سیدمحمود میرلوحی در روزنامه آرمان نوشت: امروز در فضای سیاسی کشور، جریان اصولگرایی به سه بخش پایداری، حامیان ناطق- لاریجانی و یک بخش بلاتکلیف تقسیم میشود که بخش سوم هنوز نتوانسته تکلیف خود را در حمایت از کاندیداهای اصولگرا روشن کند.
سیدمحمود میرلوحی در روزنامه آرمان نوشت: امروز در فضای سیاسی کشور، جریان اصولگرایی به سه بخش پایداری، حامیان ناطق- لاریجانی و یک بخش بلاتکلیف تقسیم میشود که بخش سوم هنوز نتوانسته تکلیف خود را در حمایت از کاندیداهای اصولگرا روشن کند.
اصولگرایان وقتی به نتیجه حاصل از عملکرد مجلس دهم مینگرند تمایلی به همراهی با پایداریها پیدا نمیکنند، اما این مانع از آن نمیشود که جبهه پایداری و گروههایی نظیر هیات رزمندگان در میان اصولگرایان از کاندیداتوری رئیسی حمایت نکنند. شواهد نشان میدهد که این دو تشکل اصولگرا در حمایت از رئیسی پیشگام شدهاند و این پیشگامی در آیندهای نزدیک، عامل بسیاری از اختلافات در میان اصولگرایان خواهد شد.
هرچند در ابتدا، ژست سیاسی اصولگرایان برای انتخاب کاندیدایی واحد در انتخابات شکل گرفته بود، اما امروز شاهد تمایزهای آشکار کاندیداهای آنها با یکدیگر هستیم. تفاوتهایی که نشان میدهد بخشی از اصولگرایان نیز در حمایت از کاندیداها، نظری مشابه اصلاحطلبان دارند و حتی باعث شدند در انتخابات مجلس دهم نیز در لیست اعتدالگرایان قرار گیرند. این نشان میدهد که مرزبندیهای سیاسی تغییر کرده و گروههای سیاسی میتوانند با یکدیگر پیرامون برخی مسائل کلان به اشتراک نظر برسند. محمدباقر قالیباف و سیدابراهیم رئیسی نیز خلاف آنچه ادعا میشد که دو نامزد جمنا هستند، نشان دادند تا آخر در عرصه رقابتها حضور خواهند داشت و هیچکدام به نفع فرد دیگر کنار نمیکشند.
اینروزها تلاش موتلفه نیز برای متمایز نشان دادن سیدمصطفی آقامیرسلیم جدیتر از گذشته شده است، زیرا مصاحبههای اخیر دو تن از اعضای شناختهشده این حزب نشان میدهد که موتلفه مصمم است رویکرد و مسیر خود را از جبهه پایداری متمایز کند. در این میان سایر اصولگرایان معتدل نیز حاضر نیستند ذیل نام پایداریها قرار گیرند. بهطور حتم این انتخابات برای اصولگرایان فرصتی فراهم میکند که یا با تابلویی تازه به میدان بیایند یا عنوان اصولگرایی خود را برای همیشه در تاریخ بایگانی کنند. اصولگرایان اینروزها از لحاظ فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و امنیتی دچار استحاله شده و مواضعی مبهم اتخاذ کردهاند.
آنها میبایست مواضع خود را در فضای سیاسی مشخص کنند. متاسفانه آنها اینروزها حرفهایی را برای مقابله با رئیسجمهور مطرح میکنند که شاید از زبان کمتر کسی بتواند گفته شود. جبهه پایداری حاضر است برای رسیدن به قدرت، تمامی اصول و مبانی را زیر سوال برد. درست همانند کاری که احمدینژاد با سرمایههای اجتماعی کرد. امروز نیز شاهدیم همان شعارها که کوبیدن بر طبل ناکارآمدی روسایجمهور گذشته بود از زبان فردی همچون قالیباف مطرح میشود. هواداران آقای رئیسی نیز با وارونه جلوه دادن حقایق کشور، در شبکههای مجازی معرکه گرفتهاند. اصولگرایان پای خود را از سیاهنمایی فراتر گذاشتند و تن به انتحاری سیاسی زدند. آنها مدعی ورشکستگی کشور و غوطهوری در فقر شدهاند.
با اینکه در ادامه تخریبهایشان به آمدن خود اشاره میکنند و مدعی منجیگری هستند، اما جامعه بیشتر از ادعاهای نجاتبخشی آنان به بخش اول حرفشان گوش فرامیدهد که بدون شک ادامه این روند، تبعات ناگواری برای جامعه دارد. آنچه بیشتر از ادعاهای آنان، مورد توجه رسانههای بینالمللی و داخلی قرار میگیرد، آمارها و گزارشاتی است که درباره وضعیت کشور میدهند. برخی گمان میکنند با تخریب روحانی برنده خواهند شد. در صورتی که دستاوردهای نظام و عزت آن را قربانی مطامع تبلیغاتی خود خواهند کرد. با اینکه مقام معظم رهبری در هفتههای اخیر به دستاوردهای متعدد دولت اشاره کردند اما متاسفانه برخی همه اقدامات دولت را با سیاهنمایی کتمان میکنند. عدهای حتی به این میاندیشند که با منکر شدن خودکفایی کشور در گندم یا توافق برجام میتوانند به اغراض سیاسی خود دست یابند. متاسفانه جریان اصولگرایی به بلاتکلیفی در هدف و راهبرد رسیده است.
به نظر میرسد این جریان پس از مناظره دوم تنهاتر از گذشته شود، زیرا پیشبینی میشود میرسلیم نیز تلاش کند از موضعگیریهای این جریان فاصله بگیرد و موضع خود را به اعتدال نزدیکتر کند. حتی این امکان وجود دارد که دو اصولگرای میدان رقابت بهتدریج با یکدیگر به رقابت بپردازند، زیرا اختلافات آنها جدی است و هیچکدام حاضر به کنارهگیری به نفع یکدیگر نیستند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
روحانی صد در صد