استفاده سیاسی از هنرمندان متوقف شود
ماجرای رخ داده برای استاد عزت ا..انتظامی در زمان ثبت نام یکی از نامزدهای ریاست جمهوری باردیگر مساله حضور هنرمندان در عرصه های سیاسی و یا بهتر از بگوییم استفاده سیاسی از چهرهای محبوب را مورد توجه افکار عمومی قرار داد.
ماجرایی که برای استاد انتظامی در زمان ثبت نام یکی از نامزدهای ریاست جمهوری رخ داد البته با واکنش این هنرمند مواجه شد. ,و نشان داد که وی هیچ تمایلی برای حضور به این شکل نداشته وتنها در کاری انجام شده قرار گرفته است.
من برای شما همیشه همان عزتم
بعد از این اتفاق وی طی نامه ای با تشریح مسایل رخ داده برایش درروز ثبت نام نامزده های ریاست جمهوری و عدم اطلاع اش از این موضوع می نویسد:مردم سرزمینم!
من برای شما همیشه همان عزتم، همانی که از سیزده سالگی در تماشاخانه های لاله زار با تشویق های شما بزرگ شده ام… همانی که همراه شما با درد های ایران بسیار گریسته ام و با شادی هایش لبخند ها زده ام… برای شما من همیشه همان عزتم… بچه ای از سنگلج…بنیاد فرهنگی و هنری یادگاری است از من برای جوانان و مردم سرزمینم… آرزومندم این میراث ماندگار را همراه شما بنا کنم…
پرستویی و قالیباف
پرویز پرستویی نیز در همایش «جهاد ادامه دارد» با نشستن در کنار قالیباف به نحوی حمایت خود را رسانه ای کرد.
البته او خود در همین همایش گفت:قبل از حاضر شدن در این همایش از اینکه این همایش انتخاباتی است خبر نداشتم و قصد هیچ گونه فعالیت سیاسی نیز در شرایط موجود ندارم هر چند که آقای قالیباف از ارادت من به خودشان آگاه هستند و امیدوارم کسی در انتخابات آتی پیروز شود که درد جانبازان و ایثارگران رابفهمد.
این بازیگر سینما و تلویزیون ادامه داد: زمانی که من کتاب «بابا نظر» را میخواندم به کاری که آقای قالیباف و همرزمان ایشان در طول هشت سال دفاع مقدس کردهاند پی بردم و حضورم در این همایش نیز به این دلیل است که بگویم که جهاد هنوز ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه بارها در مصاحبههای خویش دلیل بازیگریاش را گفته است، خاطر نشان کرد: قصدم از اینکه بازیگر شدهام این است که من دردی دارم و بازیگری هم ابزاری برای این درد است و از طریق میخواهم به دغدغهها و دردهایم پاسخ بدهم.
نامه دختر علیرضا افتخاری
البته امروز «آوا افتخاری» - دختر علیرضا افتخاری - با انتشار نامهای خطاب به عزتالله انتظامی، از نحوه بهرهبرداری سیاسی از هنرمندان گلایه کرد.
متن کامل این نامه بدین شرح است:
استاد عزتالله انتظامی
سلام و عرض ادب به پیشگاه حضرتعالی
نامه گلایهآمیزتان را نسبت به بیتوجهی به شخصیت تاریخی حضرتعالی خواندم و متوجه شدم سیاسیون چطور شما را به بیراهه کشاندند و میخواستند از شخصیت شما در وزارت کشور بهره دیگری ببرند؛ آن هم در مقابل مردمی بیدار و ارزشمند.
استاد؛ پدر من - علیرضا افتخاری - هم فریب این بازیها را خورد و ندانسته در مراسمی شرکت کرد که از پیش طراحی شده بود. زمانی پدرم متوجه شد که دیگر دیر شده بود و زندگی ما متزلزل؛ نه بهتر است بگویم مضمحل. مادرم از یک طرف، من و خواهرانم از یک طرف و پدرم که چه عذابی که نکشید. بگذریم که چه شد، همه خانواده من مورد جفا قرار گرفتند؛ به جرمی که خودمان هم هنوز نمیدانیم.
