نخستین محموله نفت پارس جنوبی صادر شد
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران با بیان اینکه تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی به ۲۵هزار بشکه در روز رسیده، گفت: تولید نفت از این لایه نفتی نیز از ۲۹ اسفند ۹۵ آغاز شده و اخیراً نخستین محموله نفت پارس جنوبی صادر شد.
وی افزود: هماکنون پالایشگاه شناور در این منطقه مستقر بوده و تولید نفت از این لایه نفتی نیز از ۲۹ اسفند ۹۵ آغاز شده و اخیراً نخستین محموله نفت پارس جنوبی صادر شد.
بورد با بیان اینکه "فرصت رشد تولید حدود ۲۰۰ هزار بشکه نفت در میدانهای موجود وجود دارد"، گفت: برنامه کوتاهمدتی را برای افزایش تولید ۴۰ هزار بشکهای نفت از میدانهای نفتی خلیج فارس تدوین کردهایم، اما تا پایان خردادماه میتوانیم ۲۰ هزار بشکه تولید نفت را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: بیشتر مخزن میدان نفتی فروزان در عربستان قرار دارد، اما در تولید نفت از این کشور جلوتر بوده و بیشتر از حق سهم خود برداشت کردهایم.
مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره ایران تصریح کرد: ایران تولید نفت از این میدان را زودتر از عربستان آغاز کرده است.
وی با ابراز اینکه تولید نفت از میدان نفتی فروزان تا پایان خردادماه ۲۰هزار بشکه در روز افزایش مییابد، گفت: با وجود اینکه بیشتر مخزن میدان نفتی فروزان در عربستان قرار دارد، اما در تولید نفت از این کشور جلوتر بوده و بیشتر از حق سهم خود برداشت کردهایم.
وی تصریح کرد: با کشورهای عربستان، قطر، امارات و عمان دارای میادین مشترک هستیم و برنامههایی برای تولید از میادین مشترک دریایی داریم اما کار در دریا بسیار دشوارتر از خشکی است، و هزینه تولید در دریا بهطور تقریب چهار برابر خشکی است.
وی افزود: مخازن متعددی در دریا داریم و هماکنون در حال مدیریت ۶۰ مخزن هستیم. همچنین مخازن متعددی در دریا داریم که هنوز دستنخورده مانده است.
مدیر عامل شرکت نفت فلات قاره با اعلام اینکه "حدود ۷۰ حلقه چاه توسعهای در خلیج فارس در اختیار داریم"، گفت: در سالهای اخیر حدود پنج میلیارد دلار پروژههای در دست اقدام داشتیم که سه میلیارد دلار آن انجام شده است.
وی افزود: اکنون با بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی و خارجی همکاری داریم و از هر شرکتی که کار علمی کند و بتواند چاهها را احیا کند، استقبال میکنیم.
بورد با اظهار اینکه شرکت فلات قاره برنامهای برای نگهداشت تولید، افزایش تولید و بازسازی و نوسازی بخشهای فرسوده دارد، گفت: درباره میدان آرش اختلافات مرزی وجود دارد، بنابراین زمانی که این مسئله تعیین تکلیف شود، فعالیت در این میدان را آغاز خواهیم کرد.
بورد درباره نوسازی تأسیسات فراساحلی، گفت: نوسازی این تأسیسات بهارزش ۳.۲ میلیارد دلار برنامهریزی شده است.
این مقام مسئول در خصوص میدان گازی سلمان اذعان داشت: ظرفیت تولید این میدان روزانه ۲۰۰ میلیون فوتمکعب است که به خط سراسری عسلویه تزریق میشود.
وی ادامه داد: آماده صادرات گاز به امارات هستیم و در صورت اجرایی شدن قرارداد کرسنت، امکان صادرات وجود دارد و آماده اجرای قرارداد کرسنت هستیم.
بورد تصریح کرد: میزان تولید نفت ایران از میدان سلمان نیز روزانه ۴۱ هزار بشکه است در صورتی که طرف اماراتی حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار بشکه تولید میکند.
وی افزود: یک بسته سرمایه گذاری شامل ۹ طرح بهارزش ۱.۸ میلیارد دلار در فلات قاره تعریف شده است، که در روزهای آینده به سرمایه گذاران معرفی میشود.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره خاطرنشان کرد: از طریق اجرایی شدن این بسته سرمایه گذاری، روزانه ۱۰۷ هزار بشکه نفت و ۳۰۰ میلیون فوتمکعب گاز به تولید گاز میدانهای دریایی خلیج فارس افزوده میشود.
ارسال نظر