۵۱۸۹۸۱
۲ نظر
۵۰۰۹
۲ نظر
۵۰۰۹
پ

اصولگرایان در دام فروع افتادند

حال و هوای انتخاباتی اصولگرایان خوب است اما تو باور نکن! فضای کشور انتخاباتی است و در هر گعده‌ای حتما درباره ۲۹اردیبهشت و شخصیتی که پیروز رقابت است، بحث می‌شود‌ اما جمع‌ها و نشست‌های سیاسیون جدی‌تر است، چرا که آنان خود را متعهد به معرفی کاندیدایی می‌دانند که در صورت پیروزی سطح و جایگاه آن جریان را اعتلا بخشد و البته مهم‌تر از آنها، کاندیداهایی هستند که می‌خواهند رقابت کنند و به پاستور بروند.

روزنامه آرمان- مطهره شفیعی: حال و هوای انتخاباتی اصولگرایان خوب است اما تو باور نکن! فضای کشور انتخاباتی است و در هر گعده‌ای حتما درباره ۲۹اردیبهشت و شخصیتی که پیروز رقابت است، بحث می‌شود‌ اما جمع‌ها و نشست‌های سیاسیون جدی‌تر است، چرا که آنان خود را متعهد به معرفی کاندیدایی می‌دانند که در صورت پیروزی سطح و جایگاه آن جریان را اعتلا بخشد و البته مهم‌تر از آنها، کاندیداهایی هستند که می‌خواهند رقابت کنند و به پاستور بروند.
تکلیف اردوگاه انتخاباتی اصلاح طلبان که مشخص است و ماه‌هاست که آنان حمایت خود از روحانی را اعلام کرده و جهانگیری هم تنها برای کمک به روحانی به عرصه وارد شده است، اما جنگ قدرت در اردوگاه انتخاباتی اصولگرایان سبب آمدن اخم به چهره اعضا شده چرا که برای آنها فروع مهم‌تر از اصول شده است. ۳ شخصیت به نام‌های محمد باقر قالیباف، سیدابراهیم رئیسی و مصطفی میرسلیم وارد عرصه شده‌اند که هیچ کدام نه تنها سخنی از کناره‌گیری به نفع کاندیدای دیگر نمی‌زنند بلکه مانند میرسلیم می‌گویند که «کسی جرات ندارد از من درخواست کناره‌گیری کند».
در چنین شرایطی برخی از اصولگرایان برای فشار به کاندیداها در راستای کناره‌گیری شایعاتی را مطرح می‌کنند، مثلا می‌گویند مراجع و بزرگان از رئیسی خواستند کناره‌گیری کند اما زمان زیادی نمی‌گذرد که «تسنیم» خبر می‌دهد:« ادعای مربوط به درخواست مراجع عظام تقلید از سیدابراهیم رئیسی برای انصراف از حضور در انتخابات از سوی بیت مراجع تکذیب شد.» ۳ کاندیدای جریان اصولگرا خود را بهترین می‌دانند و اعتمادی به ۲ کاندیدای دیگر ندارند. حتی شنیده شده از حضور در برخی جلسات که احتمال درخواست کناره‌گیری آنها مطرح می‌شود، پرهیز می‌کنند و با یک جمله که «فعلا فرصت نیست» میدان را برای درخواست انصراف از کاندیداهای دیگر خالی می‌کنند.
ریش‌سفیدان علیه بقیه اصولگرایان
کناره‌گیری تنها مشکل این جریان نیست و دریایی از چالش در مسیر کاندیداهای اصولگرا وجود دارد. جالب آنجاست که آنها به‌جای رفع مشکلات و رسیدن به توافق برنامه‌ها و اظهاراتی برای حذف یکدیگر دارند که نشان از بی برنامگی و اوضاع وخیم اردوگاه انتخاباتی حریف اصلاحات دارد که نمونه بارز آن اظهارات روز گذشته مصطفی میرسلیم است. حزب موتلفه پس از مرحوم عسگراولادی سعی کرد نقش ریش سفیدی خود را حفظ کند اما به سبب عملکرد سایر اصولگرایان که سال‌ها به‌ شیخوخیت بی اعتنا بودند حزب موتلفه در آستانه بی‌تاثیری قرار گرفت که برای دور شدن از این آفت، از همراهی با سایر اصولگرایان در فرایند انتخابات خودداری و میرسلیم را به عنوان کاندیدا معرفی کرد که همین کاندیدا بر طبل اختلاف با سایر اصولگرایان زد به نحوی که روز گذشته درباره اینکه باهنر گفته میرسلیم کنار می‌کشد، گفت: «آقای باهنر خوب است به کارهای خودش بپردازد.
تصمیمات ما باید از زبان من و حزب گفته شود، شخص دیگری حق ندارد از قول ما حرفی بزند.» یا اینکه نباید فراموش کرد جمنا هم به آخر خط رسید و میرسلیم دیروز به این موضوع چنین اشاره کرد که «ما با جمنا اختلاف سلیقه داریم و این انتخاب را به عهده مردم گذاشته ایم که کدام سلیقه را انتخاب می‌کنند.» در شرایطی که باتجربه‌ترین حزب اصولگرا به وضوح از اختلاف با جمنا می‌گوید تکلیف سایر احزاب این جریان هم مشخص است.