پدر من از سر سادگی نتوانست دفاعیهای بنویسید. اصلا مگر میشد که از خود دفاع کند؛ وقتی که همه شروع به هجمه کرده بودند و ما تنها بودیم. مردم عزیر ما حالا بهتر میدانند چهار سال پیش شرکت پدرم در مراسم شهدای خبرنگار و رویارویی با آن مرد سیاسی، از قبل طراحی شده بود.
استاد عزتالله انتظامی عزیز...
خوشحالم از اینکه ابرمرد هنرمندی چون شما گلایهای مرقوم فرموده که گویی از زبان شاگردش علیرضا افتخاری قلمی شده است. بدانید حرفهای گلایهآمیز شما، حرفهای پدر من و همه کسانی است که از هنرشان بهرهبرداری شده است.
استاد عزیز...
نباید هنر را با سیاست گره زد. آنجا که سیاست کم میآورد به پیشگاه هنر زانو میزند. این زانو زدن از سر احترام نیست که از سر گدایی است. شما استاد بزرگ، خوب که نه، عالی جوابشان را دادید و باز هم به همه گوشزد کردید که راه هنر با راه سیاست جداست و نباید با ترفندهای گوناگون هنرمندان را سیاسی کرد؛ بی آنکه خودشان باخبر باشند.
استفاده سیاسی از هنرمندان متوقف شود
در وب سایت شخصی «منوچهر متکی» نامزد انتخابات و وزیر سابق امور خارجه در دولت محمود احمدینژاد یادداشتی تحت عنوان «استفاده سیاسی از هنرمندان و ورزشکاران در انتخابات متوقف شود» وجود دارد که در ان آورده است: بر این باورم که استفاده ابزاری از دو قشر هنرمند و ورزشکار برای اهداف سیاسی به ویژه در عرصه انتخابات باید متوقف شود. در فلان حوزه انتخابیه برای مجلس یا در انتخابات ریاستجمهوری نباید اقدام به یارگیری در تیمهای ورزشی یا جامعه هنری کرد.
فلان تیم ورزشی یا فلان جمع از هنرمندان در حمایت از این نامزد و تیم و جمع دیگری در حمایت از کاندیدای رقیب اطلاعیه دهند. بنده معتقدم هر کس با هر گرایش سیاسی به عنوان وکیل مردم یا رئیسجمهور انتخاب شود، باید از جامعه ورزشی و هنری در نگاهی ملی حمایت کند. البته هر ورزشکار یا هنرمندی که برای مشارکت در سرنوشت سیاسی کشورش به پای صندوق رأی میرود، به نامزد دلخواه خود رأی میدهد اما تیمهای ورزشی و جامعه هنرمندی کشور نباید تاوان نتایج سیاسی انتخابات را بپردازند. از نحوه تشویق حاضران نسبت به این فراز از صحبتهایم، به نظر میرسید که حرف دل آنان زده شده بود. در پایان با پیشکسوتان عکس دستهجمعی و یادگاری گرفتیم.»
حضور نباید جایگاه هنرمندان زیر سئوال برود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در همین باره گفت: هنرمندان این حق را دارند که در برنامههای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری حضور داشته و حمایت خود را اعلام کنند اما این حضور نباید جایگاه هنرمندان را زیر سئوال ببرد و از آنها بهرهبرداری سیاسی شود.
سیدمحمد حسینی در خصوص استفاده از چهرههای هنری در برنامههای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری گفت: آنچه بیش از حمایت هنرمندان از کاندیداهای ریاستجمهوری اهمیت دارد حفظ شأن و جایگاه آنها است به این معنا که به اسم انتخابات مورد بهرهبرداریهای سیاسی قرار نگیرند. هنرمند آزاد و آزاده آفریده شده است و این حق را دارد در برنامههای نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری حضور داشته و حمایت خود را اعلام کند ولی تاکید میکنم که باید شأن هنرمندان حفظ شود.
وی تصریح کرد: متاسفانه در سال ۸۸ شاهد بهرهبرداری سیاسی و افراطهایی درباره حضور هنرمندان در کنار برخی از کاندیداها بودیم و این مسئله موجب زیر سوال رفتن شان هنرمند شد.
ارسال نظر