اعتراف وزارت رفاه به افزایش فقر در کشور
مشاور معاون رفاه اجتماعی وزارت رفاه گفت: دهک اول درآمدی که ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار هستند تا ۴۵ درصد به درآمد یارانه وابسته بوده و دهک دهم کمتر از ۵ درصد وابسته به درآمد یارانه بوده که ترجیح داده شد حذف شود.
علیرضا عبدالله زاده گفت: هزینههای زیادی در حوزه رفاهی صرف می شود که حدود ۷۳ هزار میلیارد تومان در سال جاری است اما همچنان نابرابری های درآمدی وجود دارد و عدهای هستند که بیش از این از قطار جا می مانند که زنان، سالمندان، روستاییان و جوانان جزء آنها هستند.
وی افزود: تلاش برای بازتوزیع صحیح منابع در شرایطی رخ داده که دهک اول درآمدی که ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار هستند تا ۴۵ درصد وابستگی به درآمد یارانه دارند و دهک دهم کمتر از ۵ درصد وابسته به درآمد یارانه است که البته این ۵ درصد را حذف کردیم.
عبدالله زاده ادامه داد: اولین کاری که انجام شد این بود که توانستیم خانوار را حداقل از لحاظ شاخص های اجتماعی در پایگاه اطلاعاتی رفاه ایرانیان مرتب کنیم و به نتایجی رسیدیم از جمله اینکه فقر به جز در یکی دو سال اول واریز یارانه، در حال افزایش است و گویی چرخه فقر به تنهایی با دادن یارانه شکسته نمیشود.
وی از بررسی شاخص های چندبعدی فقر خبر داد و گفت: هدف توزیع بهتر منابع است چون سیستم توزیع ثروت در کشور سال های سال است که با مشکل جدی مواجه است و در کنار آن افراد فقیر از فرصت های شغلی هم آنچنان بهره مند نبودند.
مشاور معاون رفاه گفت: ۵۰ درصد خانوارها از سال ۶۷ تا سال ۹۲، از تسهیلات وام نتوانستهاند استفاده کنند که حاکی از عدم دسترسی برابر است.
عبدالله زاده افزود: پایگاه اطلاعاتی رفاه ایرانیان ابزار مکانیکی به دست ما داد تا وضعیت را بهتر تحلیل کنیم.
نظر کاربران
فقر داره بیداد میکنه..افزایش مال یه دقیقست
به داد مردم برسید فقروبیکاری امان مردم رابریده سفره های مردم خالیست خانواده ها دارند ازهم می پاشند فسادناشی ازفقرداره بیداد میکنه یاصاحب الزمان عجل علی ظهورک
کجا هستند آنان که از بهبود وضع معیشتی مردم دم میزدن خوشبختی و رفاه فقط مختص 4 درصدی هاست
اگر این یارانه هم احمدی نژاد نداده بود اون موقع مشخص میشد که فقر چه بلایی سر مردم اورده اینو یاد گرفتن جای ماهی دادن ماهی گرفتن یاد بده مگر یک عده غارت گر احازه ماهی گرفتن به طبقه سه میدن