یک نماینده اصولگرای مجلس معتقد است اصولگرایان در این دوره تشکیلاتی تر حاضر شدند و احتمال می رود در نهایت آقای قالیباف و آقای رئیسی به نفع دیگری کنار می روند.
اعتمادآنلاین: یک نماینده اصولگرای مجلس معتقد است اصولگرایان در این دوره تشکیلاتی تر حاضر شدند و احتمال می رود در نهایت آقای قالیباف و آقای رئیسی به نفع دیگری کنار می روند.
با توجه به مشخص شدن کاندیداها به نظر شما در نهایت رقابت اصلی میان چه کسانی خواهد بود؟
در نهایت رقابت در ایران دو جناحی خواهد شد و دو جناح اصلی اصلاح طلب و اصولگرا با دو کاندیدای اصلی در انتخابات حضور خواهند داشت.
در طرف آقای روحانی طبیعتا آقای جهانگیری به عنوان مدافع ایشان و به عنوان یار آماده برای مناظره ها حضور دارد. در طرف مقابل هم رئیسی و قالیباف در شرایط انتخاباتی رقابت های خود را ادامه می دهند تا ببینند کدام یک بیشتر می تواند آرا خاکستری را جذب کند.
از میان این دو کاندیدا هر کسی که در نظرسنجی ها رای بالایی داشت در حوزه رقابت خواهد ماند و در این شرایط نیز بازهم به نظر بنده دو قطبی بین دو نفر خواهد شد. اگر طرفین بتوانند چه برای نقد و چه اثباتشان برنامه بدهند می توانند فضا را انتخاباتی کنند.
چقدر ممکن است که رئیسی و قالیباف در انتخابات با یکدیگر رقابت کنند؟
بعید می دانم، همانطور که رقابت میان جهانگیری و روحانی خیلی کم است و در قالب مدیریتی اینها همراه هم هستند در قالب سیاسی هم رئیسی و قالیباف همراه هم پیش می روند و اینکه کدامشان بماند بسته به شرایطی است که وجود دارد.
به نظر می رسد آقای قالیباف سعی می کنند با طرح یکسری مواضع و انتقادهای تند و البته با طرح یکسری برنامه های اقتصادی رای کسانیکه به روحانی رای نمی دهند را جمع کند.
آقای رئیسی هم بیشتر در حوزه نخبگانی کار می کند و اگر حوزه آقای قالیباف عموم مردم است حوزه آقای رئیسی بیشتر حوزه نخبگانی است و ایشان بیشتر با نخبگان و جریانات سیاسی مذاکراتش را پیش می برد.
هر چه به زمان انتخابات نزدیک می شویم باید بدانیم که قالیباف چقدر می تواند حوزه نخبگانی را به حوزه عمومی خود اضافه کند و چقدر آقای رئیسی می تواند حوزه عمومی را به حوزه نخبگانی خود وصل کند.
ضمن اینکه یک تردید جدی در حال حاضر وجود دارد که آن هم بخشی از اصولگرایان است که معتقد به ادامه روند کنونی دولت هستند البته نه بخاطر شخص آقای روحانی بلکه به خاطر اینکه معتقدند بخشی از برنامه دولت باقی مانده و دولت باید کارش را ادامه دهد. بنابراین یکی از مهمترین دغدغه های جریان اصولگرا همین است که شاید بخشی از رای این حوزه را بخصوص در حوزه نخبگانی نتوانند جمع کنند.
اشاره کردید آقایان قالیباف و رئیسی به دنبال جذب آرای مردم از جمله آرای خاکستری هستند، چقدر احتمال می دهید که هر کدام از این کاندیداها بتوانند آرای خاکستری را جذب کنند و اگر این دو توانایی جذب را ندارند چه کسی می تواند آرای خاکستری را جذب کند؟
واقعیت این است که آرای خاکستری به راحتی جمع نمی شوند. آرای خاکستری آرایی هستند که معمولا در طول ایام یکسری مسایل روزمره و بویژه مسایل و مشکل اقتصاد دارند و در شرایط انتخاباتی مختلف اینها دور کاندیداهایی جمع می شوند ولی وقتی که به نتیجه مطلوبشان نرسیدند آن موقع خیلی سخت است که توسط کاندیداهای دیگر حتی با حرفهای نو جذب شوند.
برای اینها پیشینه افراد و برنامه هایی که در آینده دارند و بویژه تخریب نشدن افراد مهم است. برخی از کاندیداها، افرادی هستند که از شرایط تخریب شدن عادی برخوردار هستند و پیشینه آنها به گونه ای بوده که به راحتی در جامعه تخریب می شوند و متاسفانه در جامعه هم اخلاق کمتر رعایت می شود و همه اینها مواردی است که تاثیر می گذارد لذا از حالا نمی توان پیش بینی کرد که چه کسی می تواند در آینده رای خاکستری را جذب کند.
با توجه به تجربه اصولگرایان در سال 92 احتمال آن وجود دارد که آقای قالیباف و آقای رئیسی به نفع هم کنار برود؟
من احتمال می دهم که به نفع هم کنار بروند چرا که در این دوره اصولگرایان یک مقدار تشکیلاتی تر آمدند و این امکان وجود دارد که چنین شرایطی شکل بگیرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر