سردیسهای مسعودی و رادی رونمایی شد
سردیسهای استاد ناصر مسعودی و استاد اکبر رادی در سبزهمیدان شهر رشت رونمایی شد.
خبرگزاری ایسنا: سردیسهای استاد ناصر مسعودی و استاد اکبر رادی در سبزهمیدان شهر رشت رونمایی شد.
سیدمحمدعلی ثابتقدم - شهردار رشت - در آیین رونمایی از سردیسهای استاد ناصر مسعودی - خواننده پیشکسوت - و استاد اکبر رادی - نمایشنامهنویس -، با اشاره به اینکه حوزه شعر، موسیقی و تئاتر، تلفیقی از انواع هنرها را در ذهن ما گیلانیهای مشروطهخواه تداعی میکند، ادامه داد: قاعدتاً پایههای مشروطه در محدوده ایران، گیلان و رشت بر مبنای آزادگی و آزاداندیشی پایدار، گذاشته شد که موجب میشود کورکورانه چیزی را نپذیریم و سبب میشود برای موضوعات، استدلال و استنتاج مبتنی بر واقعیت، خردگرایی و توسعه براساس عقلانیت داشته باشیم.
او با تاکید به لزوم مد نظر قرار دادن ابزار هنر در شهر رشت که پیشزمینهای بسیار مناسب و پیشرو در سطح ملی و فرا ملی برای کشور است، اظهار کرد: این اتفاق، جز با پاسداشت گذشتگان و ماندگاران پیشرو در این زمینه اتفاق نمیافتد تا شاید آیندگان ما نیز این مسیر را طی کنند و به شکلهای مختلف از قدم گذاشتن درمسیر هنر، عقب ننشینند.
ثابتقدم با تقدیر از هنرمندان و ادیبانی که در راستای تجلیبخشی به هنر استان گیلان تلاش کردهاند، گفت: باید به پاسداشت امور ماندگار گذشتگان، با نگاه به آیندگان و حفظ افرادی که بین ما هستند، سرعت بخشید و برای ایجاد نشدن شکافت در این مسیر، در حداکثر، حضور داشت تا تجربیات سینه به سینه در عرصه فرهنگ و هنر با وجود شعرا و ادبا اشاعه یابد.
وی افزود: امید است بتوانیم دولتمردانی داشته باشیم که هنرمندان دولتساز، در پناه این دولتها پایدار بمانند و قدر این عزیزان را در زمان حیاتشان بدانیم.
عاطفی - شهردار منطقه ۲ رشت - نیز در این مراسم ضمن تجلیل از هنرمندان فراملی و کشوری شهر رشت، بیان کرد: مدیریت شهری با ادامه راهبرد دکتر ثابتقدم در مباحث فرهنگی و اجتماعی شهر با هدف زنده نگه داشتن یاد و پاسداشت بزرگان که جدا از مسائل عمرانی و خدماتی میتواند سرآمد تمام فعالیتها باشد، به پیش میرود.
او اضافه کرد: بهزودی اولین خانه تئاتر رشت به نام «خانه تئاتر اکبر رادی» افتتاح میشود.
شفیعی - مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد - نیز اظهار کرد: امروزه بیش از هر زمان، به نمادهای فرهنگی نیازمندیم.
وی با اشاره به اینکه دیگر کشورها به دنبال مصادره چهرههای فرهنگی هستند، گفت: اگر کشور نروژ، هنریک ایبسن و روسیه، آنتوان چخوف را دارد، ما نیز باید اینچنین یاد اکبر رادی را برای مردم معاصر و فرای مرزها زنده نگه داریم.
کوپال - نماینده بنیاد رادی - نیز در تبیین هدف از تشکیل این بنیاد، بیان کرد: این موسسه برای حمایت معنوی از نویسندهای که به هنر، تئاتر و رشت خدمت میکرد، تشکیل شد.
استاد ناصر مسعودی نیز با اظهار خوشحالی از حضور در این مراسم، گفت: اثر، همیشه ماندگار است. امیدوارم جوانان به هنرمندان خود تأسی کنند، چراکه ما هرچه داریم از بزرگان و گذشتگان است و اینگونه هنر موسیقی و تئاتر جای خود را مییابد .
حمیده رادی - همسر استاد اکبر رادی - نیز گفت: امروز جشنی برپاست و رونمایی از تندیس رادی. من در عین خرسندی، افسوس میخورم که ای کاش بود و میدید، ولی پیش از هر سخنی سپاس خدمت شهردار که این مهم با همت او سامان یافت و بیگمان پیامدهای ارزشمندی درپی خواهد داشت.
او افزود: گیلان چه بخت بلندی داشته که خاستگاه نامورانی مانند پرفسور رضا، پرفسور سمیعی، دکتر محمد معین، استاد پورداوود، دکتر محمود بهزاد و اکبر رادی بوده است.
پ
ارسال نظر