در راستای منویات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر تحقق اقتصاد مقاومتی امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نام گذاری شده است. از این رو تولید و اشتغال به عنوان دو مؤلفه مهم این نام گذاری در جهت رسیدن به اقتصادی کارآمد و مقاومتی هدف گذاری شده است.
امیر غلامی در صبح نو نوشت: در راستای منویات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر تحقق اقتصاد مقاومتی امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نام گذاری شده است. از این رو تولید و اشتغال به عنوان دو مؤلفه مهم این نام گذاری در جهت رسیدن به اقتصادی کارآمد و مقاومتی هدف گذاری شده است. چراکه اشتغال مولد در بطن تولید ایجاد میشود و در گام اول برای رسیدن به اقتصادمقاومتی، باید مشکلات ساختاری موجود بر سر راه تولید را مرتفع کرد که بخشی مربوط به بازنگری و اصلاح قوانین مربوط به کار و ساختار تأمین اجتماعی است که میتواند منجر به افزایش انگیزه و بهره وری نیروی کار شود و بخش دیگر مربوط به مشکلات ساختاری بنگاههای صنایع تولیدی است.
بخش عمدهای از ظرفیت این بنگاهها خالی رها شده و تولید کمتر از اندازه لازم انجام میپذیرد. بدین ترتیب، زمینه برای تخصیص بهینه عوامل تولید که نیروی کار و سرمایه از عمدهترین آن محسوب میشود، فراهم است. نتایج حاصل از مطالعات تجربی حاکی از آن است که بیش از ۷۰ درصد از بنگاههای صنایع تولیدی در کشور کمتر از اندازه کار فعالیت میکنند؛ به طوری که بخشی از ظرفیت تولیدی این بنگاهها به صورت خالی رها شده است که این امر زمینه و دلیل بروز یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی یعنی بیکاری نیروی انسانی محسوب میشود.
از این رو ملاحظه میشود که بهشکل ساختاری با بنگاههای تولیدی روبهرو هستیم که از ظرفیت خالی بالایی برخوردار هستند که ایجاد شغل به واسطه رشد و گسترش این بنگاهها در صنایع مختلف کشور از جمله دامپروری، لوازم خانگی، پلاستیک، صنایع نساجی و پوشاک و ... به جای ایجاد بنگاههای جدید اقتصادی تنها نیازمند بیست درصد اعتبار مالی لازم برای ایجاد شغل از طریق ایجاد بنگاههای جدید در اقتصاد ایران است. البته پیوند تداوم این برنامه زمانی تضمین میشود که ساختار مشارکت بین دانشگاه و صنعت را فراهم کنیم. به طوری که نیروی انسانی به عنوان یکی از نهادهای تولید، متناسب با نیاز صنعت و بخشهای تولیدی کشور تربیت شود و بتواند مسوولیت خطیر انتقال تکنولوژی و بومی کردن آن را با توجه به قابلیتهای اقتصاد ایران در این زمینه فراهم آورد. بدین ترتیب با تغییر این ساختار میتوان تکنولوژی را به عنوان یک عامل متغییر در زمان در نظر گرفت که بهبود تکنولوژی از این طریق به لحاظ ادبیات نظری اقتصاد منجر به انتقال تابع تولید و در پی آن تابع عرضه به سمت راست میشود.
به عبارتی، این امر منجر به شکوفایی و رشد بالای تولید در بخشهای مختلف تولیدی در اقتصاد ایران خواهد شد؛ بنابراین در تحقق اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبر معظم انقلاب در امر تولید، میباید تغییر و تحول هم از منظر تربیت نیروی انسانی و هم از نظر کمیت و کیفیت تولید صورت پذیرد. در این ارتباط شاهد آن خواهیم بود که در بازار نیروی کار با افزایش تولید، تقاضا برای نیروی کار افزایش یافته و در پس آن سطح اشتغال هم افزایش یابد. این افزایش اشتغال به صورت مولد بوده و منجر به افزایش درآمد و پسانداز خواهد شد. بدین ترتیب با افزایش سطح درآمد در جامعه شاهد افزایش رفاه و قدرت خرید مردم خواهیم بود. از طرف دیگر با اصلاح چنین ساختاری مشاهده خواهیم کرد که مردم جهت گیری مصرفیشان به سمت کالای با کیفیت ایرانی سوق یابد.
از این رو با اصلاح الگو مصرف در جامعه و جهتگیری آن به سمت الگوی مصرف کالای باکیفیت ایرانی، شاهد کاهش حجم وسیعی از واردات در سطح کشور خواهیم بود که این موضوع از طرفی منجر به افزایش ذخایر ارزی در اقتصاد میشود و از طرف دیگر نیز میزان تقاضا را در بازار ارز کاهش داده و در نهایت منجر به کاهش نرخ ارز و یا به تعبیری، افزایش قدرت خرید مردم در جامعه میشود چرا که یکی از موارد افزایش نرخ ارز در بازار ارز در اقتصاد ایران، سطح بالای واردات کالاست که این سطح از واردات با اصلاح ساختار بنگاههای تولیدی در بخشهای مختلف اقتصادی کشور و تولید کالای با کیفیت ایرانی، قابل کنترل است.
در این راستا با کاهش نرخ ارز و کنترل سطح قیمتها و در نهایت سوق دادن سطح قیمتها به سمت قیمتهای در حد عرصه بازارهای بین المللی، شاهد افزایش صادرات در اقتصاد ایران خواهیم بود که این موضوع نیز بر مبنای ادبیات اقتصادی منجر به کاهش نرخ ارز و یا به تعبیری، افزایش ارزش پول ملی کشورمان میشود که در نتیجه آن افزایش سطح رفاه جامعه و افزایش قدرت خرید مردم را در کشور خواهیم داشت
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
اشتغال تا چندین برابر امکان پذیر است.وقتی این جمله را خواندم به یاد چین افتادم که تقریبا بیست برابر ایران جمعیت دارد و امکا ناتش شاید مثل ایران نباشد ولی بیکار ندارد و به همه کشورهای دنیا کالا صادر می کند و دنیا را قبضه کرده است .چین کجا ما کجا ؟
نظر کاربران
اشتغال تا چندین برابر امکان پذیر است.وقتی این جمله را خواندم به یاد چین افتادم که تقریبا بیست برابر ایران جمعیت دارد و امکا ناتش شاید مثل ایران نباشد ولی بیکار ندارد و به همه کشورهای دنیا کالا صادر می کند و دنیا را قبضه کرده است .چین کجا ما کجا ؟