چالش‌های قالیباف و رئیسی
از سوی دیگر قالیباف تمایلی به موفقیت رئیسی ندارد و حامیان او از هر فرصتی برای کاهش آرای تولیت آستان قدس رضوی بهره می‌گیرند، مثلا ۲اردیبهشت آن گونه که کانال‌های تلگرامی منتسب به حامیان محمدباقر قالیباف مطرح کرده‌اند،«یک نظرسنجی موثق نشان داده رئیسی تنها ۵ درصد رأی دارد و شانس قالیباف به مراتب از او بیشتر است.» برخی مدعی هستند قالیباف از پایه‌گذاران جمنا بوده اما زمانی که در نهایت توافق بر حمایت از رئیسی می‌شود، به رغم انصراف تولیت آستان قدس از کاندیدای نهایی جمنا بودن، طیف قالیباف حاضر به پذیرش او نمی‌شوند. قالیباف می‌داند که نباید کناره‌گیری کند چرا که در دو انتخابات ۸۴ و ۹۲ طعم شکست را چشیده، پس باخت در انتخابات ۹۶ به منزله خداحافظی همیشگی او با پاستور خواهد بود. برخی چنین عنوان می‌کنند که قالیباف با گرفتن تعهد برای یک جایگاه خوب در دولت رئیسی کنار برود اما تصور نمی‌شود با توجه به تخریب‌های طیف آقای شهردار، قول جایگاه خوبی به او داده شود. البته رئیسی هم هجمه‌‌های طیف قالیباف را بی پاسخ نمی‌گذارد و در سخنرانی‌های خود کنایه‌هایی به او دارد.
شوک جلیلی و پایداری به قالیباف و میرسلیم
برخی اصولگرایان هم دیروز شوکه شدند؛ سعیدجلیلی دارای بدنه‌ای در جریان اصولگرایی است که اصرار به کاندیداتوری او داشتند اما خودش نپذیرفت و کاندیدا نشد. تصور بر این بود که او با توجه به کاندیداتوری ۳ اصولگرا سکوت پیشه کند اما ۲ اردیبهشت کانال تلگرامی سعید جلیلی تصاویری از وی در دیدار با رئیسی منتشر کرده و در توضیح آن نوشته است که این تصاویر برای روز شنبه، دوم اردیبهشت است. یک روز بعد بود که این خبر منتشر شد:‌ «باید بپذیریم که در یک فضای انتزاعی نیستیم. از جمع شش نفره کاندیداهای ریاست جمهوری تنها آقای رئیسی را اصلح می‌دانم و طبیعی است که از ایشان حمایت می‌کنم.» قالیبافی‌ها مغبون از این ائتلاف بودند و هستند، چرا که جلیلی مهره کوچکی در جریان اصولگرایی نیست. از سوی دیگر جبهه پایداری هم سفره خود را برای جلیلی باز کرد، چرا که این جبهه همان مواضع جلیلی را دارد و در برابر هجمه‌ها کوتاه نیامد.
محمدجواد ابطحی از اعضای جبهه پایداری در مورد این احتمال که سعید جلیلی ممکن است برای سمت معاون اول رئیسی انتخاب شود، به انتخاب گفت: ‌«آقای رئیسی فرموده‌اند که از تمام نیروهای اصولگرای انقلابی ولایتمدار و دارای اندیشه استفاده می‌کند و خود را منتسب به سلیقه سیاسی خاصی نمی‌داند، بنابراین این امکان وجود دارد که آقای رئیسی وجود و ظرفیت قابل‌توجه آقای جلیلی در بدنه دولتی که تشکیل بدهد را به کار گیرد». همراهی پایداری و جلیلی شوک بزرگی به قالیباف و میرسلیم است که باید منتظر واکنش آنها در روزهای آینده بود.
شکستی برای همیشه

در نهایت عیان است که ائتلاف رئیسی و قالیباف و میرسلیم تنها یک رویا می‌تواند باشد و آنها هر یک خود را دارای توان رسیدن به کرسی ریاست جمهوری می‌دانند اما باید به پس از انتخابات اندیشید که اصولگرایان چگونه می‌خواهند به چهره هم نگاه کنند و از وحدت سخن بگویند در حالی که به حاشیه رفته‌اند، اصول را رها کرده و به فروع چسبیده‌اند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خیلی بی معنی خنده دار بود تحلیلتون خانم بی سواد ..انشاا... 30 این ماه میبینمت با دماغ کش اومده

  • بدون نام

    والله من تو مردم هستم کسی از انتخابات صحبت نمیکنه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج