صوفی: جهانگیری قصد رقابت با روحانی را ندارد
بايد در نظر گرفت براي يك تصميم كلان اينچنيني نبايد یک مناظره را معيار قرار داد. جهانگیری به هيچ عنوان قصد رقابت با روحانی را نداشته و ندارد.
با توجه به آغاز تبليغات نامزدهاي رياستجمهوري از رسانه ملي و برگزاري يك مرحله مناظره ميان كانديداها، آخرين تغيير و تحولات در زمين سياست داخلي را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
جامعه در حال حركت به سمت یک انتخابات پرشور است. اين رقابت سياسي برای مردم جذاب شده و مورد توجه آن ها قرار گرفته است به گونهاي که مردم منتظر ديدن قسمتهاي بعدي مناظرهها هستند. اين دوره از مناظرهها حكم یک بازی فوتبال را دارد كه مردم در نيمه اول آن شاهد يك بازي دلچسب و زيبا بودند و در انتظار آغاز نيمه دوم آن هستند. در ابتدا كه مباحث انتخاباتي مطرح شد، سردی خاصي در سطح جامعه كشور حاكم بود اما در حال حاضر و با شروع تبليغات انتخاباتي، شور و نشاط خاصي در ميان مردم به وجود آمده كه اين موضوع حكايت از يك مشاركت بالا در انتخابات رياست جمهوري 29 ارديبهشت دارد. پيش از شروع تبليغات، مسئولان نظام نگران مشارکت مردم بودند و احتمال مي دادند ملت با صندوقهای رای قهر کنند اما با آغاز تبليغات و استقبال مردم اين فرضيه از بين رفت.
دلايل جذابيت اين دوره از مناظرهها براي مردم چيست؟
حضور آقای جهانگیری و درخشش او در قسمت اول مناظرهها موجب شد، از او به عنوان پديده مناظرات ياد شود. استقبال از جهانگيري در ميان مردم به حدي بود كه در برخي از رسانه ها مطرح شد كه اين امكان وجود دارد، او جايگزين روحاني شده و روحاني به نفع او كنار رود.
چقدر فرضيه انصراف روحاني به نفع جهانگيري را عملي مي بينيد؟
من فکر نمی کنم اين اتفاق بيفتد. بايد در نظر گرفت براي يك تصميم كلان اينچنيني نبايد یک مناظره را معيار قرار داد. جهانگیری به هيچ عنوان قصد رقابت با روحانی را نداشته و ندارد. نكته اي كه بايد در ميان حاميان دولت و جريان اصلاح طلب مورد توجه قرار گيرد اين است كه اقبال مردم به سوي جهانگیری و انتقال آن اقبال به آقای روحانی به دقت بررسی شود که آیا این موضوع امکانپذیر است یا خير! موضوع درخشش جهانگيري در مناظره هاي بعدي نيز به طور حتم مشخص نيست؛ چه بسا در مناظره بعدی آقای روحانی عملكرد درخشاني از خود به جاي بگذارد.
آيا امكان دارد هر دوي اين كانديداها، يعني آقايان روحاني وجهانگيري در 29 ارديبهشت، خود را در معرض راي مردم قراردهند؟
اين موضوع به هيچ عنوان امکان ندارد و بدون شك یکی به نفع ديگري كنار خواهد رفت. جهانگیری برای اینکه به نفع روحانی کنار برود وارد عرصه رقابت سياسي شد و به طورحتم نيز این اتفاق در زمان خود خواهد افتاد.
اصولگرایان با یک جبهه بهنام جمنا كار انتخاباتي خود را آغاز كردند اما در ادامه، اين سازوكار نتوانست وحدت رويه مورد نظر آنها را به وجود آورد و کاندیداهای مورد حمايت آن ها به صورت مستقل ثبت نام کردند. فعاليت هاي جبهه مردمي نيروهاي انقلاب و به صورت كلي جريان اصولگرا را چگونه ارزيابي مي كنيد؟
اصولگرايان تمام توان و ظرفيت خود را صرف كردند تا بتوانند مثل اصلاح طلبان به یک اجماع و وحدت نسبي برسند ولي نشد. يكي از دلايل شكست اصولگرايان در سال 92 تعدد کاندیدا بود. از اين رو سعي كردند با استفاده از ساز و كار جمنا جلوی موازی کاری ها و تكروي هايي كه در گذشته شاهد آن بودند را بگیرند اما به هیچ وجه موفق نشدند و ظهور پدیده ای بهنام جمنا و تبلیغاتی که انجام دادند هیچ جذابیتی برای اصولگرایان نداشت.
در همين راستا برخی از شخصيتهای اصولگرا مثل آقایان ناطق نوری، باهنر و لاریجانی نه تنها استقبال نکردند بلکه با تمسخر نسبت به اين جبهه موضع گرفتند. در ادامه روند جمنا و بعد از عدم حمايت شخصيتهاي شاخص، افراد برگزیده اين جريان نيز زماني كه براي حضور در انتخابات وارد عرصه سياست شدند، اعلام استقلال كردند و اين يعني اوضاع را به گونه ای ندیدند که با انتساب به جمنا بتوانند آرای اصولگرایان را به سمت خود جمع كنند.
