ابعاد تازه از حادثه ۲۲ بهمن قم اعلام شد
هماهنگسازی شبکه مهاجمان با «پیامک»
نتایج تازهای از حادثه ۲۲ بهمن سال گذشته در قم و حمله به سخنرانی علی لاریجانی در اختیار نمایندگان قرار گرفته است
کماکان نمایندگان تمایلی برای ورود به جزییات گزارش ندارند و خیلیها ابعاد ماجرا را امنیتی میدانند اما سخنگوی کمیسیون امنیت ملی به برخی یافتههای جدید کمیته تحقیق حادثه ۲۲ بهمن قم اشاره دارد: «حمله بدونتردید سازماندهی شده بود و نقش برخی مساجد و موسسههای قم در شکلدادن به این موضوع برای کمیته بررسی قطعی است.»حادثه حمله به سخنرانی علی لاریجانی در ۲۲ بهمن سال گذشته، نخستین اقدام خودسرانه در کشور نبود و شاید هم آخرین واقعه نباشد. حضور گروه موسوم به«لباس شخصی» یا «گروههای فشار» حوادث زیادی را در ذهن همه ایرانیان تداعی میکند.
حضور نیروهای خودسر در مراسم و برهمزدن برنامهها ریشه در تاریخ سه دهه اخیر ایران دارد و اتفاق تازهای نیست. کمیسیون امنیت انبوهی از پیامکها، تصاویر و فیلمهای مربوط به روز حادثه را بررسی کرده و به گفته سیدحسین نقوی، تحلیل پیامک گروههای دستاندرکار در وقوع این حادثه، نزدیک به هزار ساعت کاری از نمایندگان مجلس وقت گرفته و تنها چکیده گزارش ۵۰ صفحه است. خوشبختانه سطوح مختلف درگیر در ماجرا و پشتپرده حمله به سخنرانی علی لاریجانی بهطور کامل و مستند شناسایی شده و در اختیار دستگاه قضایی قرار خواهد گرفت. سخنگوی کمیسیون امنیت مجلس تاکید دارد که هدف تدوین این گزارش آن است که جلوی شکلگیری حوادث مشابه در آینده گرفته شود.
اسامی برنامهریزان حادثه قم در صحن قرائت نمیشود
او مانند علاءالدین بروجردی با انتشار چکیده گزارش برای اطلاع افکار عمومی موافق است اما از اینکه نام اشخاص مرتبط با موضوع در صحن علنی خوانده شود، موافق نیست و تاکید دارد که ما نه مرجع صلاحیتدار تفهیم اتهام هستیم و نه میتوانیم علیه کسی ادعای جرم کنیم، ما تنها کمیته تحقیق هستیم و مستندات خود را تحویل مراجع ذیربط خواهیم داد. نقوی در جایجای سخنانش به سازماندهی و عمدیبودن حمله به سخنرانی قم تاکید دارد و در این میان معتقد است که نقش برخی موسسههای فعال در قم و برخی مساجد، از جمله مسجد «اهلالبیت» در شکلگیری این حادثه غیرقابل انکار است. به گفته او، ارتباط نیروهای حملهکننده به مراسم سخنرانی رییس مجلس «شبکهای» بوده و از روز قبل با پیامکهای ارسال شده؛ هماهنگ شده بودند. به همین دلیل با محرزشدن مستندات این گزارش اعتقاد داریم که باید با کانونهای این حادثه برخورد شود.به اعتقاد او برخورد محکم قوه قضاییه با تمام افراد دستاندرکار در این پرونده موجب خواهد شد تا دستکم این پیام به آنها مخابره شود که اگر دست به اقدامی برخلاف قانون بزنند، حتما حسب قانون با آنها برخورد خواهد شد. عوض حیدرپور، از اعضای کمیسیون امنیت ملی، نخستین فردی بود که فردای حمله «خودسرها» به سخنرانی علی لاریجانی؛ آن را «سازماندهی شده» توصیف کرد. حالا با گذشت چند ماه از ماجرا و نهاییشدن گزارش در گفتوگو با «شرق» میگوید: « برخی از نمایندگان حاضر در مجلس نهم نیز در تحریک این مساله بیتاثیر نبودهاند، چنانچه مطمئن هستیم که جریان حامی دولت و «جبهه پایداری» هردو در شکلگیری حمله به سخنرانی تاثیرگذار بودهاند و بهترین سند این ماجرا هم سخنرانیهایی است که برخی نمایندگان منتسب به اعضای «جبهه پایداری»، در کسوت نماینده مجلس چند روز پیش از ۲۲ بهمن در یکی از مساجد قم، انجام داده بودند.»
او، اما بر خلاف دیگر نمایندگان کمیسیون امنیت تاکید دارد که افکار عمومی باید در جریان جزییات گزارش قم قرار گیرد و دستگاه قضایی نیز با تمام قوا با گردانندگان چنین رخدادهایی برخورد کند، چراکه چنین رفتارهایی چهره نظام جمهوری اسلامی و اصولگرایان را خدشهدار میکند.بودجه و هزاران بند اصلی و فرعی آن، روزهای طاقتفرسایی را پیش روی نمایندگان قرار داده و خیلی از برنامههای مجلس از جمله قرائت چکیده گزارش حمله به سخنرانی علی لاریجانی در قم، در صف «صحن علنی» است. تدوین گزارش قم در شرایطی انجام شده که در آستانه انتخابات ریاستجمهوری آینده، کماکان بحث تخریب و فعالیت نیروهای خودسر از گزینههای محتمل و دغدغهزا است.
ارسال نظر