سخنگوی حزب کارگزاران:
برجام، ۵ قطعنامه علیه ایران را لغو کرد
سخنگوی حزب کارگزاران گفت: برجام توانست پنج قطعنامه ای را که از سوی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران صادر شده بود، لغو کند.
وی با بیان اینکه هیچ کشوری قادر به برهم زدن برجام نیست، اظهار داشت: ترامپ نیز در ابتدا در برخورد با برجام آن را بدترین توافق در تاریخ امریکا دانست اما نتوانست آن را برهم بزند چون دولت روحانی متن توافق را مصوبه شورای امنیت سازمان ملل کرد و اگر ترامپ بخواند آن را لغو کند باید قطعنامه ای به شورای امنیت ببرد که این بار نه فقط چین و روسیه بلکه انگلستان و فرانسه هم قطعنامه پیشنهادی را وتو خواهند کرد.
وی سپس با اشاره به اینکه هنوز تمام منافع برجام نصیب مردم ایران نشده است، گفت: در اینجا میان کارشناسان اختلاف نظر است، برخی معتقدند بدعهدی آمریکا باعث کند شدن کار شده و عده ای هم معتقدند آزمایش های موشکی ایران که برای تقویت بنیه نظامی کشور انجام شد، دلیل تاخیر در کار است. به هر حال هرچه هست دولت روحانی باید آن را تمام کند.
مرعشی ادامه داد: با تمام احترامی که برای تمام نامزدها قایل هستم ، معلوم نیست که رییس جمهور بعدی این کار نیمه تمام را با موفقیت به انجام برساند.
وی با اشاره به اینکه عده ای نمی خواهند رای بدهند تاکید کرد: انتخابات در ایران واقعا تعیین کننده است ، می خواهم به این نکته بپردازم آن دوستانی که هنوز تصمیم نگرفته اند در انتخابات شرکت کنند و معمولا توجیه می کنند که فایده ای ندارد، می خواهم بگویم اتفاقا حضور در انتخابات کاملا موثر است.
سخنگوی حزب کارگزاران اضافه کرد: برای فهم بهتر این تاثیر باید تاریخ را ورق بزنیم، بعد از رحلت امام خمینی (ره) و انتخاب مقام معظم رهبری با روزهای پایانی جنگ همراه بود، در آن زمان آیت الله هاشمی فقید بر اساس یک اجماع سیاسی نظام جمهوری اسلامی به عنوان رییس جمهور کارش را آغاز کرد.
مرعشی ادامه داد: زمان آغاز به کار آیت الله هاشمی با زمان مجلس سوم شورای اسلامی همزمان بود که انتخابات مجلس چهارم برگزار شد که شعار آن ' اطاعت از رهبری، حمایت از هاشمی' بود اما از آنجا که مجلس بیش از اندازه به جناح راست گرایش یافته بود تعادل در مجلس وجود نداشت.
وی افزود: نتیجه آن این شد که رشد اقتصادی کشور که در برنامه اول توسعه ٧.٦ درصد بود به ٢.٥ درصد کاهش یافت.
سخنگوی حزب کارگزاران گفت: به فرموده امام راحل که می گفتند هرجا مشکل دارید مردم را به صحنه بیاورید عمل کردیم و مردم را برای انتخابات مجلس پنجم آوردیم که بسیار متفاوت نسبت به مجلس چهارم شکل گرفت و متعادل شد.
وی ادامه داد: این مجلس زمینه را برای ریاست جمهوری ٧٦ فراهم و قانون برنامه ای را تصویب کرد که بر اساس آن رشد اقتصادی به ٥.٦ درصد رسید.
مرعشی افزود: در آن زمان روابط ایران با کشورهای اروپایی و کشورهای صنعتی عادی شد ، فرهنگ توسعه یافت و تمام شاخص های زندگی تغییر کرد، در واقع دولت در پایان دوره هشتم کاملا شرایط عادی داشت و بر روی ریل توسعه قرار گرفته بود.
وی گفت: البته یک سری مشکلات در عرصه مساله هسته ای برای کشور به وجود آمده بود ، یعنی آژانس هسته ای ادعاهایی علیه ایران مطرح کرد و ما که مظلومانه به دلیل تحریم ها مجبور بودیم تحقیقات هسته ای خود را عمدتا به دور از چشم آژانس انجام دهیم.
وی ادامه داد: در این زمان تمام هزینه نیروگاه اتمی بوشهر به شرکت زیمنس آلمان پرداخت شده بود ، ساختمان ها آماده و نیروگاه آماده حمل بود اما آمریکایی ها مداخله کردند و مانع حمل نیروگاه خریداری شده به ایران شدند، در حالی که ایران کاملا با آژانس هسته ای هماهنگ بود .