چه تحليلي از وضعيت كانديداهاي اصولگرا داريد؟
در ابتداي جريان اصولگرايي مطرح شد که آقایان قالیباف و رئیسی براي تصميم گيريهاي آينده هماهنگ شدهاند که بعد مشخص شد این دو، هركدام به صورت جداگانه در حال انجام كارهاي انتخاباتي خود هستند. در حال حاضر قالیباف در مقابل روحانی سعی می کند با حملات و نقدهايي که به او میکند، نقش احمدی نژاد را بازی كرده و به صورت تهاجمی میداندار شود که تا اين لحظه موفق نبوده است. قاليباف با اتخاذ اين موضع سعي دارد در مقابل آقای رئیسی بايستد و آراي اصولگرایان را به سمت خود جلب کند. او در حقيقت دو هدف را دنبال ميكند ولی تا كنون موفق نبوده است.
ابراهيم رئیسی در دوره اول مناظرات در حدانتظار ظاهر نشد و مورد استقبال قرار نگرفت، دليل اين اتفاق چه بود؟
رئیسی در حد شاکله خودش بروز کرد! شاکله آقای رئیسی همین است كه در مناظره از او ديديم. او هیچ تجربه کار اجرایی ندارد و حضور او از ابتدا در قوه قضاییه بوده و با دستگاه های اجرایی از نگاه سازمان بازرسی کل کشور آشنا شده است. به همين دليل سعي مي كند در بيشتر انتقاداتش، تمام مشكلات را به گردن دولت فعلي بيندازد. در اين موضوع نبايد نقش هاشمی طبا را فراموش كرد، او در مناظره سعي كرد با يك ادبيات منطقي حجم فشار و نقدها به دولت را کم کند و بحث هايي که بین این دو نفر در میگرفت حاکی از این بود که آقای رئیسی، واقع بینانه به مسائل کشور نگاه نمی کند.
در ميان رئيسي و قاليباف كداميك مي توانند رقيب جدي تري براي روحاني باشند؟
به طور حتم آقای قالیباف رقيب اصلي روحاني است. در رسانه ها و برخي تحليل هاي مختلف مطرح شد كه اصولگرايان با تعدد كانديدا در مقابل روحاني حاضر ميشوند تا آرا شكسته شده و انتخابات به مرحله دوم برسد و اجماع نهايي را در آنجا انجام مي دهند. اما در اين تحليل دو نكته وجود دارد: يكي اينكه اصولگرايان نمي توانند روي يك نفر به اجماع برسند و ديگر اينكه ،تعدد كانديدا موجب افزايش آراي آن ها نمي شود بلكه موجب مي شود سبد رايشان تقسيم شود.
پيش بيني مي كنيد سبد راي حاميان احمدينژاد به سمت كدام نامزد انتخابات رياستجمهوري حركت كند؟
در ظاهر وقتی آقای نیکزاد، نماینده آقای رئیسی میشود باید اينگونه برداشت كرد كه احمدی نژاد نيز با آن مجموعه همراه است. اما به نظر من به هیچ وجه سبد رای احمدی نژاد به سمت اصولگرایان نخواهد رفت. آنهایی که که طرفدار احمدی نژاد هستند اصولگرایان را عامل حذف احمدی نژاد می دانند. بنابراین بخشي از سبد راي احمدينژاد ممتنع وبخش ديگر به نفع روحاني و در راستاي شكست اصولگرايان خواهد بود.
جریان پایداری در انتخابات پیش رو فعالیت مشخصي را دنبال نمي كند دليل اين عدم فعاليت چيست؟
يكي از دلايل اين است كه كانديدايي ندارند و دليل ديگر اينكه شرایط و اقبال جامعه به هيچ عنوان براي فعاليت آنها فراهم نيست.
انتخابات شورا راچگونه می بینید، آیا فکر میکنید لیست نزديک به اصلاح طلبان رای میآورد یا شرایط به گونه ای دیگر است؟
در مورد انتخابات شوراها، نظر آقای خاتمی تعیینکننده است. برای مردم این قضیه مهم است که ببینندرئيس دولت اصلاحات چه تصمیمی می گیرند و وقتیرئيس دولت اصلاحات نگاهشان به یک لیست باشد آن لیست به طور حتم برنده می شود.
امکان استفاده از راهبرد تکرار کردن نيز در این دوره وجود دارد؟
بله، به طور حتم اينگونه خواهد شد!
شما از جزییات دیدار آقایان رهامی و منتجبنيا با رهبر معظم انقلاب اطلاعی دارید؟
بهجز آنچه که در فضای مجازی بود چیزی نشنیدم.
نظر کاربران
روحانی انشاالله تا ۱۴۰۰ و با جهانگیری تا ۱۴۰۴
دوتابشون هم نمیتونند کاری ازپیش ببرند