحبتهای خود را با برشماری ضعفهای صنعت گردشگری کشور ادامه داد و اینچنین گفت: «گرچه در آییننامههای متعدد و به کرات، فرصتهای گردشگری ایران مورد اشاره قرار گرفتهاند، اما متاسفانه در عمل نتوانستهایم به موفقیت چندانی دست یابیم.» احمدیپور افزود: «در حالیکه ایران سرزمین تمدن و تنوع است، هنوز شعار یا برندی که معرف این ویژگیها باشد تهیه نشده است و با وجود اینکه ۴۰ کشور به عنوان بازارهای هدف ایران شناسایی شدهاند، نتوانستهایم دفاتر نمایندگی خود را در این مناطق ایجاد یا از ظرفیت سفارتخانهها و رایزنهای فرهنگی ایران در این کشورها به نفع توسعه گردشگری بهره بگیریم.» معاون رئیس جمهوری همچنین با بیان اینکه در کشورهای موفق گردشگری هتلها و سایر تاسیسات مربوطه از میزان تقاضای خود در طول سال باخبر هستند و برای آن برنامهریزی میکنند، فقدان چنین چشماندازی در کشورمان را یکی از معضلات پیشروی فعالان گردشگری خواند و تصریح کرد: «گردشگری در کشور ما همواره متاثر از اتفاقات و فعالیتهای سیاسی بوده و به صحبت در سمینارها و جلسات محدود شده است.»
او اضافه کرد: «پس از تغییر و تحولات بسیار سه حوزه میراث، صنایعدستی و گردشگری تحتعنوان یک سازمان در کنار هم قرار گرفتند؛ با اینهمه تاکنون ماموریت واحدی که این سه بخش را در تعاملی سازنده با یکدیگر قرار دهد، تعریف نشده است. در همین حال فقدان یک سند بالادستی نیز که بتواند اهداف این مجموعه را مشخص و منجر به تدوین پیوستی برای فعالیت سایر دستگاهها شود هم مشکل بزرگ دیگری است که رشد گردشگری در کشور را تحتالشعاع قرار داده است.» احمدیپور در عین حال این وعده را داد که در رویداد تبریز ۲۰۱۸، به بسیاری از گفتهها و صحبتها جامه عمل پوشانیده شود. او همچنین تاکید کرد: «با اجرای مصوبات برنامه ششم، شکلگیری نظام جامع آماری که تا پایان سال اول اجرای برنامه ششم توسعه ملزم به اجرای آن هستیم، همچنین اندازهگیری میزان اثر گردشگری بر اقتصاد ایران و از پی آن شناسایی نیازها و تبدیل آنها به مطالبات قانونی از طریق ارائه طرح به مجلس و رایزنی با سایر دستگاهها، برای جبران کوتاهیهای گذشته تلاش خواهیم کرد.»
این مقام مسوول در ادامه به تهیه برنامه جامع گردشگری نیز اشاره و اظهار کرد: «این سند تا پایان شهریور ماه تدوین و پس از آن با تبدیل شدن به مصوبات اجرایی با دستور مقام رهبری ابلاغ خواهد شد.» رئیس سازمان میراث فرهنگی همچنین از جامعه دانشگاهی خواست که سازمان متبوعش را در احصای این مزیتها یاری کنند و نیز برنامههای خود را برای اعمال در طرح جامع گردشگری ارائه دهند.
انتقاد از رانتهای ریشهدار
یک استاد دانشگاه در این نشست که با حضور و گفتوگوی استادان و طرح پرسشهای دانشجویان حاضر ادامه یافت، در پاسخ به دعوت احمدیپور برای مشارکت در ارائه طرحها و اجرای برنامههای سازمان متولی این صنعت گفت: «دانشگاه همواره این نقش را برای خود قائل بوده است؛ اما متاسفانه با وجود اینکه در طول مدیریتهای مختلف سازمان بر جلب همکاری جامعه دانشگاهی تاکید داشته و جلساتی نیز با این هدف برگزار شده، در عمل تصمیمات از سوی افرادی خاص اتخاذ شده است که بیانگر وجود رانتهای فراوان در سازمان است.» محمود ضیایی همچنین از رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خواست زمینه ورود تحصیلکردههای این رشته را به بدنه کارشناسی این مجموعه فراهم کند.
او همچنین بهکارگیری یک کارشناس گردشگری در شرکتهای مشاور در کنار کارشناسان شهرسازی و معماری را از دیگر محورهای ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان این رشته عنوان کرد. در این نشست همچنین موضوع وزارتخانه شدن سازمان میراث فرهنگی مطرح شد که احمدیپور با انتقاد از آن، این تغییر ساختار را سبب ایجاد وقفهای دو تا سه ساله در مسیر اجرای برنامههای این سازمان دانست و به تجربه ناموفق تبدیل سازمان ورزش و جوانان به وزارتخانه اشاره کرد. ضیایی نیز در اینباره گفت: «این تغییر باید به پشتوانه مطالعات علمی انجام شود؛ در غیر اینصورت شائبه سیاسی بودن چنین طرحی مطرح خواهد شد.»
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
بهکارگیری یک کارشناس گردشگری در شرکتهای مشاور در کنار کارشناسان شهرسازی و معماری را از دیگر محورهای ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان این رشته عنوان کرد. ..................... در کل مقاله خوب وواقع گرایانه ای بود .طرح تعطیلی دوروزه از واجبات برنامه ها ست و زندگی را برای همه راحت تر میکند.
علی
با این همه تعطیلات باز هم توی هر هفته دو روز تعطیلی معنی نداره
بدون نام
نه که مردم همه پولدارن سرکیف .....اخه بنده خداملت پول کرایه ماشین به زوردرمیارن انوقت شماهاکبکتون خروس میخونه این نظرشمابه درد اقازادهاو سرمایدارتون میخوره تازه اینجاایرانه نه اروپا که واسه همه چی ارزش قائل میشن حتی واسه سگ و گربه شون
نظر کاربران
بهکارگیری یک کارشناس گردشگری در شرکتهای مشاور در کنار کارشناسان شهرسازی و معماری را از دیگر محورهای ایجاد اشتغال برای فارغالتحصیلان این رشته عنوان کرد. ..................... در کل مقاله خوب وواقع گرایانه ای بود .طرح تعطیلی دوروزه از واجبات برنامه ها ست و زندگی را برای همه راحت تر میکند.
با این همه تعطیلات باز هم توی هر هفته دو روز تعطیلی معنی نداره
نه که مردم همه پولدارن سرکیف .....اخه بنده خداملت پول کرایه ماشین به زوردرمیارن انوقت شماهاکبکتون خروس میخونه این نظرشمابه درد اقازادهاو سرمایدارتون میخوره تازه اینجاایرانه نه اروپا که واسه همه چی ارزش قائل میشن حتی واسه سگ و گربه شون