دغدغههای معلم همیشه این است که آنچه را از کرامت انسانی و ارزشهای والا در ذهن و زبان خود دارد، به نحو شایستهای به امانتهای در دستان هنرمند خویش که همان دانشآموزان هستند، منتقل كند تا آنها بتوانند با فراگیری آن، با دو بال دانش و توانش در بیکران هستی به پرواز درآیند و چونان عالمان در پهنه گیتی، علم و آموزش گسترانند و زیور دانایی را بر گردن محیط خویش آویزند.
حسن خلیل آبادی در شرق نوشت: دغدغههای معلم همیشه این است که آنچه را از کرامت انسانی و ارزشهای والا در ذهن و زبان خود دارد، به نحو شایستهای به امانتهای در دستان هنرمند خویش که همان دانشآموزان هستند، منتقل كند تا آنها بتوانند با فراگیری آن، با دو بال دانش و توانش در بیکران هستی به پرواز درآیند و چونان عالمان در پهنه گیتی، علم و آموزش گسترانند و زیور دانایی را بر گردن محیط خویش آویزند.
علامه شهیر مرتضی مطهری (رحمتالله علیه) نیز تمام تلاشهای علمی و عملی را مقدمهای برای رشد و تعالی انسان دانسته و مسیر کمال و تکامل را با دو بال علم و ایمان میسر میداند.
نقش معلمان در رشد و توسعه کشور
با مقدمه ذکرشده میتوان نتیجه گرفت که معلم نقشی اساسی و بس شگرف در مسیر رشد و توسعه منابع انسانی هر کشوری دارد. معلمان میتوانند با تبیین الگوهای مناسب و آموزشهای دقیق علمی، در دوران شکلگیری دانشآموزان آنها را در مسیر درستاندیشیدن در زمینههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی راهنمایی كنند؛ زیرا بعد از شکلگیری شخصیت فردی، هم هزینههای آموزشی بسیار سنگین است و هم آموختن.
همانطورکه مشاهده میشود، راه رشد و توسعه کشورهای آسیایی مانند چین، سنگاپور، ژاپن، اندونزی و مالزی نیز از تقویت بنیانهای آموزشوپرورش عبور كرده است و این کشورها بیشترین توجه و دقت را در امر آموزشوپرورش داشته و نهالهای کوچک (دانشآموزان) را به دست باغبانانی دردآشنا میسپارند تا بتوانند آینده اقتصاد، سياست، فرهنگ و اجتماع را همواره در مسیر شکوفایی هدایت كنند.
ارزش تکنولوژیهای نوین آموزشی
استفاده معلمان از آخرین تکنیکهای پژوهششده و کارآمد میتواند همه معضلات را در حوزههای یادشده مرتفع كند. امروزه در کشورهای درحالتوسعه در جذب و گزینش معلمان دقت زیادی میشود و ما شاهد آن هستیم در تمام این کشورها، آنچه باعث رشد و پیشرفت علمی شده است، در گرو تلاش و آموزشوپرورش صحیح و روزآمد بوده است. آموزشوپرورش زمانی که در مسیر درست خود قرار گیرد، میتواند نهالهای تشنه را سیراب و موجبات رشد و توسعه آنها را فراهم كند و خلاقیت، نوآوری، میهندوستی، فداکاری و همنوعدوستی را که در ضمیر دانشآموزان نهفته است، بارور كرده و نتایج آن را به سوی جامعه هدایت كند. معلم در واقع کاوشگری است که با دقتنظر کافی و تکنیکهای نوین آموزشی میتواند تمام ویژگیهای فردی دانشآموزان را استخراج كرده و در مسیر شناساندن شایستگیهای آنها به جامعه کمک كند.
کشورهای قدرتمند اقتصادی از طریق آموزشوپرورش به این نقطه رسیدهاند و ما نیز میتوانیم با جانمایی معلم و آموزش عاشقانه و پرورش عاقلانه، عالمانی با ویژگیهای خوب و برتر بپرورانیم تا آینده کشور دارای نسلی ممتاز در همه زمینهها باشد؛ زیرا این قسمت از هستی نشان داده است که میتواند مهد تولید فرهنگ و آیین کشورداری باشد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
تا وقتی به معلم بها ندهید هیچ چیزی ارزش پیدا نخواهد کرد.