مرعشی سپس به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ اشاره کرد و گفت: باید از این دوره از انتخابات به عنوان آشفتگی سیاسی در ایران بعد از انقلاب یاد کنیم ، چرا که نقطه اوج آشفتگی در ایران بود. نه جناح اصولگرا و نه میانه روها ضابطه مند عمل نکردند و سیاسیون اشتباهی را مرتکب شدند و یک اشتباه تاریخی کردند و کشور پس از انتخابات ۸۴ در مسیری قرار گرفت که دوره بسیار خسارت باری برای کشور بود، تقریبا تمام سرمایه های کشور از بین رفت و از اعتبار شخصیت ها چیزی باقی نماند.
مرعشی گفت: یادمان نرفته که در مناظره های 88 چه اتفاقات نامناسبی افتاد و چه بگم بگم هایی درست شد، حداقل خسارت این دوره این بود که دوره طلایی توسعه صنعت ایران کاملا سوخت یعنی 700 میلیارد دلار درآمد نفتی که خیلی اتفاقی نصیب کشور شده بود نه ذخیره شد و نه صرف توسعه، بلکه فقط صرف رفع تحریم ها و تنظیم بازار کالاهای مصرفی شد.
وی افزود: با یک اشتباه کشور وارد چالش هایی شد که اگر معجزه انتخابات ۹۲ نبود معلوم نبود کشور به کجا می رسید ، این انتخابات را هم مردم رقم زدند و کشور را به مسیر عقلانیت و خردورزی برگردانند.
مرعشی افزود: نمی خواهم بگویم اگر ما انتخاب شویم همه چیز خوب می شود و اگر رقبای ما انتخاب شوند همه چیز بد می شود و همه چیز را سیاه و سفید کنم اما می خواهم بگویم روحانی در آستانه انتخابات دوم بسیار باتجربه تر از چهار سال قبل است.
وی ادامه داد: در این دولت کارهایی آغاز شده که هنور نیمه تمام است بنابراین خرد و عقلانیت حکم می کند که به روحانی مهلت بدهیم آنها را تمام کند که برجام یکی از آنها است.
وی به فعالیت های نفتی دولت اشاره کرد و گفت: دولت توانست تولید نفت را تا 1.5 میلیون بشکه افزایش دهد و این میزان بازار از دست رفته را به دست آورد، اکنون 200 میلیارد دلار پروژه نفتی در کشور آماده است.
مرعشی اظهار کرد: قبل از پیروزی انقلاب ۱۰ درصد بازار نفت جهانی در اختیار ایران بود که در آن زمان تولید و مصرف دنیا ۶۰ میلیون بشکه بود و ایران ۶ میلیون بشکه را تولید می کرد ، اکنون مصرف و تولید دنیا به ۱۰۰ میلیون بشکه رسیده است این حق ما است که با برداشته شدن تحریم ها تولید خود را حداقل به ۶ میلیون بشکه در روز برسانیم.
وی با بیان اینکه قراردادها و پروژه ها آماده است گفت: در دو سال اخیر عده زیادی تلاش کردند تا این قراردادها به نتیجه نرسد.
مرعشی با بیان اینکه اگر درصد ضریب بازیافت نفت ایران افزایش یابد ۲۵۰ میلیارد دلار بر ثروت ایرانیان می افزاید، گفت: اکنون ضریب بازیافت ۲۷ درصد است که می توانیم آن را به ۳۵ درصد افزایش دهیم.
مرعشی افزود: قراردادها امضا شده و بسیاری از شرکت های بزرگ خارجی منتظر نتیجه انتخابات در ایران هستند تا ببینند ایران به چه سمتی می رود.
وی گفت: در زمینه بهداشت هم اقدامات خوبی انجام شده است که طرح تحول سلامت یکی از آنها است ولی هنورز کامل نشده است.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی اظهار داشت: ضمن احترامی که برای تمام نامزدها قائل هستم، خرد ملی ما حکم می کند که به روحانی فرصت دهیم کارهای نیمه تمام خود را کامل کند تا مردم از ثمرات آن بهره ببرند.
وی تاکید کرد: بر این اساس فکر می کنم همه باید بسیج شوند و افرادی که نمی خواهند رای دهند را برای حضور در صحنه قانع کنیم ، بیایند یک ساعت رای بدهند و چهار سال ثمره آن را ببینند.
نظر کاربران
این قطعنانه ها چیز خوبی بوده شاید. چون بعدش وضع معیشتی مردم بد تر شد.