۵۲۴۵۸۹
۵۰۰۸
۵۰۰۸
پ

آزادی و رونق اقتصادی در ایران چقدر است؟

مروری بر آمارهای بین‌المللی گویای آن است که با وجود تلاش‌های صورت گرفته همچنان رتبه اقتصادی ایران در زمینه‌های مختلف عددی بالاتر از ۱۰۰ است.

خبرگزاری ایسنا: مروری بر آمارهای بین‌المللی گویای آن است که با وجود تلاش‌های صورت گرفته همچنان رتبه اقتصادی ایران در زمینه‌های مختلف عددی بالاتر از ۱۰۰ است.

بررسی وضعیت اقتصادی کشور در آستانه برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری از اهمیتی ویژه برخوردار است. حال آنکه طبق آمارهای جهانی که ماخذ آنها بانک جهانی، مجمع جهانی اقتصاد، یونیدو، موسسه لگاتوم و بنیاد هریتیج می‌شود، در حوزه‌های مختلف وضعیت کشورهای متعدد از جمله ایران بررسی شده است.

بر اساس این آمارها در حوزه سهولت انجام کسب و کار در سال ۲۰۱۶ ایران از میان ۱۹۰ کشور که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، رتبه ۱۲۰ را به خود اختصاص داده است.
همچنین طبق این جدول کشورهایی مانند ترکیه و عربستان به ترتیب رتبه‌های ۶۹، ۹۴ در این بخش را از آن خود کرده‌اند و کشوری مانند کره جنوبی در رده پنجم این جدول ایستاده است.

همچنین آمریکا رتبه ۷، مالزی ۲۳، ایتالیا ۵۰، چین ۷۸ و قطر رتبه ۸۳ این جدول را به خود اختصاص داده‌اند.

اما در حوزه رقابت‌پذیری جهانی نیز ایران تقریبا در نیمه دوم جدول قرار گرفته و از میان ۱۳۸ کشوری که در سال ۲۰۱۶ میلادی مورد بررسی قرار گرفته اند، رتبه ۷۶ را به خود اختصاص داده است.

طبق این جدول کشور آمریکا در این زمینه رتبه ۳ را از آن خود کرده و قطر در این بخش رتبه ۱۸ را دارد. همچنین مالزی با رتبه ۲۵، کره جنوبی با رتبه ۲۶، چین با رتبه ۲۸، عربستان با جایگاه ۲۹، ایتالیا با جایگاه ۴۴ و ترکیه با رتبه ۵۵ از دیگر کشورهایی هستند که در این حوزه رتبه آنها مورد بررسی قرار گرفته است.

در بخش رقابت‌پذیری صنعتی البته به نظر می‌رسد ایران وضعیتی بهتر دارد و تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی در بررسی‌هایی که میان ۱۴۴ کشور صورت گرفته، ایران رتبه ۶۶ را به خود اختصاص داده است. در این زمینه رتبه برخی دیگر از کشورها بدین قرار است. آمریکا ۳، کره جنوبی ۴، چین ۵، ایتالیا ۱۰، مالزی ۲۲، ترکیه ۳۰، عربستان ۳۷ و قطر ۶۳. اما در حوزه رونق اقتصادی همچنان رتبه ایران در میان ۱۰۰ کشور اول جا نداشته و از میان ۱۴۹ کشوری که در سال ۲۰۱۶ در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته‌اند، ایران رتبه ۱۱۸ را به خود اختصاص داده است.

در این زمینه کشور ترکیه که در همسایگی ایران قرار دارد رتبه ۷۸ را به دست آورده و عربستان در جایگاه ۸۵ و چین در رتبه ۹۰ قرار دارد. همچنین در این زمینه آمریکا رتبه ۱۷، ایتالیا رتبه ۳۲، کره جنوبی جایگاه ۳۵، مالزی رتبه ۳۸ و قطر رتبه ۴۶ جدول را به خود اختصاص داده‌اند.

در حوزه آزادی اقتصادی می‌توان گفت که وضعیت ایران در ضعیف‌ترین حالت در میان شاخص‌های مختلف قرار دارد چرا که در این بخش از میان ۱۸۰ کشوری که در سال ۲۰۱۶ مورد بررسی قرار گرفته‌اند، ایران رتبه ۱۵۵ را به خود اختصاص داده است.

کشور ترکیه در این زمینه رتبه ۶۰ و عربستان رتبه ۶۴ را از آن خود کرده‌اند. همچنین آمریکا در رده ۱۷ جدول این بخش قرار داشته و پس از آن کشور کره جنوبی در جایگاه ۲۳، مالزی ۲۷، قطر ۲۹، ایتالیا ۷۹ و چین جایگاه ۱۱۱ جدول قرار گرفته‌اند.

اما از جایگاه توسعه انسانی به نظر می‌رسد وضعیت ایران نسبت به بخش‌های دیگر شرایط به نسبت قابل قبول‌تری را تجربه کرده است. چرا که از میان ۱۸۸ کشوری که در سال ۲۰۱۴ مورد بررسی قرار گرفته‌اند، ایران رتبه ۶۹ را به خود اختصاص داده است. در این بخش آمریکا رتبه ۸، کره جنوبی ۱۷، ایتالیا ۲۷، قطر ۳۲ و عربستان رتبه ۳۹ را به خود اختصاص داده‌اند. همچنین کشور ترکیه در ردیف ۷۲ این جدول قرار گرفته و کشور چین رتبه ۹۰ را از آن خود کرده است که این دو کشور در رتبه‌هایی پس از ایران قرار گرفته‌اند.

از نظر شدت صنعتی شدن نیز ایران وضعیت به نسبت قابل قبول‌تری نسبت به سایر بخش‌ها داشته است. بدین ترتیب از میان ۱۴۴ کشوری که در سال ۲۰۱۴ میلادی مورد بررسی قرار گرفته‌اند، ایران رتبه ۴۸ را به خود اختصاص داده است. رتبه اول این بخش مربوط به کره جنوبی بوده و کشور چین در جایگاه چهارم این بخش قرار می‌گیرد. همچنین کشور مالزی در رده ۱۳، قطر در جایگاه ۲۲، ایتالیا در رده ۲۹، آمریکا ۳۱، ترکیه ۴۱ و عربستان در رتبه ۳۸ این جدول قرار گرفته‌اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج