۵۲۱۲۲۵
۲ نظر
۵۰۰۶
۲ نظر
۵۰۰۶
پ

محیط زیست نمی‌تواند درباره پارازیت اظهار نظر کند

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: به دلیل نبود تجهیزات کافی در حوزه سنجش پارازیت ها ما نمی‌توانیم در این زمینه اظهار نظری داشته باشیم.

خبرگزاری فارس: انصاری مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به بندهای لایحه هوای پاک، مصوبه اخیر مجلس در تعیین مجازات برای انتشار امواج و پرتوهای بیش از حد مجاز، اظهار کرد: سازمان محیط زیست مکلف شده است، با همکاری سازمان انرژی اتمی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به جلوگیری از انتشار کلیه امواج غیرمجاز رادیویی، الکترو مغناطیسی، پرتوهای یون ساز و غیر یون ساز اقدام و به منظور حصول اطمینان از عدم افزایش میزان و شدت امواج و پرتوهای یون ساز و غیریون ساز از حدود مجاز تعیین شده در هوای آزاد شبکه پایش را راه‌اندازی کنند.

به گفته وی سازمان حفاظت محیط زیست تا به حال بر روی پرتوهای غیر یونیزوسیون مطالعه کرده است و تنها برای سنجش امواج الکترومغناطیسی در سه دامنه (محدوده امواج موبایل، دکل های فشار برق وکلیه دامنه ها به غیر از پارازیت) دستگاههایی را در اختیار دارد و در این زمینه کارکرده است، اما دستگاهی را برای اندازه گیری پارازیت ها در اختیار ندارد.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه این سازمان در سه محدوده امواج رادیویی پوشش و پایش داشته است گفت: براساس بندهای مصوب لایحه هوای پاک کلیه دستگاههای مسئول ( وزارت بهداشت، سازمان تنظیم ارتباطات رادیویی و وزارت ارتباطات) باید و برای تدوین آیین نامه اجرایی حضور فعال داشته باشند و برای تدوین آیین نامه اجرایی تصمیم بگیرند.

انصاری با اشاره به اینکه تا به حال هر کدام از دستگاه مسئول به صورت جداگانه وظایف خود را در این زمینه انجام داده است یادآور شد:‌ توسط سازمان ملی استاندارد، استاندارد ملی ۸۵۶۷ برای حدود مجاز امواج تعیین شده است. اما درباره نحوه همکاری بین سازمانهای متولی باید چارچوب مشخص و مدونی وجود داشته باشد.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: به نظر می آید مدت ۶ ماهه تعیین حدود مجاز انتشار امواج و پرتوهای مجاز توسط سازمان انرژی اتمی ایران که با همکاری مشترک سازمان محیط زیست، وزارت ارتباطات و بهداشت و سازمان ملی استاندارد ایران تعیین شده مدت مناسبی است، چراکه همه دستگاهها در حوزه مسئولیت تا به حال برنامه هایی داشته اند و در این زمان تعیین شده دستگاهها موظفند برنامه ها خود را به صورت مدون و محوری مشخص کنند.

وی در خصوص رشد روزافزون دکل های مخابراتی در نقاط مختلف شهری و مسکونی نیز تصریح کرد: قراگیری دکل های مخابراتی دارای ضوابطی است و اینگونه نیست که بدون ضوابط هر جای ممکنی دکلی نصب شود، سازمان تنظیم مقررات رادیویی بر این امر نظارت دارند.

انصاری درخصوص اندازه گیری پارازیت ها نیز گفت: دستگاه سنجش امواج الکترومغناطیسی در اختیار سازمان محیط زیست سه محدوده اندازه گیری دارد، که در این سه محدوده پایش انجام می دهد ولی در خصوص پارازیت ها تجهیزاتی که باید در اختیار سازمان محیط زیست باشد، وجود ندارد و نمی توانیم در این زمینه اظهار نظری داشته باشیم.

وی افزود: اغلب مواردی که پایش شده است بیشتر امواج فشار قوی در حد مجاز بوده است، و موارد محدود تخلف به شهرداری و سازمان های مسئول اعلام شده است.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر آلودگی سازمان حفاظت محیط زیست درپاسخ به این سوال که چرا اطلاعات مربوط به پایش امواج برای رسانه ها و اطلاع رسانی به عموم مردم گزارش داده نمی شود تا اخبار ضد و نقیض در اینباره کاهش یابد نیز گفت: گزارش های پایش به دوره های مشخص در اختیار دستگاههای مسئول قرار می گیرد اما تا به حال این گزارش ها در اختیار رسانه ها قرار نگرفته است، البته محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

در آیین نامه باید درباره اینکه پایش امواج بالاتر از ۱۸ هزار گیگاهرتز در اختیار کدام سازمان باشد، تصمیم گیری شود.

انصاری درباره دیگر موارد ذکر شده در لایحه هوای پاک نیز اعلام کرد: پایش آلاینده ها یکی از موارد درخشان این لایحه است چراکه پیش از این درباره پایش صنایع و پایش صوتی به جز قانون برنامه پنجم صحبتی نشده بود و این بحث مهم در لایحه هوای پاک بیان شده است.

وی ادامه داد: براساس اختیاراتی که لایحه هوای پاک در اختیار سازمان محیط زیست گذاشته است ما می توانیم در موضوع جلوگیری از آلودگی های صنایع وارد شویم، یعنی ما می توانیم با دست باز صنایع را پایش کنیم و از بخش های خصوصی کمک بگیریم و آزمایشگاههای معتمد و واحدهای HSE ما در این بخش فعال شوند.

انصاری ظرفیت قانونی به وجود آمده برای فعال سازی بخش خصوصی در این زمینه را قدمی بزرگ برای وارد شدن فارغ التحصیلان محیط زیست به بازار کار خواند و گفت: از آنجایی که بیکاران محیط زیست زیاد هستند، می توانند در آزمایشگاههای معتمد در پایش آلاینده ها و واحدهای HSE صنعت فعال شوند و به این ترتیب بحث پایش برون سپاری می شود.

این مقام مسئول در پایان اظهار کرد: در بندی از قانون هوای پاک امکان پایش مناطقی اشاره شده است که پیش از این به دلایل امنیتی امکان ورود سازمان برای پایش محدودیت هایی وجود داشت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    نمیدونم چرا هیچکس مسولیت انتشار پارازیت رو سر مردمو به عهده نمیگیره

  • علی اصفی

    خدا لعنت کنه نهادی روکه پارازیت میفرسته.به زودی آه مردم دودمانه همشونو به باد میده که باسلامتیه مردم بازی میکنن.به روحانی رأی بدین چون به شدت به دنبال لغوپارازیته

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج