۵۲۴۰۰
۵۰۰۴
۵۰۰۴
پ

پاسخ وزیر کشور مالزی به طرح ادعای تقلب توسط مخالفان

نتيجه انتخابات را قبول ندارید کشور را ترک کنید

وزیر کشور مالزی در اولین نطقش جواب معترضان را داد. نتایج انتخابات را قبول ندارید، کشور را ترک و عقاید سیاسی خود را در جایی دیگر آزمایش کنید. ادعای استفاده از جوهر تقلبی و انتقال حامیان دولت با هواپیما، پیش‌فرض تقلب در انتخابات اخیر مالزی را تقویت کرد

روزنامه بهار: وزیر کشور مالزی در اولین نطقش جواب معترضان را داد. نتایج انتخابات را قبول ندارید، کشور را ترک و عقاید سیاسی خود را در جایی دیگر آزمایش کنید. ادعای استفاده از جوهر تقلبی و انتقال حامیان دولت با هواپیما، پیش‌فرض تقلب در انتخابات اخیر مالزی را تقویت کرد. انتخابات مالزی در حقیقت صحنه رقابت دو حزب بود، حزب ائتلاف جبهه ملی و ائتلاف خلق انور ابراهیم رهبر مخالفان. حزب ائتلاف جبهه ملی از ۵۶ سال پیش، یعنی درست از پایان دوران مستعمرگی مالزی قدرت را در دست دارد. در انتخابات اخیر نزدیک بود، ورق به نفع مخالفان برگشته و ائتلاف خلق پیروز میدان شود. اما به چشم بر‌هم‌زدنی کمیسیون انتخابات، پیروزی حزب حاکم را اعلام کرد. این نتیجه به شدت از سوی اپوزیسیون مورد مخالفت قرار گرفت. پیش فرض امکان تقلب که پیش از برگزاری انتخابات دهان به دهان می‌گشت، تقویت شد و بسیاری از مخالفان به خیابان‌ها آمدند.

‌انور‌ابراهیم پیش از برگزاری انتخابات رویای تدریس در یکی از دانشگاه‌های آمریکایی را در سر می‌پروراند اما اکنون رهبر اپوزیسیون مالزی و زندانی سیاسی پیشین، طرح‌های خود برای آینده را به کناری نهاده و قرص و محکم در برابر دولت حاکم ایستاده است. پس از اعلام نتایج انتخابات جنجالی ریاست‌جمهوری و پیروزی حزب حاکم، انور‌ابراهیم، مبارزه خیابانی را از سر گرفت و به اصل خود برگشت.‌هزاران نفر از مخالفان به رهبری او در سراسر کشور بیرق تقلب در انتخابات را بالا گرفتند و مشروعیت حاکمان وقت را زیر سوال بردند.

به‌پا‌خیزید! ما پیروز انتخاباتیم، دولت آرای ما را دزدید. این عبارتی بود که انور‌ابراهیم در جمع‌هزاران نفر از طرفدارانش بر زبان آورد. برای انور‌ابراهیم ۶۶ ساله سیاست‌های خیابانی نوعی اکسیژن سیاسی است. همسرش می‌گوید، تنها دوای دردش، حضور در میان جمعیت و میکروفن است. به گزارش نیویورک‌تایمز، انور‌ابراهیم در سال ۱۹۶۰ به عنوان یک فعال رادیکال مالزیایی در تظاهرات دانشجویی شرکت داشت، فعالیتی که در نهایت منجر به حکم حبس دو ساله‌اش شد. با این حال ابراهیم پس از آزادی نیز به فعالیت‌های سیاسی خود ادامه داد و شش سال حبس دیگر را در کارنامه سیاسی خود ثبت کرد.

امروز این مرد ۶۶ ساله به چالش جدی برای دولتمردان مالزیایی بدل شده است. دولتمردان می‌دانند، چهره اسطوره‌ای ابراهیم و وجهه سیاسی‌اش پس از حبس پررنگ‌تر از گذشته می‌شود. اما آزاد گذاشتن این مبارز ۶۶ ساله نیز دردسرساز است. اعتراض به نتایج انتخابات تا کی می‌خواهد ادامه یابد؟ اعتراضاتی که فضای حاکم را پر از تنش کرده و مشروعیت حکام دولتی را زیر علامت سوال بزرگی قرار داده است.

انور‌ابراهیم در برابر اتهاماتی چون جاه‌طلبی که مخالفانش به او نسبت می‌دهند، می‌گوید: اگر جاه‌طلب بودم صرفا به دلیل اهدافم ۹ سال از عمرم را پشت میله‌های زندان نمی‌گذراندم. او طی مصاحبه‌ای گفت: انتخابات مالزی می‌توانست آغاز فصل جدیدی در کشور باشد، من می‌خواستم بهار را به صورتی مسالمت‌آمیز برای مردمانم به ارمغان بیاورم، اما رفتار نادرست حکومت ما را وادار کرد به مبارزات خیابانی روی آوریم.

تنوع قومیتی حاکم بر مالزی بر پیچیدگی‌های سیاسی این کشور می‌افزاید. مالزی به مانند اندونزی، میانمار و بسیاری از کشورهای دیگر آسیا، کشوری در حال توسعه و محصول استعمار است. این کشور ترکیبی از مالزیایی‌ها، چینی‌ها و هندوها را در خود جای داده است. طبق قراردادی که دهه‌ها پیش میان مردم مالزی منعقد شد قدرت به سازمان ملی مالزی سپرده شد، اما اعتراضات اخیر به نتایج انتخابات نشان می‌دهد این قرارداد اجتماعی دیگر توانایی پاسخگویی به نیازهای جامعه را ندارد، چینی‌های مالزی دیگر نمی‌خواهند شهروند درجه دوم محسوب شوند. همین امر به ابراهیم، رهبر حزبی که از ائتلاف سه حزب عدالت مردمی، کنش دموکراتیک و حزب اسلامی تشکیل شده کمک می‌کند تا طیف وسیعی از مردم را تحت لوای رهبری خود قرار دهد.

در میان حامیان ابراهیم، زنان هندی با لباس مخصوص خود در کنار زنان مسلمان چادر به سر قرار دارند. محمد رظیف، معلم ۳۰ ساله مسلمان مالزیایی معتقد است، ابراهیم اولین کسی است که مردم را فارغ از تفاوت‌ها یکسان قلمداد کرد و تنها عقل را معیار ارزیابی توانایی افراد قلمداد کرد. انور در یکی از سخنرانی‌هایش گفت: به راست، چپ، پشت سر و مقابلتان نگاه کنید، چینی‌ها، مالزیایی‌ها و هندی‌ها را می‌بینید، این تنها ظاهر ماجراست، همه ما باوجود تفاوت‌هایمان یکی هستیم و این مدینه فاضله من، مالزی جدید است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج