۵۲۳۳۳۲
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

بهبود مراودات تجاری انگلیس و ایران

«جک استراو» وزیر خارجه پیشین انگلیس با اشاره به افزایش ۴۲ درصدی مراودات تجاری میان انگلیس و ایران طی یک سال گذشته بیان داشت که این پیشرفت به لطف بهبود چشم‌گیر روابط بانکی دو کشور صورت گرفته است.

خبرگزاری ایرنا: «جک استراو» وزیر خارجه پیشین انگلیس با اشاره به افزایش ۴۲ درصدی مراودات تجاری میان انگلیس و ایران طی یک سال گذشته بیان داشت که این پیشرفت به لطف بهبود چشم‌گیر روابط بانکی دو کشور صورت گرفته است.
«استراو» همچنین مدعی شد که آمار واقعی مراودات تجاری میان انگلیس و ایران طی یک سال گذشته فراتر از ۴۲ درصد بوده و افزود «بسیاری از تعاملات تجاری میان شرکت‌های انگلیسی و ایرانی خارج از نظام بانکی انگلیس صورت گرفته» که در آمار رسمی دولت ثبت‌ نشده است.

وی در همین حال برقراری کامل روابط کارگزاری میان بانک‌های بزرگ انگلیسی و ایرانی را حائز اهمیت توصیف کرد وافزود: دولت انگلیس بایستی برای حل این مساله «آستین بالا بزند»

وزیر خارجه پیشین انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش تأکید کرد که انگلیس به اجرای کامل برجام و تعهداتش پایبند خواهد بود.

این سیاستمدار کهنه‌کار انگلیسی تصریح کرد که موضع انگلیس با کاخ سفید «متفاوت است» و نخست‌وزیر انگلیس این مساله را در دیدار با دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا روشن ساخته است.

سطح کنونی روابط انگلیس و ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟
موضع دولت انگلیس نسبت به کاخ سفید متفاوت است. نخست‌وزیر ما، خانم «ترزا می» در جریان دیدارش با دونالد ترامپ زمانی که او تازه روی کار آماده بود این مساله را روشن ساخت.
دولت انگلیس از برجام حمایت می‌کند. اظهارات اعضاء کابینه و آنچه در تارنمای رسمی دولت درج‌شده مؤید این مساله می‌باشد.
البته دولت انگلیس از سوی آمریکایی‌ها و لابی عربستان سعودی، اسرائیل و امارات در این کشور تحت ‌فشار است تا به دلیل رقابت‌های منطقه‌ای در حوزه خلیج‌فارس، روابطش را با ایران گسترش ندهد.
اما درحوزه تجارت و سرمایه‌گذاری، تحولات چشم‌گیری طی دوازده ماه گذشته صورت گرفته است. داده‌های آماری نشان می‌دهد که مراودات تجاری انگلیس و ایران 42 درصد طی یک سال گذشته افزایش داشته است.
البته این آمار مؤید سطح واقعی همکاری‌های تجاری با ایران نیست چراکه بسیاری از تعاملات تجاری صورت گرفته میان شرکت‌های انگلیسی و ایرانی خارج از نظام بانکی انگلیس صورت گرفته است. به ‌طور مثال بخش قابل‌توجهی از قطعات هواپیمای ایرباس درانگلیس ساخته می‌شود؛ اما خرید هواپیمای ایرباس در آمار کشور فرانسه ثبت می‌شود. لذا ما بایستی هرچه سریع‌تر مشکل بانکی با ایران را برطرف کنیم چون این مساله مهمی است.

در همین حال بخشی از مواضع واشنگتن در قبال ایران به تصمیماتی که در تهران گرفته می‌شود برمی‌گردد. لذا اگر در ایران مواضع خصمانه‌ای علیه آمریکا اتخاذ شود، در آن صورت ایران و دوستانش با مشکل مواجه خواهند شد.

اگر تندی لحن آمریکا علیه ایران به عقب‌نشینی از برجام منتهی شود، موضع دولت انگلیس چه خواهد بود؟
به نظر من انگلیس سیاست اصلی و حمایتش از برجام را تغییر نخواهد داد. دولت انگلیس برجام را امضاء کرده است. هرچند رهبر حزب محافظه‌کار تغییر کرد اما «ترزا می» در جریان حصول توافق هسته‌ای عضو کابینه بوده است.
فیلیپ هاموند، دومین فرد بانفوذ در دولت انگلیس، کسی است که نام خود را پای برجام ثبت کرده است. لذا بعید می‌دانم که [دولت انگلیس] موضعش را عوض کند.

دولت انگلیس نسبت به برخی اقدامات ایران در منطقه نگران است؛ البته من نمی‌گویم که با این دیدگاه موافقم اما این مساله به‌ویژه در جریان بحران یمن یک واقعیت است. اگر امکان داشت که بحران یمن حل‌وفصل شود، قطعاً به این مساله کمک می‌کرد.

دولت ایران به تمام تعهداتش در چارچوب برجام پایبند بوده، اما همچنان روابط کارگزاری میان بانک‌های بزرگ انگلیسی و ایرانی به‌طور کامل برقرار نشده است؛ نظر شما در رابطه با حل این مشکل چیست؟
البته تراکنش‌های مالی با ایران در جریان است، اما داستان ایران به قول ما انگلیسی‌ها حکایت «دود و آیینه» است.

بی‌تردید مراودات تجاری با ایران، بدون بهبود چشم‌گیر روابط بانکی قادر به افزایش 42 درصدی نبود. هرچند بانک‌های بزرگ بین‌المللی همچنان از ارائه خدمات بانکی به دلیل تحریم‌هایی که قبل جاری بوده امتناع می‌کنند و به همین خاطر کار گره‌خورده است. لذا به نظر من تنها راه‌حل، دخالت مستقیم دولت انگلیس است. آن‌ها بایستی برای حل این مساله آستین بالا بزنند.

آیا شما می‌گویید که انگلیس در انجام تعهداتش کوتاهی کرده است؟
نه منظور من این نیست. دولت انگلیس به تعهداتش در چارچوب برجام پایبند است می‌گوید که ما دولت هستیم، بانکدار نیستیم.

اما من می‌گویم زمانی که بانک بارکلیز از ارائه خدمات بانکی به یک شرکت بزرگ علمی خودداری کرد، دولت انگلیس مستقیماً وارد عمل شد و اطمینان حاصل کرد که مشکل برطرف شود. لذا ما نیازمند چنین رویکردی از سوی دولت انگلیس هستیم.

نتیجه انتخابات سراسری انگلیس بر موضع این کشور در قبال ایران و برجام را چطور ارزیابی می‌کنید.

به نظر من تغییری رخ نخواهد داد. نظرسنجی‌ها در حال حاضر نشان می‌دهد که محافظه‌کاران برنده می‌شوند. اگر چنین شود سیاست فعلی ادامه پیدا خواهد کرد. اما اگر حزب کارگر پیروز شود، نه ‌تنها برجام پیش خواهد رفت بلکه ممکن است گشایشی در مشکل بانکی ایجاد شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج