تلاش رئيسی و قاليباف برای دو مرحله ای شدن
دو نامزد اصلي جريان اصولگرايي يعني قاليباف و رئيسي سعي دارند با حضور در دوره اول رقابت انتخاباتي موجب شكسته شدن آرا و كشيده شدن رقابت انتخاباتي به مرحله دوم شوند.
حضور حسنروحاني و اسحاقجهانگيري را با يكديگر در عرصه انتخابات چگونه ارزيابي میکنید؟
نكته قابلتوجه، استقبال افكار عمومي و جامعه از اسحاق جهانگيري است و بايد توجه داشت كه هرقدر آمارها به نفع جهانگیری بالاتر رود مصیبت برای اصلاحطلبان بیشتر خواهد بود. اصلاحطلبان باید دست به دعا شوند که آمار به نفع جهانگیری در نظرسنجیها بيش از اين بالا نرود. بدون شك وجود همزمان آقایان روحانی و جهانگیری در رقابت مشكلات زيادي را در طیفهای همسو با آنها ايجاد خواهد كرد و از طرفي با افزايش اقبال عمومي بهسوی جهانگيري احتمال انصراف او نيز كاهش مییابد.
با توجه به روند صعودی استقبال ازآقای جهانگیری در آمارها اين احتمال كه روحاني به نفع جهانگيري انصراف دهد وجود دارد؟
این اتفاق که روحاني به نفع جهانگيري انصراف دهد بههیچعنوان عملی نیست. از طرفي ممكن است روحانی احساس کند همه طرحهای مطرحشده برای کاندیداي پوششی یک فریب بوده که او را بهصورت آرام کنار بگذارند و یک نفر که اصلاحطلب واقعی است روی کار بیاید.
اما شخصيتهاي اصلاحطلب دراینباره مطرحكردهبودند كه اعلام نظر نهایی برای حضور يا عدم حضور كانديداي پوششي با شخص روحاني است!
بله در رسانه به اين صورت مطرح شد كه انتخاب نامزد پوششي به عهده روحاني بود اما شخص روحاني هیچگاه بهصورت روشن چنین اظهارنظری را تاييد نكرده است.
طیفهای مختلف اصولگرایی در بیانیه رسمی اعلام کردند که از ابراهيمرئیسی بهعنوان نامزد نهایی حمایت خواهند کرد. با توجه به حمایت جریانهای اصولگرايي از رئيسي، وضعيت قاليباف در انتخابات آينده چگونه ميشود؟
به اعتقاد بنده هیچ آبی در لانه اصولگرایان نیفتاده است. دو نامزد اصلي جريان اصولگرايي يعني قاليباف و رئيسي سعي دارند با حضور در دوره اول رقابت انتخاباتي موجب شكسته شدن آرا و كشيده شدن رقابت انتخاباتي به مرحله دوم شوند. در حال حاضر در جريان اصولگرايي مهم نیست این آرا به نفع این فرد باشد يا آن فرد! اگر رقابت وارد مرحله دوم شود آن زمان کار برای کنار رفتن روحانی راحتتر خواهد شد.
رقابت میان رئیسی و قالیباف در این برهه به جبهه اصولگرایی ضربه نميزند؟
در حال حاضر هیچ فضای رقابتی بین این دو نفر وجود ندارد، بههرحال مهم این است که انتخابات به مرحله دوم برود حتي اگر یک نفر از این دو نفر، یک درصد و آنیکی ۴۰ درصد رای داشته باشند. در شرايط فعلي مهم این است که انتخابات در یک مرحله تمام نشود و به مرحله دوم برود بنابراین دلیلی ندارد که رقابت بین این دو نفر صورت گیرد. در حال حاضر آمارها بيانگر اين است كه رشد آراي رئيسي بهمراتب بهتر از جهانگیری است اما اهمیت ندارد که آقای رئیسی یا قالیباف، کدام رای بیشتري به دست آورند، مهم این است که مجموع این دو نفر بتوانند ۵۰ درصد رای را كسب كنند تا انتخابات به مرحله دوم برود.
عملکرد رئیسی را در فعالیتهای انتخاباتي چگونه ارزيابي میکنید؟
بايد در نظر گرفت کسی که با صراحت لهجه صحبت میکند، رایش بالا نمیرود! برخی افراد هستند که باوقار و صبر بیشتری در مناظرات و برنامههای تبليغاتي حاضر میشوند. هر چه جلوتر برويم عملكرد رئيسي با توجه به تجربهای كه به دست میآورد بهتر خواهد شد.
با چه تحلیلی، به افزایش سبد رای اصولگرایی در مرحله دوم خوشبین هستید؟
اگر کسی که در قدرت هست نتواند در مرحله اول پيروز انتخابات باشد احتمال شكست خوردن او در مرحله دوم انتخابات افزايش پيدا میکند. این اتفاق در گذشته نيز در سال ۸۴ تكرار شده بود.
سبد آراي احمدینژاد با توجه به رد صلاحيت او و حواشي پیشآمده در چندروزه گذشته، به سمت كدام جريان حركت خواهدكرد؟
آمارها بيانگر اين موضوع است كه سبد رای احمدینژاد ميان طیفهای مختلف توزیع خواهد شد. بخشی از اين آرا به جناح اصولگرا و بخشی به سراغ آقای روحانی میرود و بخشی نيز به شکل رای سفید یا راي به نامزدي كه احتمال پیروزیاش ضعيف است اختصاص پيدا خواهد كرد اما نكته قابلتوجه اين است كه سبد راي احمدینژاد توزيع نميشود و به سمت یک نفر یا یک جریان حركت نميكند.
احتمال دارد در اين دوره، دوباره شاهد پيام حمايتي از جانب افراد خاص ازجمله رييس دولت اصلاحات باشيم؟ آيا صدور پيام میتواند درنتیجه انتخابات اثرگذار باشد؟
در برخي تحلیلیهای سیاسی مطرح میشود که پیام فلان شخص توانست نتیجه را عوض کند، بنده به هيچ وجه به این موضوعات اعتقادي ندارم. این قبيل اظهارات یک سري تحلیلهای جناحی است كه حاميان آن جریانها مطرح میکنند. بدون شك دوباره شاهد صدور بیانیههای حمايتي از جانب برخي افراد خواهيم بود و بايد منتظر بمانيم و نتيجه حمایتها به اين شكل را بعد از اعلام نتايج انتخابات ببينيم. نكته قابلتوجه اين است كه راي حاميان اصلاحات، روحاني و جهانگيري است و پيام چهرهای مانند(آقاي) خاتمي نمیتواند آراي جريان مقابل را كم و به سبد جريان اصلاحات اضافه كند.
نكته قابلتوجه در ايران اثرگذاري آرای خاکستری در نتيجه انتخابات است، وضعيت آراي خاكستري در شرايط فعلي جامعه را چگونه تحليل میکنید؟
در ايام تبليغات و مناظرههاي تلويزيوني همه سعي میکنند كه آرای خاکستری را به سمت خودشان جذب کنند. آراي خاكستري آرايي است كه شکل نگرفته و تکلیفش روشن نيست. هر چه بهروزهای پاياني تبليغات نزديك شويم کاندیداها تمام تلاش خود را صرف جذب آرای خاكستري میکنند.
پیشبینی شما برای انتخابات پیشرو چگونه است ؟
انتخابات ایران قابل پیشبینی نیست و در اين اواخر مشخص شد كه در آمريكا نيز اين موضوع صدق میکند. بسياري از مردم تصمیم نهاييشان را برای لحظات آخر میگذارند و برخی نيز نظرات خود را کتمان میکنند، به همين دليل اين موضوعات قابل پیشبینی نیست. ما پیشازاین در دوم خرداد سال ۷۶ و در سال ۸۴ شاهد شگفتی انتخاباتي بوديم. به نظر من در حال حاضر و با توجه به شرايط فعلي، در حالي كه حدود ۱۱ روز به انتخابات مانده اینگونه به نظر میرسد که انتخابات به مرحله دوم كشيده شود.
نظر کاربران
روحانی صد در صد
مناظره آخر بسیار تعیین کننده جهت سوق آرای خاکستری است . اصول گراها هرچه داشتند در دو مناظره اول رو کردند . باید منتظره نحوه اقدام روحانی و جهانگیری باشیم . بنظر طوفانی شروع خواهند کرد
ان شا الله همون مرحله اول کلک رئیسی و قالیباف رو میکنیم و روحانی رو به عنوان پیروز بلامنازع این نبرد سیاسی ببینیم. خدا اگه مظلومیت مردم و دولت روحانی رو گوشه چشمی ببیند که چطور مورد هجمه و تندروی های بی مورد قرار گرفته، کمکش رو دریغ نمی کند.
انشاءالله نتیجه انتخابات با حول و قوه الهی در دور اول به سود دکتر روحانی رقم خواهد خورد
فقط روحانی